1

bu soruya belgesel kanallarını izleyen bir kişi olarak kesinlikle faydası olur diyeceğim. ama okullarda gösterilen coğrafya çok ama çok yetersiz. bundan dolayı da belgeseller de gösterilen şeyler bize bazen çok karmaşık gelebiliyor.
yani şöyle nasil oluyor da bu kadar karmaşık şeyleri biliyorlar demeden edemiyorum. o kadar karmaşık ve karışık ki düşünün adam dağda gördüğü bütün herşeyi bize sayıyor hayvanın dan otuna, gökyüzünden hava hareketlerine kadar ne bileyim işte o yörenin iklim koşulları falan çabası yani adam adam değil mübarek bilgi küpü, bizimkiler havadan sudan nem alıp tartışma çıkarırlar. sonra ne oldu yani derler. adam ottan çöpten bi bakmışsın ya ev yapmış, ya sandal yapmış, ya da kendisine yiyecek bulacak bir tuzağa çevirivermiş.
insanın için den maaşallah maaşallah diyesi geliyor yani. neyse coğrafya ya gelelim. gerekli, hatta çok ama çok gerekli, ancak yetersiz, baya bi yetersiz. hatta o kadar yetersiz ki bizden birisi o eğitim ile daha çıksa orada intihar eder nasil olsa ben şimdi ölmezsem kurtlar canavarlar beni canlı canlı yiyecekler der ve kendisini ya atar bir yerden, ya da kendisini bir yere asar ve öteki tarafa yani tahtalı köye gider ne yazık ki.
benim diyeceklerim bu kadar. hadin herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

kesinlikle gereklidir. bir yerin iklim koşullarını bilirsek ona göre hareket ederiz. hangi ilin nerede olduğunu bilmemizde faydalıdır.

0

bence günlük hayatımızda çokta gerekli değildir okullarda da okulda öğretilen coğrafya gündelik hayatımızda çok da bir işimize yaramazktadır

0

coğrafya sadece günlük yaşamda değil her zaman için gereklidir.

0

günlük yaşamımızın her yerinde coğrafya var dağlar, gökyüzü, yollar.