0

anne babanın çocuğa karşı sorumlulukları saymakla bitmez çünkü anne onu dokuz ay karnında taşır sonra ufak bebek dünyaya gelir ondan sonra ona iyi bakılması gerekiyor yemeği içmesi falan filan ondan sonra dişleri çıkıyor sonra emeklemeye başlıyor ondan sonra yürümeye sonra konuşmaya ilk önce dili açıldığı zaman ilk dediği şey anne kelimesi oluyor sonra baba sonra dede sonra nedene bazı çocuklar annnelerine düşkün olurlar bazılarında havana’larına bazılarında nenelerine bel hasıl kelam çocuğa karşı sorumluluklarımız fazlasıyla çok ve bitmez vaziyette saymakla yani boylamıyor sonra okula gidiyor kalem tutmayı öğreniyor sonra okumayı yazmayı ondan sonra kademe kademe atlıyor lise ye geçemiyor lisede bitikten sonra üniversiteye ondan sonra da mezun oluyor artık burda baba ya annene büyük bir sorumluluk düşüyor sonra evledini evlendiriyorlar mürüvvetini görüyorlar sonrada torun bekliyorlar torun olunca da yine bakmak anneye babaya düşüyor anne babanın hakkı hiç bir zaman ödenmez makaleden sorumluluları da bitmez annelerimiz babalarımız birtaneleeimiz bizim onlar iyili varlar allahım onları korusunlar

0

anne ve babanın çocuklara karşı bir sürü zorunluluğu vardır. özellikle çocuk yetiştiren anne babalar çocuklarını eğitimli ve bilinçli yetiştirmelidir. onlarla konuşmak anlaşmak onlara karşı eğitici bir tutum yakınmaları gerekir. bunun yanında arkadaşça iletişim kurmalı ve onlarla iyi anlaşmaya onların sorumluluklarını onlara anlatmaya onlara yardımcı olmaya çalışmalıdırlar. anne baba olarak çocuğu iyi yetiştirmeli çoçuğa gerekli uyarılarda bulunmaları gereklidir. aynı zaman de anne babanın görevleri arasında çocuğun yanında tartışmamak ve konuşulan kelimelere dikkat etmek gerekir. çocuğu herhangi bir şiddete maruz kalmasını engellemek çocuğa kızmak vurmak gibi davranışlardan kaçınılmalıdır. ahlaklı, eğitimli, bilinçli, hayırlı , vatana millete hayırlı ve saygılı çocuklar yetiştirmek gerekir. onlara önce sevgiyi aşılamak ve öğretmek gerekir.

0

bir anne ve baba çocuklarının her zaman iyi olmasını ister. çünkü anne ve baba olmak bunu gerektirir. anne ve babalar her konuda çocuklarını düşünür. çocuklarının gelişmesi için de iyi şeyler öğretmesi gerekir. anne ve baba hiçbir zaman atılmaz. babam benim arkadaşım gibi. kötü bir şey olduğunda veya mutlu olduğum zamanlarda hep yanımda olur. beni bir arkadaş gibi dinler . annem ise bambaşka birisidir. o benim için bir melek. allah yokluklarını aratmasın.

0

anne ve babaların çocuklara karşı oldukça sorumlulukları vardır. bunlardan bir tanesi çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak tır. mesela anne ve babalar belirli bir yaşa kadar çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadırlar. çocuklarının karınlarını doyurmak zorundadırlar. çocuklarının giyinme ve barınmaya ihtiyaçlarını karşılamak zorundadırlar. çocuklarının başka sorunlarına yardımcı olmak zorundadırlar. çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak zorundadırlar. sadece maddi şekilde ihtiyaçlar değil manevi ihtiyaçlarını da karşılamaları gerekmektedir. mesela bir çocuğun sevgiye ve korunmaya ihtiyacı vardır .anne ve babalar çocuklarının sevgi ihtiyaçlarını gidermeliler ve çocuklarını dışarıdaki kötü her şeyden korumalılardır. çocuklar sevgiye çok ihtiyaç duyan dönemdedirler. bu yüzden çocuklarınıza sevginizi gösterin ve onları sevdiğinizi onlara belli edin. çünkü çocukların küçükken en çok ihtiyaç duydukları şey bunlardır. çocuklar büyüdükçe ihtiyaçları da o denli büyür okul ihtiyacı artar.ileride büyüdüğünde daha çok giyim ve kuşama farklı şeylere yenilir mi anne baba bunu karşılayamadığı da çocuk üzülerek anne ve babasını suçlayabilir .bu yüzden anne ve babalar çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıp çocuklarını kimseye muhtaç etmemelidirler. ileride evlenmek istediklerinde tabii zorunda değiliz ama anne ve baba olarak görevimiz çocuklarımızın düğününü yapmak ve evlerini yani yuvalarını kurmaktır. tabii çocuklarımız evlenip gitse dahi onlara karşı sorumluluklarımız biter mi bitmez insan kaç yaşında olursa olsun çocuklar anne ve babalarından her zaman sevgi ve korunma ihtiyacı bekler. insan kaç yaşında olursa olsun anne ve babasından sevgi bekliyor yani. anne ve babaların da çocuklarını sevmek ve sevgilerini göstermek sorumluluklarıdır.çünkü insan doğası gereği sevgiye ihtiyaç duyan bir varlıktır. ve anne babaların bunun gibi evlatlarına karşı sorumlulukları vardır diye düşünüyorum. tabii daha sayamadığımız veya saymakla bitiremeyeceğimiz daha birçok sorumlulukları vardır ama evlatların da anne babaya karşı bir o kadar çok sorumluluğu vardır o yüzden anne babalar evlatlarını nasıl yetiştirirlerse o şekilde bir evlat sahibi olurlar.