0

ekleme: yeni edindiğim ve öğrendiğim kadarıyla ülkeler kendi ülkeleri dışında başka bir ülkede kendi adlarına önemli bir karar aşamasında lobicilik faaliyetlerinin çok önemli olduğunu biliyorum. dış ülkelerde kendi ülkeniz adına yapılacak bir önemli durumun kendi ülke lehine çevirmek için lobicilik faaliyetleri çok önemli bir yer tutmaktadır. bu duruma birer örnek vermek gerekirse konu daha iyi anlaşılmış olur. örneğin olimpiyat oyunları olsun, dünya kupası olsun, avrupa şampiyonaları olsun, eurovision şarkı yarışmaları olsun yani dünyaca ortaklaşa yapılan organizasyonların kendi ülkenizde yapılması adına lobicilik faaliyetlerinin önemi oldukça fazladır. bunun yanında yine ülkeniz adına çok iyi anlaşmalarda yapılabilir. ülkenize yeni getiriler getirme noktasında yine lobicilik faaliyetleri önemli bir yer tutar. ülke olarak lobilicilik faaliyetlerine önem vermek gerekiyor. dünyanın her noktasına türkiye adına merkezler açmak ve türkiye adına olumlu işler yapmak lobicilik adına iyi olur kanaatindeyim.

0

dünya tarihinde lobicilik önemli bir projedir çünkü kendi adınıza yapacağınız tüm işlerin zamanında yerinde olması gerekmektedir

1

dünya tarihinde lobicilik önemli bir yer tutar. çünkü kendi adınıza yapacağınız tüm işlerin zamanında ve yerinde olması için bu tür faaliyetlerin girişimleri ile hız kazanmaktadır.