0

bluetooth harika bir teknoloji olmasına rağmen bir iletişim numarası değildir daha çok 10 metreye kadar olan kablo bağlantılı işlerin tablosu olarak yapılmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bir teknolojidir. basit iletişim işleri için kolay olsa da bir wlan alternatifi ya da telsiz alternatifi değildir.
bir diğer sıkıntısı da kullandığı frekans bandıdır. bu bantta mikrodalga fırınlardan cep telefonlarına kadar birçok cihaz çalıştığı için iletişim sıkıntıları olabilir ve kopukluklar çok fazla yaşanıyor.
yani kısacası kablo bağlantısını ortadan kaldıran kısa mesafede radyo frekansı teknolojisinin diğer adıdır. bluetooth, bilgisayar çevre birimleri ve diğer cihazların birbirleri ile kablo bağlantısı olmadan görüş doğrultusu dışında bile olsalar haberleşmelerine olanak sağlar.
bluetooth teknolojisi 2.4 ghz frekans bandında çalışmakta olup ses ve veri iletimi yapabilmektedir. 721 kbps kadar veri aktarabilen bluetooth destekli cihazların etkin olduğu kısa mesafe yaklaşık 10 metredir.
kısacası sabit ve mobil cihazlar arasında iletişimde kablolara duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran veri ve ses iletişimi kolaylaştıran global bir teknolojidir.