0

empati ne demektir?

8 cevap
1

empati, karşımızda ki insanın yerine kendimizi koyup onun gibi düşünebilme yeteneğine sahip olmaktır. malesef bir çok insan bu özellikten yoksundur. empati yapmayı asla beceremezler aslında çok zor bir şey değil bencilliği bir kenara bırakıp biraz olsun o insan gibi düşünmeye çalışmak çok zor olmasa gerek.

0

bir ınsanın yasadıgını kendı yasıyormus gıbı dusunup anlamaktır :)

0

empati karşıdaki kişiyle diyalog kurmak demektir

0

hayatım boyunca en ayar oldugum en kuruldugum insan tipi empati yapamayan insandır. aslında o kadar önemli bişey ki bizim için mesela bazen istemeden hata yapabiliyoruz evet yapabiliriz insanız ama büyük tepkiler alabiliyoruz şimdi karsımızdaki insan empati kursa deseki sonucta bunu isteyerek yapmaz yada ben olsam bende isteyerek yapmasam ama tepki alsam bu şekilde üzülürmüydüm. işte tam burda dünya yeniden varolacak. asla ama asla bir kaç kişiyle düzeleceğini sanmıyorum tüm dünya empati kurabilmeli herkes empati kurarsa belki biraz karısıklıkta olabilir aslında kızılmadı gereken şeylere kızamayabiliriz yanlışlıklar olabilir ama empati güzel biiey

0

empati ya da eş duyum denilen kelime tam olarak kısaca karşındakinin yerine kendini koymaya çalışıp onun neden böyle davrandığını anlamaya yönelik yapılan bir farkındalıktır.

0

kendini karşındaki bireyin yerine koymak onim gibi düşünüp onu anlamaya çalışmak demektir. çoğu insan bunu yapamıyor maleseff belki karşımızdaki insanlara empati kurarak yaklaşsak daha cok mutlu oluruz.

0

herhangi bir olay veya pozisyonda kendini karşındakinin yerine veya karşındakini kendinin yerine koymaktır.

0

kendini karşındaki insanın yerine koyabilmek demektir