0

bu kişiye göre değişmektedir. bazı insanlar korkularına yenik düşerler ve hemen pes ederler bazıları ise tekrar ayağa kalkıp korkularıyla yüzleşip başarılı olurlar.

0

korkular basarilarimizi etkiler hemde olumsuz etkiler. korkuyla başarı olmaz.

0

kişinin korkuyu algılayış şekline göre değişir bence.bir kişi başarısız olmaktan korkar ve başarısız olmamak için elinden geleni yapar ve bu sırada korkuyu kendini daha çok çalışmaya iten bir motive aracı olarak kullanabilir kimi ise işi yaparken korkuyu sürekli hatırlayıp içine kapatabilir yani başarısız olmaktan sürekli korkar ve bu dönemde kendine yeterince güvenemezse korku onun için motive aracından ziyade başarısını engelleyen unsur haline gelir.

1

cevabı aslında kişiye gore değişir. bana gore korku başarıya ket vurur. korkarsaniz, endişe ederseniz, başarısızlık peşinizi bırakmaz. azimle, kararlılıkla ilerleyemezsiniz çünkü ayağınıza takılan korkularınız vardır. ancak etrafımda şahit olduğum bazı durumlar korkunun insanı aynı zamanda motive edebildiğini de gosteriyor. şöyle ki sinavdan dusuk almaktan korkan kişi başarısız olmamak için kendinizi çalışmaya sevk eder. cani çalışmak istemese dahi korkusu onu teşvik eder çünkü ona gore başarısızlık korkusu herşeyden önce gelir. sanırım insanın yapısı ile alakalı olarak sorunun cevabı farklılaşıyor.

1

korkular başarı yolunda en büyük engeldir.çünkü korkuyorsun başaracağım demiyor ve diyemiyorsun.

1

daha çok motive eder ve ben motive olursam başarı gelir

1

engeller insanın modunu düşürüyor ve tamamen bakış açısını değiştiriyor korku engel