0

zengin olsanız ailenizi terk edermiydiniz?

ne yapardınız?

10 cevap
0

hayır aile bir kişinin herşeyidir diye düşünüyorum ben aile bir kişi için vazgeçilmezdir.

0

hayır. et tırnaktan ayrılmaz diye bir laf var. kavga da etsek küssekte onlar bizim ailemiz. ve her zaman böyle kalacaklar. annedende bir tane var. babadanda. onları hiçbir şeye değişmem. her zaman bize dayanak olan hatalarımızda bile arkamızda duran ailemiz. benim zenginliğim onların zenginliği demek.

0

terk etmezdim neden terk edeyim mutlu olacaksak beraber olalım ama para bulmuyor bir türlü bizi

0

cristiano ronaldo zengin olunca ailesini terk etti mi?ben niye terk edeyim?ailem de zengin olsun benimle birlikte.

0

bizim ailemizi para oluşturmadi ki para dagatsın daha cok ailemle ilgili planlar yaparim mutlu etmeye calisirim ailemi

0

zengin olsam kesinlikle ailemi terk etmem ben paranın değiştirdiği insanlardan değilim kesinlikle eğer bir gün çok zengin olursam annemin ve babamın hayallerini yerine getirmeye çalışacağım onları güzel bir hayat yaşamasını sağlıyacam hem kendi hayallerimi hem de annem babam hayallerini gerçekleştireceğim ondan sonra ise annem babam ve ben üçümüz dünya turuna çıkmak istiyorum ben diğer insanlar gibi diğer insanlar demeyeyim de bazıları gibi değilim bazıları parayı bulunca annesini babasını dostların herkezi satar ben öyle bir insan değilim gerçekten ben annem babam çok sever annem babama çok saygılı bir insanım alırım onları taşınırım güzel bir yere deniz kenarında bir eve ne istiyorlarsa onları gerçekleştirip çünkü onlar beni bu yaşıma kadar büyüttü bir dediğimi iki etmediler benim kahrımı çektiler onlara ne kadar teşekkür etsem azdır onun için hayatımı geri kalanını sadece onlara hizmet ederek geçireceğim onlar benim hayatıma çok büyük yer kaplıyor gerçekten eğer çok param olursa mesela bu akşam paris ekmek istiyorum dedim deseler bile onlar hemen paris'e götürürüm ertesi gün mesela çin ekmek istiyorum eseler çine götürürüm ama çok param olsa yaparım çünkü az para ile bunların hiçbirini gerçekleştiremem.diyeceğim şu ki o paranın hepsini kuruşu kuruşuna hepsini anneme babama yederirim bundan eminim.

0

zengin olunca aile terk edilmez .tam tersine ailene daha iyi bakacaksın.onlar sen sıkıntıda iken senin yanında olsun sen sonra üç kuruş bulunca terk et.bu hem etik değil hem ahlaklı bir davranış değil bence.

1

para herkesi değiştirebilir ama beni asla hiçbir şekilde para değiştiremez ve ben parayı gördükten sonra asla ve asla ailemi bırakmam ve benim param olsa aileme yardım ederim ve zaten param olduğunda da her seferinde öyle yapmışımdır. sonuçta benim bu yaşa kadar getirdiler ,büyüttüler ben kalkıp parayı bulduktan sonra aileme bırakırsam bu sefer allah bana iyi demez, öteki dünyada allah'a hesap veremem onun için hiçbir şekilde ailemden vazgeçmem. param olmasın ama ailem her zaman benim yanımda olsun ve para mutluluğumuza bağlı olabilir ama paradan daha çok değerli olan benim için ailem vardır. her zaman annem, babam, kardeşlerim ,eşim ,oğlum bunlar benim için gerçekten de çok değerli ben zaten onlar için yaşıyorum. ben rabbimin bana verdiği can ömrüm nereye kadar yeter seni yaşayacağım ama hiçbir zaman ailemden asla vazgeçmem ailesinden para için vazgeçen insan da insanlıktan çıkmıştır. allah'a nasıl hesap vereceğini oturup düşünmesi lazım yani ben aileme her zaman bakarım onlar benim her şeyim.

0

kessinlikle hayır. aksine daha çok onlara bağlanırım ve en yüksek olan maddi manevi olarak yardımcı olurum. insanlar ailesiyle büyür ailesiyle hayatı tanır ailesiyle adımını atar. zengin olupta ailesini terk edenler tamamen insani duygularını kaybetmiş olarak nitelerim.

0

hayır niye terk edeyim ki param olunca. aksine oturur onlarla beraber harcardım. paradan önce de ailem vardı. hiçbir şey beni ailemden vazgeçiremez.