0

sadece konu komşunun anne babanın evlen evlen baskılarından dolayı yada kadınların zengin koca bularak paralarına konma ihtiyacından dolayı yapılan evliliktir. ne sevgi vardır ne saygı. belki ilerleyen dönemlerde evlilik yara almadan sürerse sevgi veya aşk oluşabilir. çıkar ilişkisi ön plandadır

0

yapmış olduğun evlilik tamamen mantık üzerinde olduğu için ilerleyen yıllarda o mantık değişecektir elbet o zaman mantığına uyan şeyler ilerleyen zamanlarda mantığına uymadığında ayrılık doğurcaktır bundan dolayıdır ki en güzeli severek evlenmektir sevgide bir gün bitecektir aşkta ama bu mantık gibi değildir sevgi,aşk yerini saygıya bırakacaktır

0

yapmış olduğunuz mantık evliliğini eğer duygusal bir bağ hissetmeden ve karşınızdaki insanı sevmeden yapıyorsanız kesinlikle bu ilişkinin uzun süreceğini sanmıyorum. gerçeği sevseniz de bazen sürmüyor bir şey değişmiyor bu konuda ama birini sevmek birine karşı duygu beslemek herşeyin ötesinde bir şey. bu sebepten mantık evliliklerini yani sadece mantık evliliklerini doğru bulmuyorum. bu ancak bir yere kadar gidebilir. devamı olamazkş. sevgi dünyanın en güzel şeyidir bence sevmesini bilmeliyiz severken aynı zamanda mantığımızı da kullanmalıyız. ikisi bir arada daha güzel olacaktır.

0

sevmeden mantık evliliği bence doğru değildir çünkü insanlar birbirini tanımadan görmeden evlenirlerse sonu mantıken kötü olabilir huyunu suyunu bilmediğin nasıl karakterde olduğunu ve nasıl bir yapısı olduğunu bilmediğim bir insanla evlenmek bence doğru bir karar değildir doğru olanı en azından gidip görüp birkaç gün onu tanımak için vakit ayırıp tabii birkaç gün yetmez buna uzun bir süre lazımdır ama bu zor koşullarda birkaç gün bile tanımak için ideal olan olur.

0

bence sevmeden mantık evliliği olmamalıdır. sonuçta beraber bir yolunu geçireceksiniz ve birbirimizi sevmeden evlilik zaten yürümez. çıkarları için evlenmek yanında severek evlenmek daha mantıklıdır. mantık evliliklerini sonu genelde hep şiddetle bitmektedir zaten.

1

benim evlilik anlayışıma göre, evliliğin temeli sevgi olmalı. karşılıklı çıkar uğruna yapılan evlilikler çıkar bittiğinde biter diye düşünüyorum. ama bir çok kişinin uygun gördüğü biriyle tanışıp, anlaşılırsa sevginin gelişeceğini de inancım var. ama içinde bir heyecan, kıpırtı uyandırmayan birine bana uygun bir aday diye evet deyip evlenmek, hem evliliğe hem de çiftlere haksızlık bence.

0

sevmeden mantık evliliği yapmanın kendine ev arkadaşı bulmakla eş değer olduğunu düşünmekteyim. mantık evliliği ile birleştirdiğin hayat en fazla dostluk çerçevesinde ilerler o da iki kişi birbirinin hayatına saygı gösterirse dostluk oluşur. ama aşka dönüşeceğini sanmıyorum.

0

bu değişken biridir severek evlenmenin sevgisi zamanla tükenip saygıya dönerken mantığıyla evlenip zamanla sevebilirsin tabi bu degişkendir

0

mantik evliligi tamam mantikli gibi gozukse de,karsida ki de icine sinecek ya.evleniyorsun yani pazardan curuk olmayan elma almiyorsun ki,kesinlikle bi duygu bagi sart.

1

sevmeden mantık evliliği yapmayı hiç doğru bulmuyorum. benim inançlarıma ve yaşama tarzıma ters bir durum çünkü. çünkü mantık bir yere kadar. mantık bittikten sonra insanlar anlaşamaz hale geliyorlar. bir ilişki için olmazsa olmaz olan şey bence mantıktan öncesi karşılıklı sevgi ve saygı duyulmasıdır. çünkü birine karşı sevgi duyarsak ona karşı olan toleransımız da artar ve yapılan yanlışlar da daha sabırlı olmayı öğreniriz. uzun süreli bir ilişki istiyorsak eğer mantıktan daha çok sevmeye ve saygı duymaya özen göstermeliyiz.

1

mantık evliliği derken görücü usulü evlenmeden bahsediyorsanı doğru yapıyorsunuz serin. severek evlenen insanların çabuk ayrıldıklarına şahit oluyoruz. ama mantık evliliği yapan insanların daha uzun süre evli oldukları biliyoruz.

0

daha kalıcı evlilik diyorlar ama bence sevgi hiç yoksa olmaz ya elbet bir yerden sonra patlak verir. hatta bence öyle evliliklerin sonucu aldatmayla bitiyor. çünkü elbet birini sevicek insan kalp taşıyoruz biz.