0

insanın ilk öğretmeni annesidir derler çünkü çocuklar vaktinin büyük bir çoğunluğunu annesiyle geçirirler bu durumda annenin çocuğunu güzel bir ahlakla yetiştirmesi bana göre çocuk üzerindeki en büyük sorumluluğudur

0

aslinda babadan çok annede bitiyor hersey çünkü çocuk 7 24 anneyle birlikte. o yüzden biz annelerin onları güzel egitmesi doğruyu yanlısı guzelce anlatması gerekiyor. düzenli yemek yedirmeli , oyun oynayıp vakit geçirmeli, sevgimizi ona şımarıklık derecesine gelmeden anlatmaliyiz. bana göre çocuk ailenin aynasıdır. ne görürse onu yansıtır. bir anne çocuğun eksiklerini gidermeli ona bildiklerini öğretmelidir bence.

0

bir annenin çocukları üzerindeki sorumlulukları öncelikle o çocuğu sevmek, sevildiğini hissettirmek ona güvenli bir ortam sağlamak, kendisine güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlamak, illa anne demek çocuğun çamaşırlarını yıkayıp banyo yaptırması, yemek yapması demek değildir. anne çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak ama bunun yanında onun ahlakı ile yaşamı ile de ilgilenecek. eğitimine önem verecek. onun bir birey olduğunu bilecek, gerektiğinde sorumluluklar verecek. aman dur o çocuk yapamaz, aman ben kıyamam otursun falan gibi şeyler yapmaması gerekir. zamanı gelince küçük küçük sorumluluklar vermeli ayrıca bu şekilde çocuk kendine duyduğu öz güveni artar.