0

imla kurallarına uymak zorunda değilmiydik?

bir çok yazar görüyorum tek bir nokta dahi koymadan yazıyorlar ve hiç bir şey olmuyor. üstelik yarışmada da bir sorun yaşamadılar neden???

6 cevap
0

değilmiydik değil değil miydik yazılacak galiba onu kastediyorsunuz. bu tür hatalar bazen telefon klavyesi yüzünden yaşanabiliyor. benim bahsettiğim konu tamamen bunun dışında mesela , sizde geçeyim yerine geçeyin yazmışsınız. bunlar olabilecek şeyler ancak noktalama işaretleri, en azından nokta koymak çok basit ve atlamaması gereken bir şey benim bahsettiğim konu bu. yoksa herkes yanlış kelimeler ya da hatalı cümleler kurabiliyor bunlara lafım yok.

1

pardon ! kim imla kurallarını uyarırken imla hatası yapıyor? aydınlatırsanız sevinirim. @efirat

1

evet dikkat etmek zorundayiz,hatta bu konuda ben uyari dahi aldim.elimden geleni yapiyorum.

1

imla kurallarını eleştirirken imla hatası yapan tek ülke olabiliriz. hiç değilse uyarırken dikkat edin. ufak hataları geçeyin diyorum ama her yeri dolu.

2

eğer bir kural varsa bu kurala herkes uymak zorunda bence. özellikle yarışma sırasında bunları görünce modum düştü ister istemez. sonrasında bir çözüm bulacaklarını düşündüm ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. gerçekten bir yaptırım olmayacaksa eğer kalksın bu kural.

2

aynen kardeşim katılıyorum sana. ben sorumani'ye söyledim. sorumani uyardiklarini söyledi ve genede parayı verdi. imla kuralları olmasın bence gerek yok nede olsa insanlar parasını alıyor hiç gerek yok sorumani duyun bizi ozaman imla kuralları kalksın.