1

yeni getirilmesi planlanan askerlik sistemini nasıl değerlendiriyor sunuz?

9 ay olacak diyorlar bedellide kalkacakmiş ne düşünüyorsunuz

4 cevap
0

bence askerlik sisteminin bu şekilde olması çok doğru olur. çünkü 12 ay oldukça çok uzun bir süre olduğu için o kadar çok kişi var ki askere gitmeyen şu anda 9 aya indirilmesi ne doğru buluyorum.

0

benim şu an bir arkadaşım askerde ve çocuk 3 ay normal askerlik yapacak geri kalan 6 ay için asgari ücret olarak maaş alacakmış gerçekten bana göre askerlik şu an için çok güzel bir şeydir ben bu sistemi beğendim diyebilirim.

0

yani 9 ay olması bence iyi olur. en azından asker aileleri için tabii kalmak isteyen kalabilir maaş alarak yani benim kardeşim de şu anda asker hakkari'ye gidecek ayın 9'unda doğuya düştü hakkari'ye hani. rabbim tüm askerlerimizin inşallah yardımcısı olsun diyorum. sonuçta onlarda özlem ,hasret çekiyor. inşallah bu vatana millete hayırlı olur. devlet böyle bir şeye karar vermişse demek ki bu işte bir iş vardır hayırlısı budur diyorum. gerçi devlet yurt dışına ayak uyduruyor gibime geldi bu olaydan sonra bakalım ne olacak. bekleyip göreceğiz hayırlısı neyse o olsun yani kısacası.

1

yeni getirilen askerlik sistemi ülkemize ve asker aileleri ile askerlere hayırlar getirsin. tam olarak içeriğini bilmesem de, bildiğim kadarıyla, ilk üç ay herkes askerliği zorunla yapacaktır. son 6 ay ise isterlerse maaş karşılığı devam edeceklerdir. yani toplamda 9 ay askerlik düşünülmektedir. bu tip askerliğin insanlara, vatanımıza neler getireceğini zaman gösterecektir. askerlik kutsal olan bir vatani hizmettir. bu vatan hizmetini mutlaka herkes yapmalıdır.