0

kahramanmaras:) kaynanam yapiyor 15 tane yerim hic acimam cok severim iclikofteyi hem hervyorenin yapilisi farkli bide kizarmis ve haslanmis var ben kizarmis daha cok seviyorum

0

içli köfte her ne kadar bir güneydoğu lezzeti olarak bilinse de onun en başarılı örneklerini mersin,tarsus,adana havzasında yani çukurovada yersiniz.kızartılmış olanı da haşlanmış olanı da muhteşem yapılır buralarda.çukurova içli köftesinin sırrı iki noktadadır.birincisi hamurunun kalın olmaması ikincisi de kuzu kıymasından yapılmış olmasıdır.bu kıymaya katılan çok az miktarda kuyruk yağı da damak tadını artırmaktadır.çukurovada içli köfteyi çoğu kebapçıda şişe takılı vaziyette odun ateşi közünde kızartılıp servis edilirken görebilirsiniz.bundaki lezzeti sanırım kelimeler anlatmaya yetersiz kalır.

0

yani her nerede içli köfte yapılır herkese göre herkesin şehrinde içli köfte güzel olur ama benim için içli köfte diyarbakır üstünde güzel içli köfte yapan olduğunu sanmıyorum çünkü diyarbakır ilimiz çok içli köfte yapıyor ve içli köftesi çok lezzetlidir.

0

içli köfteyi en güzel şanlıurfa ve hatay bölgeleri yapıyor bence adana içli köftesinin tipinde bile meymenet yok.

0

bana göre içli köfte en güzel adana'da yapılır. özellikle annemin yaptığı içli köfteye ben bayılıyorum. dışındaki katman olan bulgurun ve simitin kıvamını çok güzel ayarladığınız düşünüyorum .ne çok ince ne de çok kalın. ve içli köfte için diğer bir önemli nokta ise soğan ve etin miktarıdır. eğer ki soğan etten fazla olursa soğan tadı daha baskın gelir. o yüzden iyi ayarlanması gerekir.

0

içli köfte şanlıurfa şehrinde yenir ,mükemmel yapılıyor.