0

ipten bel ağrısına çözüm bulmak için duruşunuzu düzeltin böyle dik durun 40 dakika burnu ve beldeki çöküklüğü artırmada cilt durum böyle oturuşunu düzeltin otururken de sırtınızı dik tutun yazsana ya dışındaki düzeltin sert ve ortopedik yatak kullanım çok böyle sert zeminde yatma mermer gibi yerlerde yatma ağır şeyler taşıma hareketlerinizi önceden planlayın beynini zorlama ve en önemlisi de egzersiz yap tamam mı özellikle bel karın ve sırt kaslarını kuvvetlendiren egzersizler yönel sen eğer acı çekiyorsun

0

öncelikle beli tutulan herkese bel fıtığı diyemeyiz.beli tutulan kişinin kaslarını rahtalatmaya yönelik yapılacak şeylerden bahsetmek gerekirse,masaj en önemli işlemdir.belli teknikler ile yapılan mesajlar beldeki kasları açmaya yardımcı olur.mekik gibi hareketler bel kaslarını güçlendireçektir.

0

şahsen bende de genelde bel tutulması oluyor ben ım bel tutulduğunda sert zemıne uzanırım ayaklarımı havaya kaldıracak sekılde sonra yüz üstü unanıp krem kolanya kas kevsetıcı y le güzel masaj yapılmalı

0

beli tutulan için kasının gevşemesi lazım bunun içinde neler yapmamız gerekir. beli tutulan birisini için yapılması gerekenler şunlar da diye biliyorum oldukça güzel bir masaj yapılması lazım. ve bu masaj nasıl olması lazım kas tutulan yeri güzelce ovalanması lazım ve ovaladıkça zaten kas iyice gevşeyecektir bu dışarılarda parklarda güzelcene bir egzersizler yapılması lazım bu ne gibi eksiler olması lazım spor egzersizleri çünkü bunları yaptığın sürece beldeki tutulan kas güzelcan geçecektir ve yakın zamanda sizin için iyileşmenizi yarayacaktır.

0

beli tutulan kişiye voltren, buscopan gibi kremlerle masaj yapılıp beli sarılmalı ve dinlendirilmeli.

0

rahat bir yere oturtulmalıdır. 1-2 dk bekleyip beline sıcak havlu vb. ısıtıcı şeyler konulabilir. tabi mümkünse tıpçı birisinden yardım almalıdır.

0

bel tutulmasını tetikleyen etkenler en serti soğuk tur yada dikkatsiz hareketler yada kaldırmış olduğunuz ağır bir eşya belde tutukluk yapabilir bunun için bunlara çok özen gösterip dikkat etmemiz lazım belimiz tutulduğunda ise sıva su bir dış çok iyi geleceğini düşünüyorum ardından masaj yapılmalı tutulan yere sonra doktora baş vurulmalı doktorun verdiği kremleri düzenli bir şekilde kullanmak gereki birde bel tutulmasında sert yerde uzanıp yatmakta çok iyi gelir.

0

bel tutuklukluğuna sıcak suyla güzelce ovalamak iyi geleceğini düşünüyorum ayrıca doktorunuzun önereceği kremleri düzenlik kullanmak hem ağrılarınızı hemde aklınızda ki bu gibi soru işaretlerini götürecektir en iyisi doktora gitmek

0

bel tutulması ve ağrımasının sebepleri ağır kaldırmak,kambur oturmak,fazla ayakta durmak,yatarken üstünün açık olması,terlemek.bel ağrısı ve bel tutulmasının başlıca sebeplerindendir.peki bel ağrısı nasıl geçer diyorsanız.ilk olarak bir küçük yöntemlerle başlamak gerekir.yani annenizine babannenize veya eşinize masaj yaptırarak ve belinize baskı uygulamasını isteyin.bel kemikleriniz kıtlıycak birbirinden kurtulacaktır.ağrı kısada olsa geçer.eğer geçmezse eczaneden bel ağrısı kremi alın ve onu sürün o da geçirmezse tek çözüm doktora gitmek.

0

belim agridiginda gider bir demire sallanirim oda olmazsa belime sicak havlu yada kas gevseltici kullanirim

0

ülkemizin kültüründe genelde bel birine çiğnetilir ama bence yanlış bir yöntem bunun yerine kas gevşetici hap kullanmak daha iyi olur.

0

kas gevşetici varsa çok iyi gelecektir
sıcak havlu ile tampon yapılırsa da rahatlatacaktır

0

benim babam ben küçükken beni sırtına aldırıp çiğnetirdi :) belki iyi gelebilir çünkü o rahatlardı.

0

bel tutulması nemli ya da ıslak kalmış belin soğuması ya da adelenin buzuşmesi sonucu meydana gelir. sıcak su en etkili ilaçtır. olabildiğince sıcak suda olabildiğince uzun sure geçirilmeli. tum bunların yanı sıra doktora görunmekte fayda vardır. aniden gerilen adelede ödem oluşabilir ve bu da çok ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar

0

belin sıcak kalması çok önemli ve buna ilave olarak masaj en iyisi.

0

beli tutulan kişi hareket ettirilmeden düz ve sert bir zemine yatırılır hareket etmeden durması istenir.daha sonra bel bölgesine elle masaj yapılarak kasılan kaslarım gecşemesi ve kan dolaşımn arttırlması sağlanır.bu masajı socak su torbası yardımıylada yapabilirisiniz.eğer düzelme varsa yavaşça doğrultulup esnneme hareketleri yapılabilir.eğer düzelme yoksa ambulans aranabilir.bu tarz kas ağrılarını kendinize dikkat ederek ve duştayken bamamdayken veya sağunadayken sıcak masaj yaparak azaltabilirsiniz.eğer ağor yaşıyorsanız doktor eşliğnde dizik tedaviye başlayabilesiniz.

0

kendim bunları çekmiş ve ameliyat olmuş birisiyim fazla zorlamadan rahatlatmak lazın

0

belli bir süre hareket etmeyerek acının geçmesini bekleyebilir,eğer bu olmadıysa beline masah yaptırıp kasların gevşemesini saglamalidir sıcak uygulanması gerekir ya da yağ sürülmesini beklemelidir belinin ağrısı geçtikten sonra ya da gecmezse en yakın doktora gidip şikayetini bilinmelidir.bel çok önemlidir ileride kurtaramayacaginiz sonuçlar uyandirabilir.

0

sıcak bir duşa, girip rahatlatabilir ,o bölgeye masaj yaparak rahatlatabilir, birçok yöntem var,

0

bel ağrısı dendiğinde öncelikle akla bel fıtığı ihtimalle gelirim ancak dünyada baş ağrısından sonra ikinci sırada görülen bel ağrısı başka sebeplerden de kaynaklanıyor olabilir son yapılan araştırmalara göre toplumda her yüz kişiden 80'i hayatlarının bir döneminde bel ağrısından şikayet etmiş ve sadece ortalama yüzde beşi bel fıtığı kaynaklı olmuştur çoğunlukla bel ağrısı yaşayan kişiler hareketsiz iş ve yaşam düzeni olan stres ve depresyonda olan duruş bozukluğu ya da doğuştan belinde kayma olan ergonomisi bozuk yatakta uyuyan bahar sporla uğraşan eğilme hareketlerini yanlış uygulayan fazla kilolu ya da hamileliğin son aylarında olan uzun süreli araç kullanan zayıf bel ve karın kasları olan sigara içen kişilerde görülür bel ağrısından kurtulmak için 6 yolu hayatımıza dahil edebilirsiniz duruşunuzu düzeltin sırttaki kamburluk ve beldeki içe çöküklüğü arttırmadan dik durun oturuşunu düzeltin otururken sırtınızı dik tutun ve yaslanın gerekirse bel kıvırma uygun bir yastıkla destekleyin yatışını düzeltin sert ve ortopedik yatak kullanın çok sert zemin ya da tahta üzerinde yatmak doğru değildir sırt üstü yattığında dizlerinizin altına küçük bir yastık koymak belinizi rahat ettirecektir taşımayın hareketlerinizi önceden planlayın taşıyacağınız yükleri eşit olarak ellerini de bölüm belinizi zorlamayın büyük kaldırmanız gereken durumlarda belinizden değil bacaklarınızda hangi çalınır yerden bir şey kaldırmanız gerektiğinde eğilmeyin dizlerinizi bükerek comelin ve taşıdığınız olduğunca vücudunuza yakın tutun egzersiz yapın özellikle bel karın ve sırt kaslarını kuvvetlendiren egzersizler e yönelim