0

sicak bir duşun ardindan kas gevşetici ile bele masaj yapilir

0

masaj yaparak belini cigneyerek kas gevşetici kullanilarak rahatlatilabilir

0

iyi günler herkese öncelikle şunun bilinmesi şart önce doktar a başvurulması lazım böyle durumlarda sağda solda insanların dediklerine bakarak kendinizi tedavi edemezsiniz çünkü tam tersi etki de yarabilir eğer öyle bir şansızın veya zamanınız yoksa bu dediklerim uygulana bilir papatya çayı veya kök papatyayı kanatıp belinize krem şeklinde uygulamalısınız bu sizi birazda olsa rahatlatır başka bir seçenek ise saunaya girmek ve terlemek beliniz gevşetecektir ve daha rahat hissedeceksiniz kendinizi öyle bir imkanınızda yoksa evde suyu kaynatın beze batırın kapalı bir ortamda evde kendiniz buhar oluşturmaya çalışın öerim bunu banyoda yapabilirsiniz banya en uygun yerdir bu işlem için bir başka önerim ise ardınç yağı ile sırtınıza peristaltik yani mide haraekti taktiği dediğmiz şeklinde ovalayın emin olun bu saydıkalrımın hepsi işnize yarayacaktır

0

beli tutulan bir insana sakın ama sakın mesaj yapmayın aksi takyirde daha fene olabilir bir üzman doktora görünün sen nerden biljcen lan diyenler vardır arkadaşlar ben nerden biliyorum biliyormusunuz benim babamda oluykdu bel tutulması sıpalara hidip mesaj yaptırıyodu fakar daha kötüye gittiğini fark etti ve bir doktora göründü küçük bir operasyonla amiliyat oldu ve 6 yıldır bel tutulması yaşamıyor benim önerim kas gevşetici ile sabah aksam guzel bir masaj ama sipaya gitmeyin sakin kendiniz yapin s.a

0

ağrıyan bölgeye masaj yaparak yumuşatılır.

0

öncelikle beli tutulan kişi banyoya girmelidir. kalıp sabunla bel çevresini hafif masaj yaparak sıcak su ile yıkamali. sonrasında o kişiye zeytinyağı, kantaron yağı gibi ısıtıcı yağlarla bir güzel masaj yapılmalı masaj yaparken nazik olunmalı ve avuç içleri kullanılmalı. son olarak pamuklu bir bez ile bel sarılıp düz bir zemine sıcak bir ortamda yatilmali. mümkünse bir de kas gevşetici içilmelidir.

0

masaj yoluyla o bölgeye belli aralıklarla basınç uygulnır. bazı yağlar ve kremlerle birlikte düzenli olarak tedavisi yapılır. fazla zorlamadan hareket edilmesi gerekir.

0

eğer ki beliniz tutulduysa rahatlamak için ve bel tutulmasını geçirmek için 3 tane ana yöntem vardır.
birincisi halk ağzıyla tabir edilen kupa tutma yöntemidir.kupa tutulduktan sonra majezik yada recosedin gibi merhemler sürülür ve ardından masaj yapılır.

0

ilk önce beni tutulduysa işine gitmemelidir ve evde ağır şeyler kaldırmamalısın çok eğilip kalkmaya bağlıdır çeşitli jelleri alarak kendini rahatlatabilir ama her jelden de alınmamalıdır belirli yerlere alarak daha güvenli sağlıklı iş yapmış oluruz başka bir şey ise beli tutan kişinin bol bol ısınmalı ve egzersiz yapmalıdır bunu yaptıktan sonra kendini biraz daha rahatlatmak için masaj yaptırmalıdır masaj olduğu için rahatlatıcı gelecektir ve bol bol da dinlenmelidir.

0

bel tutulmasının nedeni ne olursa olsun hastaya özel kremlerle iyice masaj yapılarak ve sıcak tutularak dinlendirilmelidir.

0

iyi günler öncelikle arkadaslar.
sıcak kompres, bel ağrılarına karşı kullanabileceğiniz etkili bir yöntemdir. genellikle, bel ağrısının nedeni, kas dokularının hasar almasıdır. sıcak kompres, bel bölgesini rahatlatacaktır. ağrıyan beli rahatlatarak, hızlı bir iyileşme süreci sağlayacaktır. daha iyi kan dolaşımı, kas liflerinin iyileşme sürecini hızlandırır. sıcak kompres, kan damarlarının açıklıklarını genişletecek ve bölgeye daha fazla kan göndererek, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

sıcak su torbasını, rahat edebileceğiniz sıcaklıktaki su ile doldurun.ağrıyan bölgeye 5-10 dakika boyunca koyun.suyun çok sıcak olmadığından emin olun.bel ağrılarından kurtulmak için günde 2 defa uygulayın.alternatif olarak, eğer sıcak su torbanız yok ise, temiz bir havlu da kullanabilirsiniz.bir havluyu, sıcak suya sokun.fazla suyu sıkın.bu havluyu, sıcak kompres olarak kullanarak, bel ağrısından kurtulabilirsiniz.

0

yüzüstü bir şekilde uzanmak gerekir. ardından beli rahat bir şekilde rahatlatmak için bir süre kıpırdamadan durmak önemli bir rahatlama tekniği olarak bilinir. uzun süre durduktan sonra rahatlama olduysa bile ağır yükler kaldırmamak gerekmektedir. çünkü ağır yük taşındığında belde meydana gelen sorunların daha fazla artma durumu da oluşur. bunun sonucunda olduğunda daha fazla şekilde rahatsızlıklar oluşur. bele uygulanacak bardak ısıtma teknikleri de kasları rahat bir duruma getirir. ayrıca beli sıcak bir ortamda bulundurmak ve dinlendirmekte yararlı bir kas rahatlatma durumudur.

0

beli tutulan kişi genellikle yel girdiği için bel tutulması yaşıyordur. yel girmesi ise bir yeriniz açık kaldığında soğuk bir havanın vücudunuza temas etmesiyle vüku bulur. bunun için öncelikle oranın ısıtılması icab eder. bel ısıtması için bir sıcak torba veya bir sıcak duş alabilirsiniz. böylelikle kaslarınızı açacak ve kas sıkışması nedeniyle oluşan bu sorunu büyük bir kolaylıkla çözebileceksiniz. ısıttıktan sonra orayı bir kremle ovalayın. ben gay vs. olabilir. böylelikle daha çabuk ve kalıcı bir şekilde bu dertten kurulabilirsiniz. sonrasında ise dinlenmeniz tavsiye olunur.

0

ben vicks ile masaj yapıyorum hem kokusundan dolayı ferahlatıyor ya da kas gevşetici

0

belli tutulan insanın kasları ona masaj yaparak kas gevşetici ilaç vererek sıcak tutarak kaslar rahatlatılabilir

0

insanların bazen soğuk alarak usutmelerinden yada cegranda kalmalarindan dolayı oluşan bı hastaliktir önlemi ise sıcak tutmak ve kas gevşetici kullanmak ayrıca sabunlu sıcak suyla ağrıyan kısma masaj yapmak olmadı bez havlu gibi mazeleri ıslatarak ağrıyan bölgeye koymak veya hamama giderek rahatlamak terlemek ve güzel bı duş alarak yatmak

0

insanlar bazen soguk aldiklarinda eklemlerde bas veren soguk etkisi yle tutulmalar ve agrilarin olmasi sozkonusur bunun onlemini almmiz icin ilk once kendimize iyi bakmali dikkat etmeliyis cunki boyle agrilar olduk agriya bolgeni sicak tuttmali yeterince bakim yapmaliyisiz eyer agri bir kac gun icinde gitmiyorsa o zaman doktora gorunmemizde fayda vardir bu agrilar bazan kas yirtilmalari ve onurga sisteminde eklemlerde ciddi soun oldugu zaman ola bili o zaman kendinize dikkat etmelisiniz

0

eczanede satılan sıcak bez gibi bir şeyler var onları genelde oraya tuttuğunda çok çabuk düzelebiliyor biraz yatmak fena olmaz bu durumlarda ağır kaldırmamak gerekiyor kendinize dikkat etmeniz gerekiyor bunlar dikkat önemli şeyler ve hatta alınacak durumlar da değil maalesef allah tez zamanda şifasını versin ne diyelim neyse hayırlı günler teşekkürler

0

kas gevşeticilerle güzel bir masajın ardından sıcak bir havluyu tutalan yere koyup dinlendikten sonra hiç birşey kalmaz

0

beli tutulan kişinin kas gevşetici ilaç alması lazım ve bel bölgesini sıcak tutmaya çalışır. oturur kalkarken dikkatli olması lazım anı hasretten kaçınmasi lazım.