0

insanlarin bir zaman bundan birşey olmaz diye attigi paralarin gün gelcek ilerdide gercek den ufak ufak attığı paralarin yada başka biside olabilir isine yarayacak sonrasında insana zor zamaninda ilaç gibi gelir aslinda günümüzde annelerimizin bizler için böyle birikimler yapıyor zor zamanlarda çıkarıyor.

0

arkadaşa damlaya damlaya göl olur demek bir şeyin biriktire biriktire kocaman bir dağ oluşturabiliriz bu yüzden atalarımız bir şeyleri biriktirmem izi çöpe atmamızı bize bu şekilde göstermiş olur damlama demek yani biriktirmek demek bu atasözünde geçen anlamı bu

0

damlaya damlaya göl olur atasözünde ne anlatılmak istenen aslında bir belli miktarınızı kenarı koydukça daha çok ortaya bileceğini gösteriyor. özellikle de küçük yatırımlar ile tamamen büyüye bildiğinizde görebileceksiniz açıkçası.

0

birikmek manasında kullanılmıştır yani biz hayatımızdaki iyi veya kötü şeyleri küçük görmemeliyiz yaptığınız en küçük iyilikler bile bir arada düşünüldüğünde ne kadar büyük olduğunu görürsünüz kötülüklerde aynı bu şekildedir ya da kumbarada biriktirdiğniz 5 kuruşlar size az gelebilir ama kumbara dolduğunda 5 kuruşlar 50 tl olabilir bunun gibi hayatımızdaki damlalarım küçüklüğüne aldırmayıp bir çok damla bir araya geldiğinde ne kadar büyük bir göl olacağını düşünmeliyiz

0

hani damlaya damlaya göl olur demek. biriktirmek anlamına geliyor.. yani az bir miktarda para da atsan en azında o damlaya damlaya gerçekten de göl oluyor. mesela şöyle örnek verebilirim. bir su damla damla akar altına kova koyduğunda gerçekten de 1 saat sonra baktığında her yer göl olmuş şekilde de olabiliyor. çünkü ben bazen yaşadım bu durum ondan söylüyorum.

0

biriktirmek.. az az çoğalmak sabırla azdan çoğa çıkarmak