0

bazı insanlar gün içerisinde uzun saatler uyuyabiliyor. bu yüzden hastalık derecesine kadar gelmiş diyebiliriz. gün içerisinde insanın en fazla 7 veya 8 saat kadar uyuması yeterlidir. çünkü insanın biraz daha dirençli olabilmesi için bu uyku aralığı oldukça ideal bir şekilde olduğunu düşünüyorum. 7 veya 8 saat üzerine çıkarsak sersem gibi oluruz ve ne yaptığımızı bilemeyiz. bu yüzden aşırı fazla uyku uyumak insan sağlığı için belli sebeplerde doğurabilir.

0

fazla uyumak bazen bir hastalık olabiliyor.psikolojik sorunları olan kişiler hiç kimseyle konuşmak istemiyor bazen.devamlı yatmak,kimseye gözükmemek isterler,sürekli uyumak isterler.bu durumda yapılacak en güzel şey bir psikoloğa gitmektir.birde şu var insanlar çok yorulunca da uyku deliksiz uyurlar

0

yani fazla uyumak bir hastalık değildir. bence insan kendini yorgun hissedebilir ve uyumaya ihtiyaç duyabilir ama bazen eğer böyle devamlı uyumak istiyorsan evet hastalık olabilir. doktora gitmesi lazım ben devamlı uyuyorum demesi lazım. test falan yaparak en azından ne olduğunu anlar. bir yandan da fazla uyumak iyi değildir. eğer arada bir oluyorsa bu normal bir şeydir gerçi daha görmedim devamlı uyumak isteyen birisin ama eğer öyle bir şey varsa doktora gitmesini tavsiye ederim.

0

fazla uyumak bir psikolojik rahatsızlık kaynaklı olabilir.yada büyük bir tranva yaşadığımızda o anki bunalımla kendimizi uykuya verebiliriz.öte yandan şeker gibi rahatsızlıklar da insanı yorgun hissettirdiği için uyku yapabilir.