0

tırnaklar ve tırnak temizliği bence herkesin dikkat etmesi gereken bir konudur. ben tırnak bakımı yaparken tırnaklarıma ve çevresindeki etlere bir tırnak eti kremi sürüyorum iyice emildikten sonra fazla etleri alıyorum ve tırnaklarımı törpülüyorum. tırnağıma şeklini verdikten sonra yıkayıp tekrar kremliyorum ardından ojemi sürüyorum.

0

tirnak bakimi oncelikle insanın en çok dikkat etmesi gereken kuraldır hem el hemde ayak olarak.insan sagligi ve temizliği için hetzmsn mikroplardan korunmak için el tirnaklarini kesmeli ve temiz tutmalıdır.çünkü yediğimiz içtiğimiz sehlerit hep elimizle açtığımız için uzun olursa bakımsız olursa içinde ki onca mikrop bulsasir hem kendimize e hemde çevremizdeki insanlara zarar verir o yüzden hijjennik olmak lazim. banyoda iken de başımızı sabunlarkwnde çok önemlidir. öncesinde kesmeli ve torpu ile temizlememoz gerekir rirnaakllwrimizi bunu biz bir huy olarak yapmamız lazım hepimizin ve temizlihimizi kontrol etmemiz lazım

0

tırnak bakımı sıradı ile şöyledir öncelikle bir geniş leğeni alıyoruz içini ılık su ile dolduruyoruz ondan sonra ayağımızı sokuyoruz 15 20 dakika suyun içinde bekletiyoruz bu sayede tırnaklarımız yumuşayacak ve daha kesilir hal alıcak 15 20 dakika beklettikten sonra ayağımızı çıkarıyoruz çıkardıktan sonra parmak aralarını üstünü güzelce kuruluyoruz tırnak hala ıslak tırnak makasını alıyoruz yavaşça oval bir şekilde kesiyoruz oval şekilde kesmek önemli yavaşça kesiyoruz tırnak aralarını ise bir bez yardımı ile temizliyoruz pislikleri çıkartıyoruz güzelce ondan sonra ayaklarımızı kuruluyoruz güzelce bitiyor ayağın tahriş ve zarar görmemesi için pamuklu yumuşak çoraplar giymeye dikkat edelim iyi günler

0

çok uzatmıycaksın erkekler için söylüyorum kızlar zaten nasıl yapılmasını gayer iyi biliyor arada manikğr yapıcaksın

0

tırnak bakımı olarak adlandırılır manikür olarak adlandırılır tırnak bakımı insanın kadın erkek ayırmaksızın yaptırması gereken bir bakımdır en basiti her hafta düzenli olarak tırnaklarımızı kesmeliyiz uzat uzun tırnak seven bayanlar tırnaklarını her gün en az 10:20 de far yıkamalı ojeler günlük çıkartılmalıdır üstüste oje sürmemelidir oje asetonla çıkartılır çok fazla asok aseton kullanmak tırnağınıza zarar verir tırnağımızı yıpratırmaklaştırır sarartır

0

tırnak bakımı el ve ayak tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi ve temizlenmesi dir düzenli olarak manikür ve pedikür yaptırmak tırnaklarınızı daha bakımlı ve estetik bir görünüm kazandıracaktır tırnaklarımızın daha sağlıklı ve parlak olması için tırnak cilaları ve bakım malzemeleri kullanabiliriz ayrıca sağlıklı tırnaklar için beslenmemize de dikkat etmeliyiz tırnaklarda vücudumuzun diğer parçaları gibi özenle temizlenmeli ve bakılmalıdır bazen tırnak kenarlarında batmalar meydana gelir bu batıklar iltihaplanmaya ve bakteri üremesine neden olur batık durumunda doktora başvurup antibiyotik kremler kullanabiliriz

0

tirnak bakimi icin tirnaklar duzenli olarak kesilmelidir. ve duzgun bir goruntu olmasi icin törpülenmelidir. bazi insanlari tirnak bakimini, tirnagi uzatmak, oje surmek, suslemek olarak algiyabilirler ama tirnak uzatmak bakim demek degildir. tirnaklar icin hadis bile vardir. yani ben hic uzatan biri olmadim cunku igrenc oluyor. ne kadar temzilerseniz temizlyin ici pislik doluyor. tirnak o sonucta.. ellerimiz zaten mikrobu en cok kapan organimizdir. o yuzden uzatmamak lazim tirnaklari. duzenli olarak kesmek lazim. inanin kisa duzgun tirnaklar at nali gibi olam tirnaklardan daha guzel duruyor. bu fikrimide kimse degistiremez..

0

tırnak bakımı oldukca basit ve zaman almayan uygulamalarla yapılabilir eger bakım merkezlerine gidecek kadar yiy bir bir maddiyata sahip deglseniz evinizdede rahatlıkla ve ucuza kendi bakımınızı yapabilirsiniz tırnak bakımı bütün insanların temel bakım ihtiyaclarından biri olan tırnak kesme işlemi ile başlamaktadır

0

valla bazi kizlar tirnak bakimini oje surmek tirnak uzatip törpulemek olarak algilayabilir ama tirnagin uzun olmasi zaten bakimsizliktir benim icin. cunku eller en cok mikrop alan bolgedir arkadaslar. herseyi elimiz ile yapiyoruz. dolayisiyla tirnak uzun olunca mikrop icinde birikmis oluyor. ben bu durumdan hic hosnut degilirim. bana gore tirnak bakimi sudur; tirnaklari cok uzamadan kesmek, kir varsa temizlemek duzgun gorunmesi icin ise törpü yapmak ve bol bol ellerimizi yikamak. benim icin tirnak bakimi budur. oje sürüp uzatmak bana gore seyler degil. tabiki yapanlarada saygi duyuyorum ama dogru olanin uzatmamak oldugunu dusunuyorum.

0

ellerimizi sürekli yıkayın ve sürekli tırnak bakımı yapın eğer yapmazsanız tırnak batması egzama gibi durumlar gözükür buda sizi olumsuz etkiler her tırnak düzenli olarak bakımı yapılmalı daha canlı tırnak için balık yağı kullana bilirsiniz parlak ve canlı gözükür içindeki pislik i ise tırnak makası yardımı ile veya torpi yardımı ile temiz leye bilirsiniz.

0

tırnak bakımı biz insanların en önemli temizliklerinden biridir tirnaklarimizda milyonlarca bakteri ve mikrop olabilir ellerimizle günümüze birvok is yapıyoruz yemek yiyoruz saga sola her yere elimizle tutunuyoruz gunun sonunda elimzde tirnak aramızda milyonlarca mikrop toplanıyor tirnak bakimlarini genelede her banyodan sonra hafta da en az bir defa kesilmesi çok önemli ve gunun her firsatinda bol bol eller savunma ve dezenfekte ilaçlarla eller bol su ile yiknmali eller de oldu kadar ayak tirnaklarida bakim çok onemli ayaklar devamlı çorap veya ayakkabı içinde olmasında uzayan tırnaklar da tirnak batması mantar gibi hastalıklar ortaya çıkıyor her hafta banyo dan sonra el ve ayak tırnakları yumusayinca kesilmeli temizlenmeli el tirnaklarina yapılan bakımları kensoniz detaylı bilgi sahibi değilseniz kuaforleede bunları yapan çok iyi ilgililer var el tirnak bakımına manikür ayak tirnaklarina pedukur deniliyor ve kesilmesi bakımı yapıyorlar dezenfekte edip mikropların arindirilmasini yapıyorlar kuafore gitmezseniz evde kendinizde doğal yöntemlerle temizel bilirsiniz kesilen el ayak tırnaklarını limonlu suyla gül suyumu ile tırnaklar kesildikten sonra güzelce temizlenip dezenekte edilir veya şeffaf ojeler var onlarda yardımcı oluyor bazı insanlarda tirnak yeme alışkanlığı var kesinlikle çok sakıncalı ve göz göre göre hastalığa davetiye çıkarıyor tirnaklarin güçlü ve sağlıklı olması için gida ve beslenmenize dikat etmelisiniz

0

tırnak bakımı tabii ki vücudumuz için en vazgeçilmez ve en temiz bakılması gereken bölgelerden birisidir . şekilde onlarla sonuçta biz ellerimiz, yemek yediğimiz için tırnaklarımızı önündeki pisliği veya tırnak batması ve hastalıklar için onları temiz tutmamız lazım ve düzenli bir şekilde haftada bir kesmemiz lazım. manikür , pedikür yaptırmamız lazım. onunla beraber tırnaklarımızın ön kısmını boşluğunu temizlememiz verilerimizi sabunla sürekli yıkamamız lazım.
tırnaklarımızı fazla uzatma anlamamız lazım çok aşırı bir şekilde yoksa hani kırılıp canınıza cayabilir veya çizilebilir, vücudunuz ve altları mikrop yuvası olabilir hastalıklara yol açabilir.

0

tırnak bakımı yapılmalıdır. aksi takdirde mikroplar tırnakların arasına girer ve çeşitli hastalıkların neden olabilirler. bu yüzden el tırnakların yuvarlak, ayak tırnakları düz kesilmelidir. ayak tırnaklarını yuvarlak kesersek; bu tırnakların parmaklara batmasına neden olacaktır.

0

tirnak bakimi vucudumuz icin onemlidir ve oldukca tirnak bakimi yapilmasi sarttir eger tirnak bakimi yapmazsak ise ayaklarimizda ellerimizide tirnak batmasi olur ve ameliyatla cozum olur ozellikle giydigimiz ayakkabilarda giydigimiz coraplardan olur ve uzun sure bakim yapmadigimizda ayagimiza bit batma olur ve ameliyatla cozum oluyor uzun sure kesmedigimizde ise ellerimizin icine pislik girerek insan acisindan oldukca rahatsiz edici ve baskalarin gozunde pis insan olarakta nitelenebilirsin ayak tirnaklarimizinda bakimi yapilmaz ise coraplardan icindeki astarlar ayak tirnaklarimizin icine giriyor ve oldukca pis rahatsiz edici oluyor tirnak bakimi yapmak vucudumuz icin sart aksi takdirde olusabilecek hastalik yada tirnak batmalari sorumlulugu size aittir.

1

sağlıklı uzayan tırnaklar için ve sağlıklı görünen tırnaklara sahip olmak amacıyla tırnak bakımına oldukça özen göstermemiz gerekmektedir. öncelikle yapmamız gereken şey tırnaklarımızın fazla kirlenmesine izin vermememizdir. özellikle en tırnaklarımızın temizliğine özen göstermeliyiz. bunun için de düzenli olarak tırnaklarımızı temizlemek ve boylarını kısaltmamız gerekir. özellikle el tırnaklarını keserken oval bir şekilde kesmeye dikkat etmeliyiz ayak tırnaklarınızı ise daha küt olacak şekilde kesmek tırnak sağlığı açısından önemli bir durumdur.
ayrıca tırnaklarımızın diplerinde ve yanlarında bulunan ölü derileri yani tırnak etlerini yumuşatarak kesmemiz ya da tırnak diplerine doğru ittirerek bu derilerden arındırmalıyız. bunun için ellerimizi nemlendirici bir krem sıkmış olduğumuz ılık suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletmeliyiz. ayrıca piyasada bulunan tırnak etlerini yumuşatmaya yarayan ürünlerden de bu konuda yardım alabiliriz. tırnak etlerinin yumuşak tıktan sonra ince uçlu bir makas yardımıyla bu etleri yavaş yavaş kesmeliyiz. sonrasında güzelce tırnaklarımıza manikür işlemi uygulayabiliriz.
uzun süreli oje kullanıp tırnaklarımızı havasız bırakmamalıyız. tırnak sağlığı açısından tırnakların hava alması da önemli bir durumdur. ayrıca tırnaklarımızın üzerini limon ile olmakla tırnaklarımızı oldukça güçlendirecektir. birkaç dakika olma işlemini gerçekleştirdikten sonra 10-15 dakika kadar limonun tırnaklarımıza işlemesi için bekletmemiz gerekir. sonrasında ellerimizi yıkayarak uygun bir nemlendirici ile tırnaklara nemlendirmek gerekir. ardından tırnak besleyici bazı ürünleri tırnaklarımıza sürebiliriz. bunlar şeffaf oje görünümünde olan ürünlerdir. bunun dışında evde uygulayabileceğimiz bitkisel yağlar ile hazırlanan karışımlarda haftada bir tırnaklarımızı uygulamalıyız. özellikle zeytinyağı ve argan yağı tırnak bakımına iyi gelen yağlardır.
tırnak kesme işlemini özellikle duştan çıktıktan sonra tırnaklar daha yumuşak iken yaparsak tırnaklara çok daha az zarar vermiş oluruz.
el tırnakları için yapılan bakımı manikür ismi verilir iken ayak tırnakları için yapılan bakım işlemine ise pedikür ismi verilmektedir. eğer bu iki bakım işlemi hakkında yeterli bilgiye sahip değilsek tırnaklara ve kenarlarında bulunan etlere fazlaca zarar vermemek için bu işin ustalarından yardım alabiliriz. kuaförlerde uzman ellerde rahatlıkla tırnak bakımı yaptırmanız mümkündür. bunların dışında yer tırnak yeme girdin alışkanlığınız varsa bu durumda tırnaklarınızı aşırı derecede zarar verecektir. tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak için psikolojik destek alabilir ya da eskiden vardı sanırım şu anda da olması gerekir acı oje sürerek tırnak yeme olayından tiksinme sağlayabilirsiniz. tırnak yemek hem tırnaklarınıza hem de sağlığımıza çok zarar veren bir alışkanlıktır.
ayrıca aşırı derecede uzayan tırnaklar da zaman içerisinde güçsüzleşecek ve incelerek sağlıksız bir görüntüye sebep olacaktır.sağlıklı tırnaklar için sağlıklı beslenmeye dikkat etmemiz gerekir..

0

öncelik le temizlik imandandır tirnak temizligi cok onemli dir tirnaklar duz kesiler ve torpulenir ve yikanir bunu yapamk yeterlidir.

0

tırnak bakımı erkekler ve kadınlar için farklı yöntemleri var erkek evde tırnak bakımı yaparken kadınlar kuaförde cilt bakımı manikür pedikür olarak yaptırabiliyorum ama çekler kuaför de böyle bir şeyle karşılaşmıyor yani kadınlar evde de kendi bakımını yapabiliyor erkekler tırnak makasıyla keserken kadınlar buna daha çok önem veriyor kadınların genelde tırnak uzatma huyları vardır kişiden kişiye değişebilir

1

manikur pedikur ve düzenli bir şekilde tırnak etlerini kontrol ederek

0

tırnak bakımı oldukça önemlidir.bir kere ellerimizi sürekli yıkamalıyız tırnaklarımızı düzenli olarak kesmeliyiz kesmezsek içlerine pislik girer ve tırnak mantarına yol açar.tırnaklarımıza eczanelerde satılan tırnak koruyucu ve besleyici keremler kullanmalıyız ki tırnaklarımız sağlam görünsün ve kopmasını engellesin.

0

kaç yıldır tırnak kesmiom nasıl yapılır bilmiyorunm da başarılar kardeşim