1

myk tarafından aciklama detaylar aşağıda, konuyu nasıl değerlendiriyor sunuz?

mesleki yeterlilik kurumu tarafından çeşitli meslek gruplarında çalışanlar için mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirildi.
söz konusu belgeyi 12 ay içinde almayan kişiler bu meslek gruplarında çalıştırılmayacak, çalıştıran işverenler ve işveren vekillere her çalışan için 500 tl para cezası kesilecek.

3 cevap
1

işin ucunda yine para var, devlet bir şekilde vatandaştan para alıyor. bu belgeleri gerçekten neye göre veriyorlar, buna bakmak lazım, örneğin bugün bir berber dükkanı işleten kişi girip bu belgeyi her türlü alır. saçı güzel kesemedin diye vermeyecekler mi? bence para koparmadan başka bir şey değil.

1

bence de çok doğru bir uygulama..hatta geç bile kalınmış..
böylelikle meslek liselerine verilecek önem artacak. çıraklıktan geldim devri kapanmış olacak..
bu şekilde olanlar ise belli sınava tabii olup bunun belgesini alacak..
işlerinde kalifiye eleman çalıştırmak her işverenin hakkı..
avrupa'da adamlar meslek liselerini özendiriyorlar.. bizde tercih edilmesi neredeyse zorla oluyor.
dilerim hayata geçirilirken emekçinin hakkı her zaman korunur.

1

ben bu meslek gruplarının neler olduğunu daha önce incelemiştim. gerçekten çok doğru bir uygulama olmuş. çünkü dikkat edilmediğinde veya eğitimsiz insanların çalışması oldukça tehlikeli meslekler. daha önce sayısı çok azdı bu mesleklerin fakat listede arttırıldı. artık daha çok meslek için yeterlilik belgesi almak gerekecek. ben çok güzel buldum hatta bu uygulamanın sadece tehlikeli mesleklerle kalmayıp tüm meslek gruplarına gelmesini istiyorum. insanlar yaptıkları işler hakkında bilgilensin , nasıl davranmaları gerektiklerini öğrensin ve en önemlisi işleri hakkında yeterli bilgiye sahip olup kendilerini ve diğer çalışma arkadaşlarının hayatlarını korusunlar.