0

uyumak insanın doğasında olan olmazsa olmazlardan bir eylemdir.insanlar bazen uyku problemi yaşıya biliyor.sıkıntılı sinirli anlarda bu daha çok oluyor.bu anlarda bile sakin olup uyumamız gerekir.eğer uykumuz gelmiyorsa doğal bir şeyler içip uyumalıyız örneğin süt,papatya çayı ayran insanın uykusunu getirir.daha da olmuyorsa doktora gidip ilaç alıp buna bir çözüm bulabiliriz.çünkü uykusuzluk insanda sorunlar yaratır.hele birde tehlikeli işlerde çalışıyorsak bu çok önemli hale gelir.

0

yani uyumak için evet çabalaman lazım. sonuçta eğer böyle devamlı uykusuz kalırsa hasta olabilirsin. zaten uykusuzluk insanı hasta yapar ,stres ,uykusuzluk benim için aynı şey bedenin iyi olmuş olursun. rabbim de zaten bedenini yoran insan hiçbir zaman sevmez. eğer uyuyamıyorsun uykun gelmiyorsa prakten şurup almanı tavsiye ederim. eczaneden 17 tl hele bir şey o kadar da pahalı değil ben de o sorunu gerçekten çok yaşıyordum ama tabii ki de bekarken ama artık oğlundan dolayı o sorunu yaşıyorum 15 aydır doğru düzgün uyumuyorum 15 aydır sadece her gün 3 saatlik uykuyla duruyorum. daha dün oturarak uyuya kalmışım annem uyandırdı beni yatağına geç diye ani devamlı ayakta uyuyan birisiyim benim oğlum geceleri uyumuyor ve ben de uykusuzluktan dolayı devamlı hasta olduğundan dolayı artık ne yapacağımı da bilmiyorum. bir an önce oğlumun büyümesini istiyorum inşallah bir an önce büyür ben de artık uyuyorum uyku bana haram oldu. eğer elinde bu fırsat varsa uyu derim uyuyamıyorsan da dediğimi yap hiçbir zaman pişman olmazsın. hem işte an açılır hem de bütün gün uyursun yani.

0

uyumak istemiyorsan uyuma tabiki kimsenin zorlayacaginı sanmıyorum. uyumayip erken kalkman gerekiyorsa bir gün uykusuz kalırsın o yorgunlukla diğer gün uyuyup kalırsın yani telafi edersin. o gün biraz sıkıntı yaşarsın sadece ama işin yoksa yat öğlene kadar al uykunu .

0

uyku insan için çok önemli faktörlerden biridir. çünkü insanın sağlığı için gerçekten çok dikkat etmesi gerektiğini ve tamamen uykusunu alması gerektiğini söyleyebilirim. eğer uykumuzu alamazsak gün içerisinde yaptığımız hareketler bize saçma gelebilir ya da karşımızdakine oldukça farklı gelebilir. genellikle uykusuz kaldığımız zamanlarda gün içerisinde dirençli olamayız ve karşımızdaki kişiye gereksiz şeylerden bahsetmeye başlayabiliriz. ne kadar erken yatıp sabahları da erken kalkmak doğru olduğunu düşünüyorum. çünkü sabah kalktığımız zaman vücudumuz biraz daha uyku isteyebilirsiniz. fakat kahvaltı yaptıktan sonra tamamen kendinizi dirençli bir halde hissedeceksiniz ve uykunuz hiçbir şekilde kalmayacaktır. çünkü insanın gün içerisinde 7 veya 8 saat kadar uyuması yeterli olduğunu biliyoruz. bunun aşağısına düşmemesi gerekiyor ya da üstüne çıkmaması gerekir. ne fazla uyku iyidir ne de çok az uyku iyidir tam ortasında 7-8 saat ideal bir şekildedir. bazı insanlar gün içerisinde oldukça uyuyabiliyor ya da hiç uyumadan ayakta kalabiliyor. fakat bir yerden sonra insanın vücudu artık kendini kaldırmıyor ve bir an önce gözleri kapanmaya başlıyor. bu yüzden sersem gibi olmak istemiyorsanız uyku düzeninizi tamamen düzeltmeniz gerektiğini tavsiye ederim.