0

insan çevresindeki her canlıya karşı sorumludur. çünkü dünyayı en çok insan kirletiyor insan olmasa canlılar bu kadar yersiz yurtsuz kalmazdı biz onların yaşam alanlarını gasp ediyoruz yetmiyor birde onlara şiddet uyguluyoruz. insan kendisi için evlatları için temiz bir dünyada yaşamak istiyorsa ve gelecek nesillere yaşanılacak bir dünya bırakmak istiyorsa, artık zarar vermek yerine nasıl daha yararlı olabilirim diye düşünmek zorundadır. bütün canlıkara doğaya hükmediyorsak o zaman bunun da bedelleri olmalıdır. omuzlarımıza sorumluluk yüklenmeden sadece bu günü düşünerek yaşayamayız.

0

herkesin sorumlulukları farklıdır,
kimisi yanlız yaşar kendine bakar.
kimisi aile ev geçindirir onlarla yükümlüdür. kimisi hayvan besler onlara bakar, doyurur yedirr ilgilenir.
bazilarida hic bir ise yaramaz kimseyle sorumlu değildir kendiyle bile.
böyle çeşitli sorumluluklar vardır, bir yere temizliğe gidersiniz orayı iyi temizleyip görevinizi düzgün yapmalısınızdır.
işinizi disiplinli yapmalısınızdır, kovulmamak için ;)

evrene karşı da sorumluluk duymalıyız ona güzel bakmalıyız narin bir çiçek gibi.
zarar vermeyi geçtim gelecekte yasayacak olan insanlar ve çocuklarımız için daha duyarlı bir hayat sürdürmeliyiz.
mesela çöpleri sokağa atmamalıyız, bu bir kişisel ve herkesi ilgilendiren bir sorundur toplum sağ sol herkesin yaşadığı bir alandır.
denizlere bir şey çer çöp atmamalıyız,
israf etmemeliyiz, ekmek yemek onlarca aç insan varken, bunlarda bir sorumluluktur. unutmayalım hepimiz yaşayacağız ve bir sonraki insanlara da yaşanacak bir dünya bırakmak için herkes sorumluluk duymalı.

0

insanın sorumlulukları ilk olarak kendi sorumluluklarından başlar.her canlı ve cansız her şeye karşı bir sorumluluk peşinde olmalıdır.

0

ailesine karşı sorumluluğu vardır çalıştığınızda eve katkı sağlamalıyız

0

dünya sadece insanlara ait değildir insanlar dünyanın diğer canlılar ile paylaşmaktadır yaşadığı çevrenin bir parçası olan insan kendisi ailesine arkadaşlarına doğal çevre hayvanları ve ortak kültür mirasına karşı sorumluluk mudur beden ruh sağlığını korumak kendisine yetiştirip doğaya ve yönelmek zamanı verimli kullanmak ve insan onuruna yakışır şekilde yaşamak insanın kendisine karşı sorumluluklarındandır aile bireylerine karşı saygı ve sevgi göstermek aile içinde görev ve sorumlulukların yerine getirmek dürüst davranmak aile bireyleri ile yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak insanı ailesine karşı sorumlulukları arasında yer alır arkadaşları düşünceleri ve adları saygı göstermeli başkalarının ve olumlu davranışları takdir etmek sırrını başkalarıyla paylaşmamak insanlar arkadaşlarına karşı sorumluluklarındandır