0

iki yaşından itibaren birlikte dış fircalanmali örnek olunmalı ve bir rutine oturtulmalidir siz fircalamazsaniz onlarda fircalamazlar bebek fircalari var eline tutusturun bak ne guzel fircaliyorlar su ile fircalamasi yeterlidir ve en en en onemlisi doğal bir diş macunu bulmanız belli bir yastan sonra bunu en uygun dr karar verecektir rutin kontrolleri de aksatmadan yaptirmalisinz

0

diş fırçalama alışkanlığı çocukluktan başlar çocuklar anne ve babayı örnek alırlar

0

diş fırçalamak hem sağlığımız hem ağız görünümüz için çok önemlidir.diş fırçalamaya çocuklar kendilerinin işlerini biraz yaptıklarında hemen başlatmak lazım.yani 3 yaşında ilk başlarda anne baba yardımıyla sonrada çocuk kendisi diş fırçalama başlamalıdır.anne babada sürekli çocuğunu bu konuda teşvik etmelidir.çocuklar bir sabah ,bir akşam dişlerini her gün fırçalarsa ileride de çok rahat ederler.onun için bu olayı ne kadar çabuk öğrenirse insanlar o kadar da rahat ederler.

1

diş temizliğinin çocuk 3-4 yaşına geldiğinde verilmeye başlanması gerekir. sonrasında da bu süreç takip edilmeli ve oyunlar ile çocuğun bu fırçalama işini sıkılmadan yapması sağlanmalıdır. dis sağlığı açısından da herkesin çocuk büyük dinlemeden en az 2 dakika denilen slogandaki gibi her gün 3 kere fırçalanması gerekir.
ben kendi adıma dişlerimi çok sık fırçalarım, ve 2 ayda bir de diş fırçalarını evdeki herkesin yenilerim.
bu sabah yeniledim hatta. :)
sabah yüzümü yıkamadan evvel kesinlikle dişlerimi ve dilimin üzerini fırçalarım. sonra kahvaltıdan sonra da dişlerimi fırçalarım. arada bir şey yersem yine fırçalarım, akşam yemeğinden sonra da fırçalarım. bu bende artık alışkanlık haline geldi.
belli zamanlarda diş ipi kullanırım. zira ne kadar fırçalarsak fırçalayalım, diş ipinin girdiği yerlere diş fırçası asla giremiyor. eşim ayrıca diş ağız suyu da kullanır collagte'nin. ben onu çok kullanamıyorum.
dilinizin üzerini de diş fırçalarınızın arka yüzeyi ile fırçalayın lütfen. bu fırçaların arkasındaki tırtıklı yüzeyler dili fırçalamak içindir. bilmeyenlere bilgidir.

0

yani insanlar dişlerini genellikle çocukken öğreniyorlar. mesela 4 yaşında diş fırçalama öğretmenleri lazım anne ,babanın çocukları en azında büyüdüğünde de öğrenmiş ve yapmış olurlar. genellikle günümüzde çocuklar ne öğreniyorsa küçük yaşta büyüdüğünde de aynı şekil devam ediyorlar. onun için yetiştirme konusunda çocukluktan öğreteceksin ki; en azından terbiyeli bir şekilde büyütsün ve dişlerini sağlıklı olması için her gün günde 2 kere veya 3 kere fırçalasın. ben normalde diş fırçalamanın yaşı 4 yaş bence bu da normal ama bazı insanlar 40 yaşında geliyor geri dişlerini fırçalamıyorlar. yani bu sefer dişlerim döküldü diyorlar.

0

bence insanlar diş fırçalamayı kendini aklının başına geldiği anda öğrenmelidir zaten diş fırçalamak sünnettir şöyle ki peygamber efendimiz de yemeklerden sonra ve namazlardan önce işlerini ispatlamıştır misvak şu anda da diş macunu olarak baktığımız zaman birbirine benzediği için dişlerimizi fırçalamak da sünnet gibidir

0

diş fırçalamak aslında çok önemli bir konu ve daha küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığı öğretilmelidir. yoksa çocuk büyüyünce alışkanlık haline gelmiyor özellikle yetişkinlerde diş fırçalamama huyu hep ailenin ihmalinden kaynaklanıyor. uzmanlara göre önce bebeğe fırçayı sevdirmeyi öğretmeliyiz 3 yaşına kadar bu sevgi kazandırılmalıdır. önce bebeklerin dişleri tülbentle silinerek veya bezle silinerek temizlenmelidir. 3 yaşla beraber artık çocuk anne veya babanın model olma şekliyle çocuk diş fırçaları ile fırçalamaya başlayabilir.