0

çay yumurta zeytin peynir reçel en klasikler dir. bunları patates kızartmadı börek ile taçlandırabilisiniz.

0

ben en sevdiklerimden başlayayım; bir kere peynirsiz kahvaltı olmaz. :) bütçeye ve zevke göre tercih eilebilecek onlarca hatta belki yüzlerce çeşit peynir var ülkemizde. mümkünse izmir ve erzincan tulumu olsun soframda. örgü peynirler, beyaz peynirler, kaşarlar, çökelekler... değişik başka peynirler de olabilir.

peynir varsa bir de simit yakışor yanına bence. o mis gibi susa lı kokusuyla en sevdiğim kahvaltıdır. ankara simiti ya da istanbul simiti olabilir. izmir gevreğine de hayır demem.

simit yoksa ekmek yiyeceği. ekşi mayalı ekmekleri tercih ederim. üzerine tatlı tuzlu bazı yiyeceklerin sürülmwsi ile tek başına bile bir lezzet şöleni olabilir ekmek. yine unlum amullerden börekler, poğaçalar, kurabiyeler, krepler özellikle pazar kahvaltısı gibi uzun kahvaltılar için harika seçeneklerdir.

domates, salatalık, biber, roka, tere, maydanoz gibi yeşillik ve sebzeler de güzel seçeneklerdir ve sofrada bulunmalıdır. hem vitamin bakımından da zenginlerdir.

ahh... zeytin... zeytin eksik olmamalı kahvaltıda. kırma, dövme, dilme... her türlüsü piolanilir ama doğal yollarla tatlandırılmış olmalı. o doğal acılığı tam gitmemiş olmalı ki lezzetini ve sağlığını tam alabilelim. bu arada zeytinin kur'anda adı geçen nadir yiyeceklerden olduğunu biliyor muydunuz?

doğal ve güzel bal, evde yapılmış çeşit çeşit reçeller, pekmez, yanında tahin... hem sofraları renklendirecek hem de lezzet katacaktır. sormadan geçemeyeceğim, acı biber reçeli yediniz mi hiç?

tabii yumurta da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. haşlanmış yumurta le farklı lezzetlerde gelebiliyor soframıza. lop, rafadan, kaysı... veya bir sucuklu yumurta... veya mis gibi tereyağına kırılmiş yumur4a...hatta çılbır... hele de menemen... (soğanlı)

tahin de olabilir sofrada. ceviz, fındık, fıstık gibi çerezler, kayısı, üzüm, erik gibi meyvelerin kurusu...

sucuk, pastırma, kavurma... ama sosis ve salam demeyelim, içinde ne olduğu bile belli olmuyor ve çok sağlıksızler...gençlerin olduğu sofralarda patates kızartması eksik olmuyor. zararlarından korunmak için tatlandırarak fırında da yapabilirsiniz. değişik alternatifler bulmak bize kalmış sonuçta.

çorbalar da iyi bir alternatif olabilir. özellikle bizim yörenin tarhana çorbası... annem küçüklüğümüzde yapardı bazı sabahlar... kokusu hala burnımadır.

salatalar yapılabilir yine. bir brokoli salatası bile ayrı bir lezzet katıveriyor sofraya.

0

yumurta
zeytin
peynir
kasar
salam
sosis
sucuk
domates
salatalık
patates
maydanoz
tel peynir
biber

0

patates
mıhlama
sucuk
salam
sosis
yumurta
peynir
zeytin
reçel
bal
tereyağı
simit
poğaça
ekmek
yumurtalı ekmek
kaşar peynir
çikolata
fındık ezmesi
tahin
pekmez
öay
süt
meyve suyu
vs.

0

benim sade bir anlayışım var.zaten seçiciyim.yumurta,bal,reçel,domates,salatalık ve çay olsa yeter.

0

sabah kahvaltısında hangi besinler tüketilmez ki?
peynir
pekmez
kuş sütü
yumurta
süt
zeytin
çikolata

0

yumurta zeytin bal. tereyağ peynir kızarmıs ekmek

0

bu tercih meselesi bir konudur. sabah çorba içende var kavurma yiyende var pastırma yiyiende var peynir zeytin yiyende var. şahsen ben genellikle ekmek peynir zeytin gibi ürünleri tercih ediyorum çayın yanında

1

tost yiyebilirsiniz , yumurta yiyebilirsiniz , sucuklu yumurta , çemenli yumurta , sade çemen , kavurmalı yumurta , pekmez yenir güzel olur , tahin yenir şekerli olur , bal yenir kaymak olur , çay içilir , süt içilir , meyve suyu içilir , hatta ayran bile içilebilir , peynir yersin yanında yeşillik olsun dersen tere roka maydanoz marul tane olarak yiyebilirsin , yeşil biber yada domates de dilersin , salatalık olur tuzlar yersin , ekmek vazgeçilmezidir , zeytin yağına banarda yersin , simit alır yersin , poğaça olur peynirli , poğaça olur patatesli , poğaça olur kıymalı onuda yersin , su böreği olur yersin , ıspanak li börek bile yersin , çorba da olsa içersin , sabah çorba içmekte güzeldir , etle bile kahvaltı yapabilirsin , ben bir çok defa yapmıştım öyle çok güzel oluyor , insan güne mutlu başlıyor yani et yiyince şahsen :)) ben ete aşık bir insanım :)

0

sabah kahvaltımız çok önemlidir.
beslenmemize dikkat etmemiz gerekir.
bal
süt
yumurta
tahın
zeytin
ekmek
yoğurt
pekmez
kaşar
sucuk
kaşar
tereyağı
çay
gibi yiyecekler sağlığımız için çok önemlidir.

0

zeytin
peynir
reçel
çikolata
sosis
kasar
salam
patates kızartması
poğaça
börek

0

iyi bir kahvaltı yapmazsam günüm de iyi geçmeyecek gibi hissediyorum. tereyağ, yumurta, bal, reçel, peynir, zeytin salatalık, domates(çeri tercihim), çay, süt, tahin pekmez...

0

sabah kahvaltısı günün ilk öğünü olduğu için hafif ve proteinli beslenmeliyiz. köy peyniri zeytin tereyağ bal yumurta bazı günler gözlemede eşlik etmeli tabi...

0

sucuk kasar zeytin peynir yumurta sut cay ne ararsan var yaa yesillik domates salatalik bal tereyag patates kizartmasi

0

peynir simit ,bal reçel tereyağı zeytin yumurta sabahları tüketilir

0

peynir süt çökelek yumurta reçel zeytin sucuk salam sosis yoğurt gibi ürünler indir yani sabah kahvaltısında

0

genel olarak yumurta, peynir, sucuk, çökelek, kızarmış ekmek, bal, kaymak, reçel, zeytin tercih edilse de doğu anadolu ve güneydoğu anadolu illerinde tamamiyle farklılık gösterir ve bu saydıklarımın yerini ciğer kavurma fırında domates, patlıcan, biber tahin helva yer alır.

0

sbah kahvaltısında çok önemlidir. insanın ilk öğünü ve bu öğünü oldukça kaliteli geçirmelidir.bu insanı zinde ve heri kalan bölümünü iyi geçirmesi için önemlidir.
zeytin
peynir
domates
salatalık
rkmek
çay
kaşar
reçel
çikolata

0

peynir zeytin recel yumurta bal tereyegi 3 dilim ekmek cay

1

peynir ve zeytin olmazsa olmazım ilave olarak yumurta ve tatlı niyetine bal yada tahin-pekmez yemeyi seviyorum.