0

patlamış mısırı ilk önce tencereye yağ koyarız mısırı ekleriz sonrada tuz koyarız bir miktar karistirip tencerenin kapağını kapatırız patlamasını bekleriz sonra bir süre sonra patlar ve yemeye hazır bir hale gelir çok severim patlamış mısırı özellikle sınama da yemesi çok güzel oluyor.

0

çok basit sıvı yağ kazana konur sonra mısır konulur mısırla patladıktan sonra al sana patlamış mısır

1

patlamış mısır yapmak için öncelikle bir tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvıyağ ve üzerine yine tencerenin dibini kaplayacak kadar mısır koyuyoruz. mısır fazla olursa tencereye sığmaz bu konuda dikkatli olmak gerekir. sonrasında üzerine biraz tuz serperek, tahta bir kaşıkla bir dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. sonra ağzını kapatıp patlamaların bekliyoruz. bu arada tencereyi ara ara sallamak gerek ki mısırlar yanmasın. patlama sesi azalmaya başlayınca altını kısıyoruz. sonrasında ise ocağın altını tamamen kapatarak patlama sesi kesilene kadar tencerenin ağzını açmıyoruz. patlama sesi kesilince tencerenin ağzını açıp genişçe bir kaseye alırız, tuzu az gelmişse üzerine biraz daha tuz serpip yemeye hazır hale getiririz. yapması oldukça basit. sadece mısırların yanmaması için ocağın altını fazla açmamak gerekir. kontrollü bir şekilde patlatmaya özen gösterirseniz daha iyi olur.

0

tencereye once yag konduktan sonra isitilir ve misirlar dokulur tuz konur tencerenin kapagi kapatilarak patlamaya birakilir