0

hangi cephede olduğuna yalıtımına katına ve muhitine dikkat ederim

0

öncelikle evin bulunduğu lokasyon çok önemli çünkü dere yatağına yapılmış evleri su basıyor. buna mukabil binanın yaşı kontrol edilir. ruhsatı var mı? deprem dayanıklılığı kontrol edilmesi gereken etkenlerden biri. hepimiz biliyoruz ki deprem değil binalar öldürür. tüm bunlardan sonra hangi cepheye baktığı da çok önemli güneş girmeyen eve doktor girer güney cephesi olmasına dikkat edilmelidir. aile üyelerinin ve paramızın çokluğuna göre oda sayısı değişebilir. ebevyn banyolu olması da önemlidir, büyük rahatlık.

0

ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta iskanı var mı tapusuna ve abonelerinin olup olmaması çok önemli yer önemli bulunduğu konum da önemli etken ilerleyen zamanlarda satışa uygun olmalı

0

ev alırken en önemli etken komşudur atalarımızında deiği gibi ev alma komşu al demişler ev alma komşu al demişler komşu çok önemli

0

ev alırken nence bir çok şeye dikkat etmek gerekir. hatta bir söz vardır bir ev yaptırdığınızda bile güzel bir ev olabilmesi için önce i bir yaptırıp ,sonra yıktırıp tekrar yaptıracakmışsınız derler. o yüzden ev alırken evin büyüklüğüne ,güneşe bakış açısına, odaların kullanışlı olmasın , evin konumuna ,marketlere olan yakınlığına daha bunun gibi birçok şeye dikkat edilmesi gerekiyor.

0

ev alırken büyük şehirlerde en çok ulaşım yönüne bakmalıyız bir kere alacağımız evin yakınında dolmuş otobüs hatta metro durakları var mı?.eğer hayvan besliyorsanız bahçeli bir ev bakılmalı.evin yapıldığı yıl çok önemli deprem yönetmeliğinden sonra yapılıp yapılmadığına bakmalıyız.deprem yönetmeliğinden sonra yapılan evleri tercih etmeliyiz.alacağımız evi çevresi muhit de önemli bence.temiz bir muhit olmasına dikkat etmeliyiz.sizin le aynı seviyede insanların olması lazım çevrenizde.elektrik su sorunu olmamalı alacağımız evde,nüfus sayımıza göre uygun büyüklükte olmasına dikkat etmeliyiz.bütün bunların yanında cebimize uygun olmalı alacağımız ev.evin içinde tadilat olmamalı.birde doğal gaz sorunu olmayan bir ev olursa iyi olur

1

ev alırken öncelikle merkeze ve rahatlıkla alışveriş yapabileceğim yerlere yakınlığına bakarım. ihtiyacım olan şeylere evimden fazla uzaklaşmadan alabilmek isterim. yani mümkünse eğer her yere ulaşabileceğim bir uzaklıkta olmalı. hastanelere, eczaneye, market, kasap gibi yerlere yakınlığına bakarım. kesinlikle mahrumiyet bölgesi bir yerde olmasını istemem.
sonrasında evin genişliğine ve kullanışlı olup olmadığını bakarım. özellikle, odaların karanlığa bakmaması ve güneş görmesi önemli. apartmanların dip dibe olmamasına dikkat ederim. odalar fazla küçük olmamalı ve özellikle mutfağın geniş olmasını isterim. çünkü biz kadınlar günün büyük bir çoğunluğunu mutfakta geçiriyor ve bu yüzden kullanımın rahat olması ve daha rahat iş yapabilmek için mutfağın geniş olması çok önemli bir şey benim için. ayrıca yaz aylarında balkon da oturmayı sevdiğim için balkonun da geniş ve rahatlıkla oturabilecek büyüklükte olmalıdır.
bir de çok eski bir bina olmasını istemem ve sağlamlığı konusunda bilgi edinmeye çalışırım. düzgün bir yere ve zemine inşa edilmiş , depreme dayanıklı bir bina çok daha güvenilirdir çünkü.

0

ev alirken ara kat olmasına dikkat ederim.güneş aliyormu birde cadde goruyormu birde apartmanin durumunu araştırır. kaç yıllık bina ısı yalıtımı varmi yönetici felan çünkü apartmanda oturdugun zaman gerekli olan durumlar çünkü içini fazla dikkate almıyorum kimsenin zevki birbirine uymuyor vestiyer mutfak dolapları gibi bunlar benim için önemlidir.

0

kesinlikle ara kat isterim. şuanda 1.kattayim ve çok sıkıntıları oluyor 1. katların gerçekten. apartmanda mantolama kesin olsun isterdim. apartmanda ses yalıtımı olmasına dikkat ederdim çünkü benimde küçük çocuğum var kimse rahatsız olsun tatsizlik çıksın istemem sonuçta ömrümüzde kaç kere ev alicaz zaten. evin içinin fazla tadilatlik işi olmasın isterdim dökülmesin yani. ve benim için bir evde en önemlisi oturma odası geniş olsun. mutfak dolaplari düzgün ve banyosu bakımlı olsun bunlar çok önemli gerçekten.