0

aile önemlidir ya. ailesinden sevgi almış her zaman arkasonda ailesini görmüş kişilerin ailesinden kopabilecegini sanmıyorum.tabi hayatta büyük konuşmamak gerekir ki başına gelmesin ama ben sevdiğim için ailemi atamam,ikna ederim .

0

büyük konuşmak istemiyorum sonumuzun ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz ama böyle birşey yapmak hiç istemezdim . allah korusun . ailemi kırmak üzmek dağıtmak onları terk etmeyi hiç istemezdim . gerçi kimse ailesini kırmayı üzmeyi istemez ama insan galiba bazen basireti bağlanmış gibi oluyor ve vermiş olduğu kararların sonucunu düşünemiyorum kapılıp gidiyor böyle bir durumda olmayı hiç ama hiç istemezdim . ailemi incitmek birşey yapmayı onlardan uzaklaşmayı hiç düşünmedim . düşünmekte istemiyorum . isterim ki her şey güzellikle olsun insanlar birbirleriyle anlaşsınlar kimse kimseyi kırmadan heleli bu ailenizse . ailemi benim için çok kıymetli ileride hayatıma almış olacağım insan da benim ailem olacak biri ve o kişinin de bunu yapmak zorunda kalması zor bir durum olurdu böyle birşeye izin veren birinin hayatımda olmasını istemezdim herhalde . ailemin her zaman bana destek olmasını benimle olmasını arkamda olmasını hissetmeye isterim . bir eş bulunur ama aile kolay bulunamaz diye düşünüyorum .

0

vay be tam da vana sorulmuş. ne yazıkki sevdiğimi seçeceğim bu gidişle çünkü ailem anlayışlı saygı gösteren bi aile değil bu yüzden sevdiğim insanı kaybetmeyi göze slamam aşlem beni çok iyi büyütmedi aile bağlarımız da hiç kuvvetli olmadı hepimiz bir yere dağıldık gittik onların rızasıyla evlenenlerde mutlu değil ne yazıkki bu yüzden çok düşündüm bu konuyu ama işin içinden bir türlü çıkamadım bunu hangi genç kız yapmak ister ki eğer yapıyorsa bence hemen suçlamak kötülemek yerine onu da ankamak lazım ben sevdiğimi bırakırsam belki daha kötü biriyle evlenmek zorunda kalacam ailem birgün göçüp gidecek bu diyardan ve ben kaldığımda ne olacak onların seçimleri yüzünden ben hayatımı karartsam bu kendime yaptığım bir kötülük olmaz mı beni seven insanın da günahına girmektir onu bırakamam ailem birgün unutur bunları ama sevdiğim bana hesap sormaz mı peki ben kendime ne diyecem çok zor bir durum gerçekten rabbim kimseyi böyle sınamasın inşallah rabbimin izniyle hareket edecem rabbim yol verdiği sürece yürüyecem herşeyin hayırlısı

0

tabiki de etmem.sevgili gelip geçici şeydir ama ailen olmasa sen olmazdın zaten.

1

sanmıyorum artık böyle bir ikilemde kalacağımı. karşıma o kadar sevebileceğim biri çıkmaz, çıksa da zaten ailem mutluluğum için onay verir. olur ki karşılaşırsam böyle bir durumda tabi ki ailem olur seçeneğim. çünkü aile her şeydir, herkes gitse yanında kalandır aile.

0

aile rızası herşeyden önemlidir ama eger sebepsiz yere mutluluğumu bozacaklarsa eşimden yana olurum.

0

bu noktada aile bağları çok önemlidir ancak hiç kimse aileyi karşıya almaya değer yapıya sahip değildir. insan hayatında arkadaşlar sevgililer hatta dostlar tarafından bile vazgeçilir olurken aile tarafından vazgeçilmezdir. zaten aile bağları kuvvetli ise kişi bu soruyu kendine hiç sormadan direkt olarak seçimini aileden yana yapar. ancak zayıf kalmış aile bağları ve aidiyet duygusunu hissettiremeyen aileler, daha çok sevildiği düşünülen kişilere karşın tercih edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır. bu konuda ailelere çok iş düşüyor. hiçbir sevginin anne baba sevgisinden daha üstün olmadığını ve bağlılık duygusunun gerekliliğini çocuklarına iyi aşılayan ebeveynler her zaman mutlu şekilde yaşamına devam edecektir.

2

aile rizasi onemlidir benim icin ama beni anlamiyorlar ise mutlulugum icin bunu goze alabilirim belki,bu karsida ki kisinin degip degmiyexegine bagli.