0

gelsinler gelsinler ama geldikleri gibi gitmesinide bilsinler.misafir candır dosttur komşudur.misafir bereketiyle gelir o eve.içilen çaylar yenilen yemekler edilen sohbetler hepsi çok güzel sosyal bağlantı oluyor insanlar birbirine kaynaşıyor .yatılı misafiri sevmem zorunda olmadıkça.

0

misafirleri ağırlamayı çok severim.hergun gelsinker isterim.çünkü ev boş olunca çok tatsız oluyor.misafirler hergun gelse hiç sinirlenmem

1

çalıştığım için çok fazla misafirim olmuyor. oysa evde dostlarımla, sevdiklerimle vakit geçirmeyi severim. ama bunlar genelde kusur aramayan, eleştirmeyen beni olduğu gibi kabul eden insanlardır. evimi, ikramlarımı olduğu gibi kabul eden, benim evimi kendi evi gibi gören insanlar hep gelsin isterim. yiyelim içelim güzel vakit geçirelim tadına doyamam.

1

aslında sevilen misafir var sevilmeyen misafir var ama yine de ben misafirlere karşı gayet güzel bir karşılama yapıyorum ve daha yakından davranıyorum ben misafir ağırlamayı çok severim ama sadece misafir bize geldiği zaman eğer evde bir şey bulunmazsa ve güzel şeyler onlara yapmak isteyip de evde bulmazsa param olmasa o zaman misafirin gelmesini istemiyorum çünkü geldiği zaman onları hoş karşılamak istiyorum ve güzel şeyler vermek istiyorum güzel yemekler tatlılar hazırlamak istiyorum normalde misafirim geldiği zaman ikramsız asla bırakmıyorum yemeksiz bırakmıyorum yemeğini verip çay kahve vesaire meyve evde ne varsa verip öyle uğurluyorum ama bazen öyle duruma geliyorum mesela misafir beni aradığı zaman işte falan gün size geleceğim işte o hafta da elimde para yok ve bir şey alamıyorum evde de bir şey yok o zaman yani bazen kızıyorum daha geçen hafta geldi hani bu hafta niye geliyorsun zaten evde birşey yoktur sadece bir şey olmadığı zaman misafir ağırlamaktan hoşlanmıyorum yoksa genellikle ben misafirleri çok severim.

0

misafir pek sevmiyorum ben. yalnız kalmayı evimde annemle oturup sohbet etmeyi, keyif yapmayı tercih ederim misafire. misafir ağırlamak, sonrasında çıkan bulaşıklara ve dağınık evi toplamaya değmiyor çoğunlukla. çok sevdiğim insanlarla arada bir bir araya gelip sohbet etmek ağırlamak güzel olabilir ama bu durum sık olursa insanı boğar. evde ağırlamak yerine sevdiklerimle dışarıda buluşmayı tercih ederim.

0

ben fazla sevmiyorum misafiri ama ters tepki de vermem.

0

severim ama dozun da olacak hergün hergün kaldıramam çok yorucu oluyor gerçekten.

0

pek misafir perver degilimdir genelde sevmem kimsede gelmesin yani surekli degil tabiki ama arada beklerim :)

0

misafir kelimesinden nefret ederim.hiç sevmem.eve birinin gelmesini hiç istemem.çünkü birine hizmet etmesini sevmiyorum. sürekli de gelmesin bence..

0

evet çok sık arayla gelmediği müddetçe misafir gelmesini severim. her geçen gün teknolojinin gelişmesi, etrafın binalarla dolmasıyla beraber zaten hem akrabalık ilişkileri hem de komşuluk ilişkileri zayıfladı. insanlar zaten yalnızlar bir de misafir gelmesini istemiyoruz. kendimizi daha yalnızlaştırıyoruz aslında kendi ipimizi kendimiz çekiyoruz. insanlarla olan ilişkilerimiz kısıtlayarak, kişiler arası ilişkileri bitirerek kendimizi yalnızlığa mahkum ediyoruz. bu yüzden evimize misafir gelmesi oldukça önemli bir durumdur. hem bu sayede insana değer veririz hem de başka insanların bize ne kadar değer verdiğini görmüş oluruz.

0

misafir severim ama eğer ki işten yorgun argın geliyorsan bir misafir gelecekse gerçekten hiç istemem istemeyerek gelin derim.misafiri en çok işim olmadığı zaman evde olduğum zamanlarda daha çok gelmesini isterim ama o zaman her nedense gelmiyor illa ya bir işim olduğunda ya da bir işten geldiğinde genellikle geliyorlar.

0

biz türklerde misafirin yeri ayrıdır bu yüzden sevdiğim kişilerin gelmesini onlarla iki kelam edip bir çay ve kahve içmenin tadını almak isterim. o balkonda yapılan çay içilen sohbet edilen muhabbetin keyfi hep ayrı olur ve ara sıra misafirin gelip bunun yapılmasını isterim hele ki sosyal bağların bu denli zayıf olduğu bu günlerde.

0

misafir severim gelmelerini tabiki isterim

0

ben devamlı gelen misafiri sevmiyorum. arada bir illa evine misafir gelir. ama devamlı olunca bu iş insan sevmemeye başlıyor.

0

ben misafiri çok sevmiyorum. hele hep gelen misafirlerden hiç hoşlanmıyorum. sürekli sürekli de bir insanın evine gelinmez ve gidilmez diye düşünüyorum.

0

sürekli de olmuyor ya her akşamda olmaz hele aynı kişiler geliyorsa bide aynısını yaşıyorum suan

0

misafir severim ama sürekli evime gelmesini istemem. herkesin kendi evinde özel hayatı vardır. misafir gelince uzun kalmamalıdır.

0

evet cok severim ne kadar isden gelib yorgun olsam da onlari agirlarim eve gelene kadar her kesi davet ederim misafir riskiyla gelir mis

0

evet misagir severim amma dedi koduya gelen misafiri hic sevmem direk kapiyi gosterim gellir evine evin durumuna bakar gider sagda solda dedi kodu yapar akraba misafirliklerini sevmem dedi kodu ozellikle onlardan cikiyor ben misafi perverim ne kadar yorgun olursam oluyum gende agirlarim amma dedi koduyaa gelene hic bir sey yapmam

0

evet misafiri severim. ama her zaman gelmesinden hoşlanmam çünkü sebebi ise benim bir özel hayatımın olup olmamasıdır. bu nedenden dolayı müsafirin her zaman gelmesine karşıyım. bunu abartan insanlar çoktur çevremizde. bizim özel hayatımızın olup olmamasını sormadan benim hakkımda karar verilmesini istemem ve sevmem. böyle abartan insanlardan hoşlanmam