1

tabiki önem verilir. sonuçta çeyiz diye aldığın şeyleri evinde kullanicaksin. kendi evin olucak onun heyecanıyla en güzelleri olsun istiyoruz. hem güzel hem kaliteli olsunki sürekli kullanalım alınan şeyler uzun süre kullanılıyor sonuçta. kullan at ürünler değil. o yüzden ceyize önem veririz. bir de çeyiz serme olayı var tabi ben yapmadım ama yapan çok var millete sergileniyor millet görsün diye en iyisini alanda çok vardır.

-1

bilmiyorum ama keyiften olabilir herhalde ama

0

aslında erkek de önem veriri ama pek ilğilenmez çeyiz aslında evlerde kullanılan ve göz yansımayan en önemli eşyaların başında gelmektedir evliliğe giden yolada bir buzdolabı olmamasını fark edersin ama bir çarşaf ne bilim yorgan veya örtü olmadıgını fark etmen mümkün değildir bence bayanlar önem verdiği bu konu bence bir erkek oalrak çok önemli oldugunu düşünüyorum ben

1

o kadının kendi eğitimi ile alakalı bir şey. ben 57 yaşımdayım ama 19 yaşımda evlendim sevdiğimle, bizim ailemizde baba evimde de aile eğitimi kültürü neticesinde çeyiz denilen ya da görsel olarak çevreye tabii uygulanan hiç bir şeye biz heves etmedik. bunların ne kadar gereksiz şeyler olduğunun bilinci ile o gün bugündür sevmem bu teferruatları. evlenmek için milletin gözüne bir çok şeyi sokmak zorunluluğum var gibi düşünüp maddi olarak kendimi yıpratamam.. bu gelenek görenek adı altında uygulananlar tamamen bana göre görgüsüzlüktür.. bir çoğu..