0

sahaflardan kitap almanın tek artı yönü ucuz olması

0

sahaflar değerlidir ve bir çok duygunun yaşandığı yerlerdir

0

sahaflardan aldığımız kitapların genelde bir geçmişi olur hikayesi olur

0

sahaflardan daha ucuza daha çok kitap alabilirsiniz hem ürün çok hem geniş kategorilere sahipler hemde çok ucuz aradığınız her kitabı bulabiliyorsunuz ucuza bu işi fırsata çevirmeye çalışanlarda var tabi ama hanlarda iş hanlarında çarşı gibi yerlerde bulabilirsiniz bu işin iyisini yapan amcalar zaten kendilerini belli ediyorlar

0

ben de kendi adıma özellikle beyazdaki saflardan kitap alırım bunun özelliği önce bütçesel olarak bütçenize herhangi bir zararı olmaz çünkü o kitap ikinci olarak satıldığından dolayı size çok daha ucuz bir fiyatairsam belki hakim senin o kitabı almandaki durumdikçe değildir zaten düşünsenize o kitabın üzerine bir not bir çizgi size bir başka insanın bir başka kişinin dünya üzerindeki herhangi bir tanımadığınız insanın görüşleri. kitabın içindeki yazıları atan bir insanım görüşün ama o kitabın üzerindeki bir çizgi bile bir satır arası yazı size başım başka bir dünya bambaşka ve insanın görüşlerini alacak bu gibi yani eksantrik ve dolaylı yoldan insanları size açan duygulara sizigötürür.
bir kitabı sahaftan almak demek bir kitabın içerisinde bir belki de birden çok insanın duygularına geçirmek demektir ederse sahaftan alınan her kitap her zaman farklıdır bir kere okunmuştur duygular yaşamıştır belki üzerine görüş bulacaksınız orada oturup düşüneceksiniz vah vah ne olmuş acaba belki bir köşesinde bir tarih hemen düşüneceksiniz bu kitap yalnız değil benden öncekilerin de izleri var kitapta yani dünyanın aslında gelip geçici bir yer olduğunu o kitapla birlikte anlayacaksınız. bir kitabı sahaftan olmak demek aynı zamanda o kitabın bir macerada olduğunu ama bacağında bitmemiz için tekrar sahaflara o kitabı satarak dünya dönecek döndüğü sürece o kitabın macerasının sonuna doğru olmayacağını bizlere anlatır çünkü belkide sizin yazdığınız bir yazı bir başka zamanda bir başkasını durak sayıp düşünmesine sebep olacaktır.
yani özellikle son dönemde ortaya çıkan internet kitapları ya da ünlü kitap satış dükkanlarına kitap almak yerine her zaman hem cebime hem duygularımı fikirlerime hayatıma katkısı olan sahaflardan kitap alır alır okurum.

0

düşünsene o kitabı senden başka insanlar okumuş ve kimisi belki notlar almış üstüne onun fikirlerini de okuyorsun. dahası hele eski bir kitabın ilk basımını bulmak ve antika kokusunun verdiği haz bence hiçbir kitapta yok bence o yüzden sahaflar uygun fiyata kaliteli kitaplar bulabileceğim en güzel yerler.

0

sahaflardaki kitaplar bende hep bir yaşanmışlık hissi uyandırır kitabın her sayfası farklı bir anlama bürünür ayrıca birçok eserin ilk basımlarını sahaflarda bulabiliriz o tozlu raflarda farkına varamadığımız neler var kim bilir

0

sahaflardan kitap almanın en önemli avantajı ucuz fiyata sahip olmasıdır. çünkü kitabın sıfır olanını almak gerçekten pahalı bir durumdur. ikinci el olarak az kullanılmış kitapların sahaf kitap evlerinden temin etmek mümkündür. özellikle az kullanılmış olan kitapları satın alırken sahaflardan almak gerekir. neredeyse yarı fiyatına kadar az bir parayla temiz şekilde kullanılmış kitapların alımı mevcuttur. temiz kullanılmış ve ikinci el olan birçok kitap sahaf satıcılarında yer alır. bu yüzden sahaf kitap evlerinden kitap almak daha önemli bir karardır. hem maddi yönden hemde manevi yönden önemi vardır.

0

sahaflardan kitap almanın ayrıcalığı vardır elbet. sahaf kitabın en ayrıntısına kadar bilir. içeri girdiğinizde bir kitap kokusu karşılar sizi. sahafa sorduğunuzda elinizdeki kitabın en ayrıntısına kadar seceresini çıkarır. hangi kitabı okumanız gerektiğini sahaftan öğrenirsiniz. sonra sahaflar genelde idealisttir. az kazanırlar ama kitaplarından kopamazlar. bir çocuğu gibi görür çoğu kitaplarını. kırılmasına bükülmesine dayanamazlar. o yüzden sahafları üzmeyelim. onlardan alışveriş yapalım.

0

sahaflar istenilen çoğu kitabin uygun ve kolaylıkla bulunabileceğini düşündüğüm bir yer benim için .

0

sahaflarda bulunan kitaplar hiç kullanılmamış değildir. fakat çok temiz kullanılmış kitapların olduğu da bilinmelidir. hatta bu kitaplar arasında sadece raf üzerinde uzun süre öylece duranlar bile vardır. bu tarz kitapları bulup satın almak fiyat yönünden bir avantaj sağlar. bunun haricinde başka hiçbir avantajı yoktur. bununla beraber bu kitapları ucuz fiyata alarak piyasada daha pahalı olanlara göre avantaj sağlamış oluruz.

0

sahaflar bu işe gönlünü vermiş kişilerdir. ama bu dönemde tabi gönlüni vermiş insan çok az. herşey para olmuş. sahaflardaki kitaplar çok uygun oluyor. hatta bazen bulamadığınız kitapları oralardan bulabiliyorsunuz. ummadığınız şeyler sahaflardan çıkabiliyor. onun için sahafları tavsiye ederim

0

daha eski kitapları bulabilirsiniz ve o sahaf gezmenin verdiği eski loş havayı tadarak eskilere gidebilirsiniz. üstelik daha uygun fiyata gelecektir.

0

hazineler haranelerde olur sözü tam bu sahafçılık için bire bir tabir. çünkü sahalar da insanların kapağı eskidi çok eski bir kitap bu diye düşünerek çok değerli eserleri yok pahasına sattığı yerler sahaflardır. bir kere girdiğinizde sahafçıdan içeri burnunuza keskin bir kağıt ve toz kokusu gelir ancak baktıkça içiniz açılır, içinize çektikçe nefesiniz açılır. hiç bulmayı aklınıza getirmediğiniz eserlerle doludur sahaflar. aramakla bulunacak şeyler yoktur orda. orda hayatlar vardır, hazineler saklıdır tozlu raflar içinde. bir defa o tadı aldığınız zaman müdavimi olup ordan çıkamazsınız ve her seferinde yolunuz oraya çıkar. sahaflar ayrıcalıklı mıdır tabiki öyledir. yeni basım kitaplar gibi parlak ve yeni ciltler yoktur orda ancak gerçek kitaplar içi dolu eserler vardır orda. girdiğiniz zaman hemencecik çıkamazsınız oralardan. gün doğarken girip gün batarken çıkarsınız da fark edemezsiniz zamanın nasıl geçtiğini. çünkü orda kitaplar içindeki karakterler sizinle sohbet ederler. bu yüzden önemli ve ayrıcalıklıdır sahaflardan kitap almak.

0

aradığın kitabı en uygun şekilde alabileceğin yerlerden bir tanesidir. genelde bulmak istediğin her türden kitap bulmak mümkün oluyor. hatta bazıları yoksa bile bulup sana ulaştırıyor.

0

sahaflardan kitap almak çok uygundur çünkü 0 kitaplar yeni vergiler sebebiyle değerinden daha pahalıya satılır hem de sahaflarda 2.el kitap alıp önceki okuyanın notlarını hiç tanımadığın kişilerin düşüncelerine ve bazı fikirlerine denk gelebilirsin

0

sahaflar yeni ya da eski birçok kitabı ikinci elden satmaktadırlar. haliyle çok daha ucuza kitap temin edebilirsiniz. aynı zamanda baskısı olmayan kitapları da bulabilirsiniz fakat biraz tuzlu olacaktır. yine de o sahaf ortamına girdikten sonra bir daha vazgeçmeniz mümkün olmuyor. şehrinizde birçok sahaf varsa ne mutlu size. kitaplarla kalın güzel insanlar.

0

oralardaki kitap kaliteleri daha yuksek,ordan istedigin kitabı bulabilirsin,

0

kitap okuyanlar bilirler daha önce bir kitabı okuyan kişi bazen kitabını köşesine küçük notlar alıp duygularıni küçücük de olsa belirtir ya da bir satırın altını çizer o anda ona çok güzel duygular uyandırmış olabilir bu yüzden çoğu insan daha önce birinin okuduğu kitabı almayı tercih eder ve sahaflarda satılan kitaplar her zaman daha uygundur suç ve cezayı okurken bir kişinin hissettiği hisleri altını çizdi yerlerden yola çıkarak az çok kestirebiliriz. sahaflarda inanılmaz güzel bir kitap kokusu vardır girdiğiniz anda sizi sarar yine bilen bilir ki kitap kokusu cazip gelen çok fazla insan var. kitap okuyanların kitap okuyanlarla buluştuğu çok güzel yerlerden birisidir sahaflar. sahaf olan kişi engin bilgilere sahip nadir insanlardandir. bir tavla oturup sana tarihi dünya tarihi edebiyat klasik tarih hakkında coğrafya hakkında genel kültür hakkında saatlerce sohbet edebilirsiniz bunlar sinema tiyatro da dahildir tüm insanlar kitaplarda ve sahaf çarşılarında istediği bilgilerinn hemen hemen hepsini ulaşabilir. kitaplar deniz gibidir yüzme bilenler için inanılmaz haz verir.

0

saat gezisi yapmak için önce de zamanım kısıtlı olmaması gerekir önce istanbul saldırı başında gidecek bölgeye karar verelim yanımıza nakit alalım çünkü büyük kızının kredi kartı kabul etmiyor her dükkan sahibi meşgul bir durumda değilse kısa bir selam verip kitapları dergiler incelemeye başlayalım bu arada unutmayalım ki sahaflar sadece vakit olsun diye ellerini arkada birleştirilmiş gezen insanları pek sevmezler öyle bir durum varsa belli etmeyelim istanbul bölgeleri için safları sayarsak taksim galatasaray tünel kadıköy semtleri gezi programı tahliye edilmesi şarttır taksim'e gözüne cadde boyunca arka sokaklar'ı gömülmüş dükkan pasajlar bulunurken kadıköy'de bari caddesi ünlü yukarı çıkıldığında moda bölgesi civarında pasaj üzerinde akmar pasajı'nda bahariye caddesi'nde çıkarken arka sokaklar'da bulunmaktadır unutmamanız gereken ilk şey burada ne kadar para o kadar hizmet anlayışını hakim olmalıdır yeni yetme 12 et kitapsatis ne olarak sayılabilir tokat benim dediğim gibi orijinal bir sarki zaten geçelim uğrayıp evet girdiğiniz mekandan sadece 5 yıl bir kitap alacak olabilirsiniz fakat doğru kitabı almak için bir saat kitapları arayıp aralayabilirsiniz sorun yoktur saatimi zor tercih büyük bir ihtimalle krizi kaçta işe yaradı gün içinde bütün genellemeler e rağmen sirke çiçek bir yandan da düz yapacak zaten bir saat içinde içilen sigara eski kitap kokusu ile karşılaşacak saf kardeş bir zaman önce yaptığı tüzün'ün kokusu birleşik dünyanın en güzel arabası oluşturacaktır rahatsız olmazsanız bunun dışında dükkan sahibine hayattan hayattan kopmuş tavırları odada birisi bir uzak durma hali kitaplarındaki gidi samimiyeti hepimiz kardeşiz ölümü bugün yeni macera değildir başkalarını yaşamlarını kopup gelen okullarda kitap için oturma odasında bile yok koysak biraz sizde öyle olurdunuz hak verin lütfen o adama da saygı gösterin eden kadın olmazsa var bu ayrı bir konu başlığı ve neden tam da bilinmez aslında