1

allah ne az verip aratsın, ne çok verip azdırsın diye dua ederler bizde de. açıklama olabilecek nitelikte aslında.

toplumuzda ataerkil bir yapı vardır genelde ve kadın evi çekip çevirendir, geçim sıkıntısı yokken bu çok da zor değildir. ama geçim sıkıntısı başladığında kadın şikayet etmeden, ailesine eziyet etmeden bu durumla baş ediyor ya da edemiyorsa karakterini sergilemiş olur.

erkekse evi geçindiren, ailesine bağlılığını maddi ve manevi gösterendir. ancak piyango vurunca bile insanların ilk işi eşlerinden ayrılmak ve ya yapamadıklarını yapmak için parayı har vurup harman savurmaya başlamaları oluyor. yani parası çokken de değişip değişmemesi erkeğin asıl karakteri sergilemiş oluyor.

bu kadar şeyi tek bir atasözüne sığdıran zengin bir dile sahibiz ne mutlu bize.

0

burda demek istenilen aslında şudur. kadınlar para harcamasını alışveriş yapmayı, gezmeyi seven insanlardır. eğer paraları yok ise normalde çok yumuşak bir kadın bile olsa parası olmadığı zaman sinirlenir. ve bu şekilde de huyu ortaya çıkar. erkeğin huyu ise şöyledir. parası yokken çok bişey yapamıyacağından dolayı sakin ve normal bir hayat sürerken parası olan adam havalı, artist bir tavır sergiler ve bu sayede huyunu ortaya koyar.

1

para insanı bozmayalım parasızlık kötü bişey yetecek kadar olsun yeter fazlasında gözüm yok

1

eyerki bir kadin kocasini parasi yokken onun sortindaki o asil eli cekiyosa yada bir erkek parayi bulunca o parasiz halinde onun sirtindaki o asil elin sahibini hice sayiyosa erkeyin halide orda ortaya cikar

1

ne kadar güzel bir söz ilk defa duydum. kadın para yokken de sevdiğinin yanında aynı aşkla duruyorsa, erkek para bulunca sevdiğini bırakmiyorsa sevgileri öyle anlaşılıyor daha net sanırım