0

bir şeyin bize acı verdiğini o şeyi yapmayı bırakana kadar anlayamaybiliriz.

0

bir şeylerden zarar görebileceğimizi, acı verebileceğini bile bile yapmak çocukluğumuzdan kalan yiyemediğimiz o güzel günlerin umudunun ekmeği ne yazık ki.bir şeylere sahip olmak hiç kolay değil de sahip olduğumuz ne varsa onları kaybedecek kurduğumuz hayallere yasak getirecek hapis cezası istemiyle hüküm giymiş zengin fakir ayrımı oldukça, kaybetmek üzülmek ağlamak ardımızda bırakacağımız yoksulluk mirasıdır.hayat gerçekten çok acımasız, hayal kurmana bile yeri geldiğinde izin vermiyor ve bunun için bu yüzden bir parça gülmek için bile yangının çemberinden geçiyoruz.

0

alışkanlıklar. bir insan kendine zarar verecek kadar yaşamaktan bıkmıktır yada intahar edecek kadar korkak olduğu için onları yapar veyahut acıdan zevk alıyordur yada acısını unutacak kadar çok seviyordur ki bunu inatla yapmaya devam eder.

0

zaaftir aliskanliktir vazgecemektir bunun adına

1

alışkanlıktır o, zaaftır. acı verdiği kadar mutlu da ediyordur belki. e öyle bir şeyin artılarını eksilerini bi tartmak lazım. eksiler fazlaysa, hemen o şeyi salıveriyoruz. kendi kendimize acı çektirmeyelim ya, sevelim sevilelim mutlu olalım huzurlu olalım. acının hayatımızda yeri olmasın. şalgam, tuşu, çiğköfte, kebap vs. bunları bu konudan ayrı tutuyorum.

1

akıllanmıyoruz herhalde bünye alışıyor galiba belli bir müddetten sonra işlemiyor acı çekiyorsun ama ilk canının yandığı kadar olmuyor

1

insan olduğumuz için ve hatalardan ders çıkarmadığımız için, çiğ süt emmiş olduğumuz için ve en önemlisi umursamaz insanlar olduğumuz için, ayrıca nefse düşkün bir canlı olduğumuz için çoğu y-şeyi bile bile yapıyoruz. en basit örneği sigara içmek, alkol tüketmek, yerlere tükürmek, ehliyetsiz araba kullanmak, insanların dedikodusunu yapmak, hep kendi iyiliğimizi düşünmek ve en kötüsü de bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde olmamız.

0

hem acı hem zevk veriyordur,sigara uzun vadede zararlarını gösteren bir madde. uyuşturucu da acı veriyor ama çok tüketiliyor, bağımlılık yapan maddeler var içinde insan vücuduna.

1

mesela sigara içmek zararlı ama hiç umursamadan içiyoruz