7

hububat nedir?

95 cevap
0

hububat buğday arpa darı çavdar mısır gibi onu yapmaya yarayan taneli bitkilerdir hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu unlu bitkiler botanikte buğdaygiller familyasından girer iklim istekleri bakımından buğday arpa çavdar ve yulaf serin iklim tahılları iken mısır çeltik darı ve kuş yemi sıcak iklim tahılları iğdır dünyada ekim alanı ve üretim miktarları bakımından en yüksek olan ürün grubu hububat tır

0

habubat buğday,arpa benzeri ürünlerin hasat edildikten sonraki adına verilen isimdir.birçok farklı yemek türünde kullanılabilir.tahıl hammaddesi olan ürünlerin yetişme şartları hemen her yeree uygun olduğu için dünyada en fazla yetişen gıdalar arasında yer alır.besleyici ve tok tutma özelliği de vardır.

0

tahıl ya da hububat genellikle buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır.
hububat dünyada en fazla tüketilen yiyecektir. bir çok yemek türünde veya ekmek olarak tüketildiği için en fazla yenen yiyecektir.
yetişme şartları da uygun olduğu için dünyada en fazla yetişen gıdalardır. hububat , un , ekmek , makarna , erişte vb. ürünlerin yapımında kullanılır. besleyci özelliği fazladır. tok tutma özelliği de vardır.
sektörün en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünleri arasında pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri, kakaolu mamüller, şeker ve şeker mamülleri, diğer gıda müstahzarları, bakliyat ürünleri, bitkisel yağlar ve hububat bulunmaktadır.
2023 yılı için 13,7 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü tim'in (türkiye ihracatçılar meclisi) sektörel sınıflandırmasına göre, ihracat değerleri açısından tarım kategorisindeki en büyük alt sektör konumundadır.
yükselen bir grafik çizen sektör gerek üretim gerekse ihracat bağlamında ülke ekonomisinin dinamolarından biri olmuştur. sektör 190'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmekte ve geniş bir pazar yelpazesine sahiptir. sektör ihracatında orta doğu ülkelerinin ağırlığı göze çarpmakta olup, afrika ve avrupa birliği ülkeleri ise öne çıkan diğer pazarlar olmaktadır.

hububat türleri
sıcak bölgelerde yetişen mısır, darı, pirinç sorgum serin iklime sahip bölgelerde yetişen arpa, yulaf ve çavdar tahıl türleridir.

hububat faydaları
bu besin grubu tüm hububat tanelerini, ekmek, pirinç ve makar­nayı içerir. günde üç veya daha faz­la porsiyon öneriyoruz. bir yaşında­ki çocuk için porsiyon miktarı yarım dilim ekmek, 15 kadar yenmeye hazır taneler (gevrekler) veya dört bir tabak makarnadır. beş yaşın­daki çocuk için bir veya yarım dilim ekmek, yaklaşık 28 gramlık yenme­ye hazır tane veya yarım tabak makarna bir porsiyon oluşturur.
bunlar dengeli beslenme için gerekli olan besin gruplarıdır, ancak okul öncesi çocuğunuzun her gün tamamen dengeli bir yemek yeme­sini beklemeyin. beslenme açısın­dan seçilmiş uygun besinler arasın­dan bir tercih yapmalarına müsa­ade edildiğinde, çocukların birçoğu gereken dengeyi birkaç gün süresince sunan yemekleri tercih ederler.
bu, çocuğunuzun bir gün yerfıstığı yağıyla yapılmış sandviç­leri, portakalları, diğer bir gün sütü ve başka bir gün de hamburgeri, patates kızartmasını ve havucu çok yemesi anlamına gelebilir. aslında genel durum, onun bir gün ne yediğinden daha önemlidir.

0

hububatın kelime anlamı tahıl. buğday arpa gibi şeylere verilen isim tahıl.

0

hububat tahıl demektir mısır arpa buğday çavdar

0

tahıl demektir.buğday,arpa,çavdar,mısır un veren taneli bitkiler.

0

hububat buğdaygiller ve tarımsal ürünlerin genel adıdır.

0

hububat buyday arpa ve benzeri ürünlerin hasat edildikten sonraki adina verilen addir tahillar dünyada en fazla tüketilen gidalardan biridir.bircok farklı yemektürgerinde kullanilmaktayiz ayrıca ışlenerek ekmek olarak tüketmiş bir ülkeyiz.hububat genellikle sıcak bölgelerde yetiştirilir mısir pirinc sargın ve daha serin iklime sahip bölgelerde yetişen arpa yulaf ve yulafbaslica hububat ürünleridir

0

hububat buğday, nohut, mercimek,pirinç,yulaf ,arpa, fasulye gibi kuru bakliyatlara verilen genel isimdir.türkiyenin iç anadolu bölgesi tahıl ambarı olarak bilinir.ihtiyacımızın bir çoğunu bu bölge karşılar.gerçi artık bunları da ithal eder hale geldik.çiftci desteklenmesse bu gidişle bunları üretecek olmayacak.köylarde kimse kalmadı yaşlılar kaldı sadece gençler şehirlere göç etmek zorunda kaldı.allah sonumuzu hayretsin..

0

hububat buğday, arpa çavdar, nohut gibi tarımsal ürünlerin genel adıdır.

0

habubat tahıl buğday gibi besinlere denmektedir.
hazmı kolay bitki türleridir

0

çavdar buğday mısır darı arpa kısacası un yapmaya yarayan tüm tahıllara hububat denir

0

önce selamünaleyküm gençler hububat nedir ben size cevaplıyorum şu şekilde hububat buğday arpa darı çavdar mısır gibi un yapmaya yarayan taneli bitkilerdir hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu olumlu bitkiler botanikte buğdaygiller familyasından girer iklim istekleri bakımından buğday arpa çavdar ve yulaf serin iklim tahılları iken mısır çeltik dar ve kuş yemi sıcak iklim tahılları iğdır dünyada ekim alanı ve üretim miktarları bakımına en yüksek olan ürün grubu hububat tır kubat'tan mesaj öyle söyleme arkadaşlar pirinçten çok güzel yemekler olur buğdaydan falan kursları beslenir mısır patlatır izleriz yani bu çok önemli bir şeydir bana göre herkes yer yemeyen yoktur illa çekirdek bile olabilir avukattan afiyet olsun yüze görüşürüz

1

hububat dendiğinde aklımıza tohum olarak tarlaya ekilen ve hasatından sonra elde edilen tohumların kurutularak gıda olarak tüketilen bitkilerdir. ülkemizde bilinen hububat çeşitleri buğday, arpa, yulaf, nohut, mısır, çeltik vb. bu bitkilerin tohumlarının işlenerek soframiza çok çeşitli ürünleri gelir. ekmek, makarna, bulgur vb şeklinde tüketim ürünleri olarak. hayvan besinlerinin bir çoğunluğu da hububat atıkları veya direk kendilerinden karşılanır.

0

hububat genellikle baklagil tarzı buğday arpa mısır mercimek fasulye tarzı gıdalara verilen isimdir. bu gıdaların tohumlarında aynı şekilde denilebiliyor. bu botları genellikle hayatımızda her noktasında kullanıyoruz. buğday unun yapımında daha sonra ekmek yapımına kadar gidebiliyor. mısır'dan nişasta yapımına kadar pirinç unu tarzı şeyler yapılabiliyor bunları da hayatımızı kolaylaştırıyor. bu hububatlar hayatımızda besin olarak her alanda kullanılıyor.

0

tahıl ya da hububat genellikle bugdaygilerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarina verilen addır. dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunan yiyecek olarak tüketilen bitki ürünleridir. günlük hayatta ekmek ve ürünlerinin yapımlarında un halinde kullanilir

0

hububat tahıl anlamına gelmektedir. buğdaylardan hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen ada nedir. dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılır. gün geçtikçe bu buğdaylar una ve ekmeğe dönüşmektedir.

0

köyde doğup büyümüş bir insan olarak en rahat cevap verebileceğim sorulardan biriside bu sanırım hububat arpa buğday mısır darı gibi un elde etmemizi sağlayan tahıllara verilen addır bilindiği gibi hayatımız boyunca en çok ihtiyaç duyduğumuz ekmeğin yapımında kullanılır ve insan için en önemli nimettir

0

hububat, buğday, arpa, darı, çavdar, mısır gibi, un yapmaya yarayan, un ekde edilen taneli bitkilerdir. hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu unlu bitkiler botanik biliminde buğdaygiller familyasına girer. iklim istekleri bakımından buğday, arpa, çavdar ve yulaf serin iklim tahılları iken; mısır, çeltik, darı ve kuşyemi sıcak iklim tahıllarıdır. dünyada ekim alanı ve üretim miktarları bakımından en yüksek olan ürün grubu hububattır. türkiyede iç anadolu bölgesinde eskişehir konya yozgat gibi şehirlerde bolca ekimi yapılır ve içanadoludan karşılarız hububat ihtiyacımızı. diğer yönden köylerde yaylalarda da ekimi yapılır ve hasat zamanı toplanır. yağışsız hububat olmaz ama hıbubatlar tam olmaya başladığında da olumsuz etkilenebilir.

0

buğday mısır gibi tahıl türüdür unveren bitkilerdendir