0

tirnak bakımı insanlar için önemli bir sorundur. insanlar gun boyu dışarı da bir cok seye eliyle dokunur. tırnaklarinin arası göremeyecek kadar mikroplar vardir onlar ile dolar. eger tırnağınızi duzenli bir sekilde kesmezseniz agziniza aldığınız lokmalara mikroplar girer. ve oylece hasta olabilir daha buyuk sorun ile karşılaşabilirsiniz. her zaman diyorum herşeyin başı sağlıktır unutmayin. sağlıklı olmanın en temel yolu da temizlikten gecer. temiz olan insan sağlıklı olur. sağlıklı olan insanlar da her zaman mutlu olurlar. kolay kolay da hastalik gelip sizi bulmaz eger siz temiz iseniz eger siz pislik bir yerden geliyorsaniz. vucudunuzun her yerinde mikrop vardir. eger o mikroplar vücudunuza girerse hasta olursunuz. bu hayatta da sürekli mutsuz olursunuz. her gun hastane köşelerine gitmek zorunda kalirsiniz. sadece tirnak temizliği degil. bütün vucudunuzun temizliğini yapmak gerekir. eger yapmazsanız hasta olacağınızı unutmayin. yapacağınız cok büyük bir iş yok aslinda . susuz bir ülkede değiliz. girip bir duş alacaksiniz. sonra tırnak makasi ile tirnaklarinizi güzelce keseceksiniz. tirnaklarinizi keserken dikkat etmek gerekir. eger tirnaginizi kökten kesmeye degil. normal bir şekilde kesmek gerekir. tirnaklarini ağzı ile kesen insanlar var. hatta bu agzi ile kesen insanlar bazen tirnagini da yiyorlar. bu onlar için cok büyük bir sorundur. oyle insanlar bazi durumlarda tırnak yemeğe baslarlar. mesela heyecanlaninca birşeyi beklerken

0

tiranklarinin bakiminidami yapamiyacan ya gidersin kesersin altlarini kesersin temiz yikarsin uzatanlar oluyor falan oluyor sonra muslumaniz diyorlar boyle kisilerden islamiyet basini kaldiramiyor musluman birinin tirnaklari en ufak boyutta boyali falan olmayacak sekilde zaten kizlar boya yapiyor erkekler tirnaklarami bakiyor

0

tırnak bakımı kadınların özel şeylerinden biridir tırnak bakımı kadınlar pedikür yaptırarak da güzel tırnakları olduğu için devamlı kesmeleri gerekir bunun için kenarlarındaki et parçacıkların hiçbir şekilde uzamaz

0

tırnak bakımının bir çok detayı vardır el mi ayak tırnak bakımı yapılacak başka bir cilt hastalığı varmı bunlar iyi tespit edilmelidir. genel hatlarıyla banyodan sonra tırnaklar kesilebilir eller yuvarlak ayak tırnakları mutlaka düz kesilmelidir. nemli olması gerekir . yani bolca krem kullanabilirsiniz.

0

ellerimizi heryer de kullanıyoruz , telefonların tuşuna basarken , klavyede yazı yazarken , kapı açarken yemek yerden , ister istemez ellerimizi her yere sürüyoruz . buda ellerimizin mikrop bulaştığı anlamına geliyor . ellerimizi yıkayarak geçirebiliriz ama tırnağımızın içindeki mikropları temizlemek oldukça güçtür . buna engel olmak için tırnak bakımı önemlidir . tırnaklarımızı düzenli kesit tırnak bakımına önem vermeliyiz . tırnak makasının arkasında ki törpü aletiyle tırnaklarımıza bakım yapabiliriz.

0

tırnak bakımı herkes için oldukça önemlidir. çünkü insanın görünüşünde oldukça etkisi vardır. el tırnakları kesilirken oval biçimde, ayak tırnakları ise düz biçimde kesilmelidir. tırnaklar uzadığında mutlaka aşırı derin kesmeden kesilmeli törpü yapılmalıdır. kenardaki deri parçaları alınmalıdır. bir limon suyu pamuğa dökülüp tırnaklar ovalanabilir. bu hem mikropları yok etmek için hem de kırılmaları engellemek için etkili bir yöntemdir. mutlaka krem kullanılmalıdır.

0

tırnak bakimi insanin tranaginin uzamasi ve bu tirangi duzgun bir sekilde kesmesidir
dinimizde bakim önemlidir
trnak bakimi temizlik

0

tirnak bakimi tirnaklarim temizlenmesine denir tirnsk bakimi cok onemli olup hastaliklardn korunmak için cok dikat etmemiz gereken bir durumdur. ayrica görünüş olarakta özelikle bayanlarin önem verdiği durumdur .

0

tırnak bakımı manikürdür. tırnak bakımı ilk önce tırnakların düzgün bir şekilde kesilmelidir, bununiçin en uygun kesim duş sonrası yapılmadır. çünkü duş sonrası tırnaklar daha yumuşak olur ve kesimi daha kolay olur ve tırnakların zarar görmemesini sağlar, daha sonra kesilen tırnaklar törpü ile düzeltilir. işlemler bittikten sonra ellerimizi güzel bir şekilde yıkayıp kremlemek gerekmektedir.

0

aslında tırnak bakımında tırnakları fazla uzatmadınız sürece sıkıntı olacağını zannetmiyorum. tırnaklarımızı düzenli bir şekilde kesmemiz lazım. tırnaklarımızı kestiğimizde güzelcene sabunlu suyla yıkamamız lazım. içerisindeki mikropları tamamen gidermemiz lazım.

0

tirnaklarinii duzenli olarak kesin kesim isleminden sonra kesinlikle yikayin. :)

0

tırnak bakımı hijyen konusunda güveneceğimiz kuaförde yaptıracağımız manikür ve pedikürden ibaret sayılabilir. ama hijyen konusu önemlidir. bulaşıcı hastalıklar en çok buralarda kapılır. (hepatit a, b, c gibi)

0

tirnak bakimi çok önemlidir, gerekli özen gösterilmez ise tırnak batmasina kadar gidebilir. ayak tirnaklari düz, el tirnaklari yarim daire şeklinde kesilmelidir.

0

tırnak bakımı aslında sadece tırnaklardan ibaret değildir, elimizi de kapsar. öncelikle tırnaklarımızın hemen yanındaki tırnak etleri dedikleri yerler yumuşatılır, sonrasında kesilerek alınır. tırnaklara keserek şekil vermek söz konusudur ama önce keserek kısaltıp sonra törpü aletleri ile şekil vermek de son yıllarda oldukça yaygın. hatta ve hatta artık protez tırnak denilen bir moda söz konusu. malzemelerini bilmiyorum lakin oldukça uzun süre giden takma tırnaklar diyebiliriz bunlara. dayanıklı ve kalınlar. bunları yapan merkezler var. tırnak bakımında tırnaklara şekil verdikten sonra tırnaklar cilalanır ojelenir sonrasında da genel bir el bakımı yapılır çeşitli masaj teknikleri ve el kremleri ile.

0

hiç sevmem,hiçte yapmam gerek yok ama azıcıkta bakalım b ence

0

ayak için pedikür el için manikür. tırnak bakımı önemli bi husustur. tırnak batması gibi rahatsızlıklar boy gösterebilir. bakımı yapılmazsa tabi.

0

tırnak bakımlarını gerçekten çok dikkat etmemiz gerektiğini söylemek ile başlayabiliriz. gerçekten tırnak bakımlarında tırnak batmaları kadar acı bir son yoktur diye düşünüyorum.özellikle ayakta tırnak batmaları sıkça rastlanan diyor çünkü ayakkabıdan dolayı kaynaklanan bir şey olduğu için genel olarak normal bir şey.tırnak batmalarına bir nedeni de aslında tırnak kesi şeklimiz olduğunu düşünüyorum çünkü tırnak kesesi şeklimiz kötü olmamalıdır.tırnaklarımızı yeterince kısa kesmeliyiz ve içlerinde mikrop birinin birikmemesi için düzenli olarak ellerimizi yıkamalıyız ve tırnaklarımızı kesmeliyiz diye düşünüyorum. çoğu kızlarda ve erkeklerde genellikle tırnaklarım uzun olduğunu çok dikkat ediyorum. eğer uzatmak istiyorsak da gerçekten çok iyi bakılması gerektiğini söyleyebiliriz. her zaman genelde elimizi bol bol sabun ile yıkamamız lazım özellikle dışarıdan eve geldiğimizde.çünkü dışarıda biriken mikroplar evin içine geldikten sonra bir hastalık olarak size dönüş yapabilir.tırnak konusunda bildiğim kadarıyla bu kadar arkadaşlar hepinize teşekkür ederim hayırlı geceler bol kazançlar dilerim.

0

tırnaklarımızı düzenli kesmeliyiz ve tırnaklarımızı duştan sonra kesmeliyiz çünkü duş sonrası tırnaklarımız nemlenmiş olur ve bu da tırnaklarımızın yumuşamasına neden olur bu sayede daha rahat keseriz ve tırnaklarımızın çatlamasını önlemiş oluruz.
sonra tırnaklarımızı keseriz ve kestikten sonra güzelce ellerimizi yıkamalıyız ve daha sonra da ellerimize ve tırnaklarımızın çevresine nemlendirici krem sürelim.
daha sonra sürdüğümüz krem kuruduktan sonra törpüleyelim bunlara dikkat ettiğimiz sürece tırnaklarımız bakımlı, temiz ve güzel görünürler.

0

çalistiğim iş dolayisiyla tırnaklarima pek bakamz oldum ama tırnak bakımı hayatimizda çok önemli bie yeri kapsamaktır her hafta kesilmesini ve sık sık yıkanmasini tabsiye ederim baska bildiğim bisey yok bu konu hakkında.

0

temiz ve bakimli tirnaklar saglik ve hijyen acisindan son derece önemlidir . her hafta düzenli kesilen , gün içerisinde sürekli yikanan eller ve tirnaklar ilk bakim asamasidir . ellerimize ve tirnaklarimiza uyguladigimiz uygun nemlendiricilerde tirnaklarin kirilmamasi için önemlidir.