0

keşkek buğdayın dövülmesi ile yapılan , yöresine göre ufak farklılıklar gösteren genellikle düğünlerde ya da özel günlerde pişirilen yemektir.

0

keşkek buğday dövülerek yapılan bir yemektir bizim yöremizde de düğünlerin vazgeçilmezidir keşkek üzerine yahni dökülerek yenir

0

keşkek eskiden bizim oralarda yani muğla yöresinde düğünlerde olmazsa olmazlardandı buğdaylar bir gün önceden ıslanır.ertesi günü kaynatılır ve dövülmeye başlanırdı tabii içine kaynatılmış et de konur.saatlerce dövülür karıştırılırdı.sonra üzerine kızartılmış tere yağı dökülür baharatlanıp yenirdi

0

dana etinin içine buğday koyularak yapılır olsada yesek

1

keşkek yemeği buğdayın dövülmesi ile yapılan bir yemektir genelde içine et de macun gibi bir kıvamda oluyor. keşke benzer bir şekilde bizim hatay'da da dövme yemeği yapılıyor ben onu daha lezzetli buluyorum. keşkek beyaz renkte oluyor ancak burada yapılan dövme salçalı oluyor ve kırmızı bir renk doluyor üzerine de yağ yakılıyor.

0

keşkek , buğdayın havanda dövülerek belli bir kıvama geldikten sonra yemeği yapılan lezzetli ve otantik bir yöresel bir yemektir. et katkılı yada etsiz olarakta hazırlanan bir yemeğimizdir.