7

hububat nedir?

95 cevap
0

habubat tahıl türüdür ve bahrat gibidir bağdaydan yapılır

0

hububat buğday arpa birbirinden altın edildikten sonraki adına verilen isimdir sınavlar dünyada en fazla tüketilen gıdalar iğdır birçok farklı yemek türünde kullanılır ayrıca işlemler gitmek olarak tüketilir tanıma hammaddesi olarak yönetişime şartları hemen her yere uygun olduğu için uyandığında en fazla yetişen gıdalar içinde yer alır robot ayrıca onu ekmek makarna gibi ürünlerin yapımında kullanılan besleyici ve tok tutma özelliği de vardır hububat türleri genellikle sıcak bölgelerde yetişen mısır pirinç sorgun ve daha serin iklime sahip bölgelerde yaşayan arpa yulaf ve çavdar başrol baba türleridir türlerinin faydaları besin grubunda yer alan gıdalar bebeklerin çocukların gelişimine önemli katkı sağlamaktadır yetişkinler için içinde günlük alınması gereken temel besinler önemli bölümünü tahıl ürünleri oluşturmaktadır bu batı yönlerinin başka faydalı şekilde sıralanabilir çocuklar için büyümeye katkı sağlar dengeli beslenme için gerekli olan besinlerdir içeriğinde bulunan vitaminler vücudunda beslenme dengesini koruması için büyük önem okul öncesi dönemde çocuklarda her gün tamam eden gelip yemek yemesi sıkıntı olabilir yani sizin yaptığınıza ürünleri onun için iştah açıcı olmayabilir bugün içinde siz daha zevkli ve besleyici gıdalar yapabilirsiniz sağlıklı sandviçler yapabilir bunu çeşitlendirebilirsiniz böylece velilerden burger tarz zararlı gıdalar alma ihtiyaç duymayacaktır dalyan avukat ürünleri günlük yaşamı parçası olmalıdır sağlayan çok az olan yemek çeşitleri çatlar ve tam tahıllı ekmekler almamız gereken bir selfie çekerken tam alabilirsiniz

0

buğday arpa çavdar mısır vb gibi ürünlerin ekilip büyümesi ve bunların satilmasidir

0

hububat buğday buğday arpa darı çavdar mısır gibi un yapmaya yarayan ünveren taneli bitkilerdir hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu unlu bitkiler botanikte buğdaygiller familyasından girer iklim istekleri bakımından buğday arpa çavdar ve yulaf serin iklim tahılları iken mısır çeltik darı ve kuş yemi sıcak iklim tahılları iğdır dünyada ekim alanı ve üretim miktarları bakımından en yüksek olan ürün grubu hubab arttır

0

buğday ,arpa ,dari, çavdar, mısır gibi un yapmaya yarayan taneli bitkilerdir. hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu unlu bitkiler botanik buğday familyasina girer. dünyada ekim alanı ve üretim miktarları bakımından en yüksek olan ürün grubu hububattir.

0

hububat, buğday arpa ve benzeri ürünlerin hasat edıldıkten sonrakı adına verilen isimdir.tahıllar dunyada en dazla tuketılen gıdalardır.bir cok farklı yemek türğnde kullanılr.ayrıca işlemerek ekmek olarak tüketilir.hububat genellıkle sıcak bölgelerde yetişen mısır pirinç sargın ve daha serin iklime sahip bölgelerde yetişen arpa yulaf ve cabdar baslıca hububat türleridir.

0

hububat daha çok tahıl ürünlerinden oluşan bir baklagillerdir.örneğin;buğday,arpa,çavdar?mercimek ve bütün baklagiller yer alır bunun içinde.bu tür baklagiller vücut için oldukça faydalıdır ve birçok yararları vardır.buğdayın özellikle de yemeğinin yapılması kaynatılarak daha başka mercimek hem yeşili hem de beyazı çok faydalıdır gerçektende.

0

bugdaygillere denir.
arpa buğday dari çavdar denebilir. glutensiz beslenme modası çıktığından beri bundan kaçanların sayısı da epey artmistir

0

buğday, arpa, darı ,çavdar mısır gibi un yapmaya yarayan bitkiler

0

hububat buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunan, yiyecek olarak da tüketilen bitki ürünleridir. günlük hayatta ekmek ve ürünlerinde un haline getirilerek kullanılabilir. hubutat aybı zamanda tahıl olarak da bilinir

0

hububat tahıl olarakta bilinir. hububat buğday, arpa, çavdar, mısır, pirinç vb. hasat edilen ürünler ile tohumları olarak bilinir. genellikle sıcak bölgelerde yetişir bunlar. birçok gıda, giyecek ürünlerinde kullanım alanı vardır. üretim ve tüketim miktarları yüksektir.

0

hububat buğday, arpa, darı, çavdar, mıısır gibi un yapmaya yarayan tanecikli yapıdaki baklagiller. hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu un yapmaya yarayan bitkiler botanikte buğdaygiller familyasına girmektedir. iklim bakımından buğday, arpa, çavdar ve yulaf serin iklim isterken, mısır,çeltik , darı ve kuşyemi sıcak iklim istemektedir. dünyada ekim alanı ve üretim miktarı bakımından en fazla olan ürünler hububattır.

0

hububat buğday çavdar arpa mısır unu gibi un elde ettiğimiz taneli taneli bitkilerdir. tahılların tamamını hububat deriz unlu bitkilerin tamamına hububat deriz. buğdaygiller sınıfına girer dünyada en çok ekim alanı bulunan üretim miktarı en çok olan ürün hububatlardır. hasat edildikten sonra hububat adını alırlar hemen hemen her yemekte kullanırız. buğday arpa benzeri ürünleri ham maddesi tahıldır. hemen hemen her yerde yetiştirilir. dünyada en fazla yetişen gıdalar içinde yer alır. onun ekmek makarna şehriye kuskus gibi birçok ev yemeğinde kullanırız. besleyici ve tok tutma özelliği ile bilinirler çocukların gelişimine önemli katkı sağlarlar.

1

hububat tahıl ürünleri grubuna verilen isimdir.tahıl ürünleri denilince akla buğday,pirinc,nohut,arpa,yulaf,çavdar,mercimek ,gibi ürünler gelir.

1

hububat tahıl ya da buğdaygillerin yani arpa buğday pirinç vb. ürünlerin hasat edildikten sonraki ve ya bunların tohumlarına verilen isimdir.
hububat dünya üzerinde en fazla tüketilen ürün oalrak bilinir. hububat bir çok yemek çeşidinde ve ekmek türünde kullanılır.
yetiştirme tarzı olarak en kolay üretilen gıdalar oldugu için bir nevi dünyada üretimde ilk sırada alırlar.
besleyici özelliği çok fazladır ve insanı normal bir yiyecekten daha fazla tok tuttuğundan doalyı tercih edilir.
sektörde ise en çok ihraç edilen ürünlerin başında gelir. bunlar pasta çeşitleri kakao çeşitler vs.

1

hububat, bugday, arpa, dari, cavdar, misir gibi, un yapmaya yarayan taneli bitkilerdir. hububat adi verilen tahıl olarak bilinen bu unlu bitkiler botanikte buğdaygiller familyasina girer. iklim istekleri bakimindan bugday, arpa, cavdar, ve yulaf serin iklim tahillari iken; misir , cetlik, dari ve kusyemi sicak iklim tahillaridir. dunyada ekim alani ve uretim miktarlari bakimindan en yuksek olan urun gurubu hubabattir.

1

hububat tahıl ürünlerine denir bugday,tahıl,un vb.

1

bak bi soru güzeldi bilinmesi öğrenmesi gereken bir soru ama cevap vermekte önemli hububat önemlidir çünkü i sanlarin çoğu ondan faydalanıyor ne çoğu hatta hepsi ondan faydalanıyor. hububat " arpa, darı, buğday, mısır , un gibi şeylere denir hububat. dünyada ekim alanında en etkili olan tabiki hububat tir .

0

arpa bugday gibi bişeydi galiba tam bilmiyorum ama onları ogutup teki hallerine denildigi gibi bişey hatırlıyor kolay şeyler isim verseler olmuyor sanki huhhubat die isim mi olur arpanın ogutulmuş halleri denilseydi iyidi saçma şeylerle ugrasıyorlar saçma isim buluyolar düzgün isim bulun kral

1

hububat, buğday, arpa, darı, çavdar, mısır gibi, un yapmaya yarayan (un veren) taneli bitkilerdir. hububat adı verilen tahıl olarak bilinen bu unlu bitkiler botanikte buğdaygiller familyasına girer. iklim istekleri bakımından buğday, arpa, çavdar ve yulaf serin iklim tahılları iken; mısır, çeltik, darı ve kuşyemi sıcak iklim tahıllarıdır. dünyada ekim alanı ve üretim miktarları bakımından en yüksek olan ürün grubu hububattır.