0

damla damlaya göl olurda insanlar zamanla tabiki yapamam dediği şeyleri yavas yavaş yapabilir kimsenin destegi de olmasa başarabilir başarabilir ayrıca insanlar yapmak istediklerini hemen yapamasada vazgecmeyerek ilerki zamanlarda biriktirerek yapabilirler bunu basarabilirler.

0

damlaya damlaya göl olur ata sözüyle aslında anlatılmak istenilen şey sabırlı olunulöasıdır herşey sabırla olur sanırla büyür sabırla gelişir demek istenmiştir sabırla birikir herşey yani demek isteniyor misal bir hedefimiz var ve oraya ulaşmayı çok istiyoruz sabırla hergün o hedef için ufakta olsa elimizden geleni yaparsak en sonunumda o hedefe iyi veya kötü bir şekilde ulaşabileceğimizden bahsedilmektedir misal bir şeyi almayı çok istiyoruz ama maddi durumumuz müsait değil bi yerden de başlamaka gerekli ama onu almak için işte bu arda damlaya damlaya göl olur ata sözü devreye giriyor her gün köşeye üç beş kuruş birşeyler attoğımızda bu para birgün birike birike almayı çok istediğimiz şeye yegecek miktara gelecektir elbette burdada damlaya damlaya göl olur ata sözü nü tam anlamıyla yerine getirmiş oluruz veya şöyle bir örnek verelim bir baraj yapılmak isteniyor ama o bölgenin su kaynakları çok az bu baraj içinde yer altı su kaynakları kullanılcak ama çok az su kaynağı bar yer altındada yavaş yavaş çıkıyor su yer yüzüne burda sabırlı olursak bu yer altından yer yüzüne çıkan su birike birike elbette birgün baraj olacaktır diye

1

damlaya damlaya göl olur atasözü elde edilmesi istenilen bir şey için uzun zaman aralığında birikim ya da tasarruf etmek diye bilinir. genel olarak maddi anlamda beklentiler için kullanırız bizler bu sözü. sabırlı insanların atasözüdür. ban hiç uymaz.
bir de başka anlama da çekebiliriz. :)
bir musluk bozulursa, ve su da damlaya damlaya bulunduğu yerde çukur bile açabilir, suyun aynı yere aynı hızda düşmesinin verdiği yerin erimesi ufalanması sonucu bir oyuk açılır ve su orada birikim oluşturur.
su faturanız fazla gelebilir. contasını değiştirmeyi unutmamalıyız.

0

ünlü bir atasözüdür. azıcık kazançlar birikerek büyük bir kazanca dönüşür anlamındadır. sorumani sitesi de bu atasözünü doğrular niteliktedir.çünkü buradaki kuruşlar da aka aka birşeylere benzeyecektir umarım.