0

grur bence insanda bulunması gereken en önemli özelliklerden bir tane sinir. ama her şey dozunda olması gerekir .gururunda fazlası zarardır. o yüzden gurur da dozunda olduğu zaman güzeldir. gerektiği yerde gurur yapmamız gerekir. ama durduk yere ve boş yere de gurur yapmanın bir anlamı yoktur. o yüzden bence gururlu bir insanım asla yapamayacağı şey haklı olduğu zaman gidip haklı olduğunu bile bile alttan almaktır. gururlu insanlar haklı olduklarını bile bile gidip alttan almazlar. o yüzden bence gururlu bir insanın yapmayacağı şey budur diye düşünüyorum ben.

0

gururlu bir insan haksızlığa gelemez, yalan söyleyemez yalan söyleyen hiçbir zaman da affetmez. evet aşkta gurur olmaz ama eğer o insan gerçekten gururluysa aşk bile onun gururunu yenemez o derece şahsen ben çok gururluyumdur ben de yalana gelemem, istenmediğim yerde durmam beni sevmeyen insanın ortamını asla hiçbir şekilde girmem. bu zaten gurur meselesi olan bir şey bunun gibi şeyler yani.

0

gurulu bir insan karekterine yakışmayan hiç bir şeyi yapmaz. mesela istenmediği yerde durmaz veya onu istemeyen bir insanı o hiç istemez. birde gittiği yere asla geri dönmez.