0

depremden korkmuyorum ama insanların yapmış olduğu kıytırık evlerde yaşamaktan korkuyorum. yahu japonlar önlem aldı 9 şiddetindeki depremde hiç bir şey olmuyor biz daha 5 şiddetindeki depremde şehadet getirmeye başlıyoruz. sonra allah yazdıysa olur diyoruz. sen önlem alma sonra suçu allaha yolla. önlemini alacaksın ama bizde hırsız müteahhitler olduğu sürece hiç bir şey olmaz. istanbuldaki binalar artık kendi kendine çökmeye başladı. yapılan binalar o kadar kalitesiz ki yoldan kamyon geçse binalar sallanıyor

0

deprem öldürmez bilicsizlik ve bina öldürür yapinin sağlam olduguna inaniyorsaniz eşyalarınızı sabitlediyseniz korkacak birsey elbetteki yoktur ancak izole yasam ne yazikki mümkün değildir is yerleri carsi pazar market okul aktif yaşamın icinde bircok yerde olabiliyoruz hayat üçgenini araştırmak ve ogren,ek önemlidir acil durumda ne yapılmalıdır ve en önemlisi tevekkül bizden takdir yalnızca allemlerin rabbinden dir ol ! der olur allahtan korkmayanda bence tas olur nacizane

1

evet, deprem beni korkutuyor. bir taraftan da bir doğa olayı olması nedeniyle içten içe hayranlık uyandırıyor bende. deprem olduğu zaman, genellikle bir şeyle uğraşıyor olduğumdan, boş bulunup bir an panik duygusu yaşıyorum. sonra deprem olduğunu fark edince güvenli alana geçip durmasını bekliyorum. durduktan sonra, önce yakınlarımı arayıp ne durumda olduklarını kontrol ediyorum, sonra rasathane sayfasını açıp, sosyal medyada bir kayıt oluşturmak adına bir paylaşım yapıyorum. rasathane 10 dakika gibi bir süre içinde depremin özelliklerini yayınlıyor. buna baktıktan sonra ancak rahatlayabiliyorum.

0

evet tabii ki de korkuyorum. sonuçta deprem sonrasında oradan çıkıp çıkamayacağınız veya yaşayıp yaşayamayacağınız belli değil. her an her şey olabilir. belki sen o anda çok panik olacaksın, bir yere sığınayım derken, deprem yüzünden çatı üstüne düşecek veya deprem sonrası için hiçbir hazırlığın olmadığı için deprem sonrası bir yere sığındığında bomboş fakir bir şekilde, evsiz barksız hayatını dışarıda sürdüreceksin. aynı zamanda sen deprem anında, acaba yakınlarıma bir şey oldu mu, onlar yaşıyor mu? diye düşünebilirsin. aynı zamanda depremden kaçayım diye merdivenlerden hızlı bir şekilde inerken takılıp düşebilirsin ve ev tamamen çöktüğünde enkazda kalabilirsin. yani birçok örnek verilebilir. çok kötü bir durum. allah korusun.

0

evet korkuyorum tabikğ depremden kim korkmazki hele onu yaşayanlar için daha korkunç birşey gerçekten. depremde göçük altında kalan insanları düşünmek bile istemiyorum kimbilir ne kadar zordur. gerçekten korkunç bir durum. deprem gerçekten çok zor bir durum.

0

çadırda kalıyorum o yüzden korkmuyorum çadırım sağlam

0

korkuyorum tabii ki şakaya bile gelmez mazallah evler sağlam değil bence en ufak bişeye yıkılır allah korusun

0

depremden kim korkmaz ki ölüm korkusu
fay kırıkları yüzünden oluşan sarsıntılar insanları çok korkutmaktadır.

0

depremden korkuyorum tabi, sonuçta can güvenliği tehdit altında herkes ve o an canından olup olmayacağının garantisi yok. bir çok insan korkuyordur, bugün sabaha doğru istanbul'da deprem hissedildi. sabah işe giderken bir çok insan deprem oldu haberin var mı diyerek muhabbet ettiler, korkularını dile getirdiler. ülkemiz zaten depreme elverişli bir coğrafya, korkumuz normal bu yüzden.