0

once niyet edilir sonra eller yikanir sonra uc agiza sag elle su verilir uckere buruna su verilir uc kere yuz yikanir sag kol uc kere dirseklere kadar yikanir sonra sol kol dirseklere kadar yikanir sağ elle basa mes edilir kulaklar yikanir sag ayak islak kalmayacak sekilde yikanir sonra sol ayak yikanir ve abdest bitmis olur

0

besmele çekilir
niyet edilir
eller yıkanır
parmaklar hilallenir
ağza ve burna su verilir; sünnet olan 3 mere vermektir.
kollar dirsekler dahil yıkanır
başın 4 te 1 i mesh edilir
kulak deliği ve ense de aynı şekilde
en son ayaklar yıkanır
vesselam.

0

öncelikle taharet alınır. yani tuvalet ihtiyacı giderilir ve etek altı yıkanır. sonra abdest almak için (niyet ettim allah rızası için abdest almaya) diyerek niyet edilir. daha sonra önce eller yıkanır. sonra sağ elimizle 3 defa ağız su ile calkalanip yıkanır. sonra 3 defa buruna sağ elle su çekilip sol elli sumkurulur. daha sonra 3 defa yüzünüzü yikariz. sonra önce sag kol olmak üzere iki kolda dirseklere kadar 3 defa yıkanır. sonrasında sağ elimizle başımızı su ile mest ederiz. sonrasında iki kulağımızı yikariz ve ondan sonra iki elimizin dış kısmıyla ensemizi mest ederiz. en son önce sağ ayak olmak üzere iki ayağımizi bileklere kadar yikariz. daha sonra namazımızı kılabiliriz.

0

öncelikle elleri yıkarken niyet edilir ellerini yıkarken derken sabunla yıkamayı normal su ile yıkayın 3 kez ağzına su verin 3 kez burna 3 kez de yüzümüzü yıkayın sağ kol dirseklere kadar sol kol dirseklere kadar üçer kez yıkayın ondan sonra başımızı mesh edip kulaklarımızı arka iç geri kalan 3 parmağımızla enseyi mesh edip sağ ayak bileklere kadar sol ayağı bileklere kadar yıkayarak abdestimizi alıyoruz.

0

elleri yıkama
ağza su verme
buruna su verme
yüzü yıkama
sağ kolu yıkama
sol kolu yıkama
başı mesh etme
kulakları yıkama
ayakları yıkama
abdestin farz ve sünnetlerini yerine getirmek gerekir.

0

3 kere el yıkama
3 kere ağiza su verme
3 kere buruna su verme
3 kere yüz yıkama
3 kere sağ kolumuzu dirsege kadar 3 kere sol kolumuzu dursege kadar yıkamak
başı mesh etmek
kulakları mesh etmek
enseyi mesh etmek
ayakları yıkamak bu şekilde yapılır. alışınca çok basit geliyor insana.