0

peynirin çokça çeşidi ve markası var biri pahalı ise diğer ucuzunu alıyor buda pek anlaşılmayan bir şey oluyor ama soğan öyle değil markası yok ülkede deki yetişim miktarına göre fiyatı belirleniyor bu aslında devletin el atması gereken bir konu tarım ve tarımla uğraşan insanlara teşvik verilerek yıllık toplam tarım masullerini belirli miktarlarla çıkartılmasısöylenmesi gerektiğini düşünüyorum tarım ve hayvanıclık bakanlıgı o koltukta boş boş oturmasından ziyade neler yapılır nasıl tarım da yenilikler ve masül fazlalıgı sağlanır bu araştırıp bulması ve faaliyete geçirmesi gerektiğini düşünüyorum

1

çünkü amaç zamlara dikkat çekmek değil, gündem değiştirmek bana göre. soğana gelen zamda göstermelik ama neden soğan bilemiyorum.

1

sadece soğan değil, dediğiniz gibi peynir de değil bir çok şeye zam geldi. süt ürünlerinin hepsine zam geldi. yoğurt fiyatlarından haberiniz var mı peki? tereyağ fiyatları ikiye katladı resmen.

0

yani her şeye zam geldiği için artık soğan olsun ,patates olsun ,peynir olsun. artık hiçbir şeyin farkına varamıyoruz .. çünkü gerçekten de her şeye zam geldi için ben hiçbir şeyin farkına varamıyorum zam gelmeyen şey bile zam geldi diyorum acaba öyle bir şey de var mı onu da gerçekten anlamış değilim. :))

1

çünkü en iyi yaptıkları şey algı operasyonu gerçekleştirmek.gündemi değiştirerek sadece soğan da zam varmış gibi göstermeye çalışıyorlar.güya benzine indirim yapılacaktı ancak gördüğüm kadarıyla bazı yerlerde hiç indirim yok bazı yerlerde de sadece birkaç kuruş indirim yapılmış. sadece peynire değil, azıcık dışarıda gezsek biraz çarşı pazar dolaşsak zaten her şeyin neredeyse iki üç katı zamlandığını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. geçen sene 20 liraya aldığım şeyler bu sene 40 lira 50 lira hiçbir şeye en sürülmüyor her şey ateş pahası olmuş durumda. gerçekten bu durum ne zaman son bulacak çok merak ediyorum. millet soğanla oyalanan dursun atı alan üsküdar'ı çoktan geçmiş durumda.

1

o kadar çok şeye zam yapıldı ki insanlar artık takip edemiyor. soğan neredeyse her yemekte kullanılan ve çok sık alınan bir ürün olduğu için biraz daha büyük etki yaptı.