0

tabiki tıp fakültesını kazanmak lazım 6 yıl egıtımden sonra bransını estetik cerrah olarak seçıyosun

0

tip fakültesi okunur. ardindan tus sinavina girilir ve estetik cerrahi bölumu okunur

0

ülkemizde bulunan tıp fakültelerinden birisinde altı yıl okuyup mezun olmak gerekir öncelikli. hazırlık olan bazı okullarda altı yıl yedi yıla da çıkabilmektedir ya da eğitimin zorluğundan sınıfta kalma durumu da olabilir bu süre de uzamalar olabilir. sonrasında asistan doktorluk yapılması gerekir yaklaşık bölümüne göre 3 ve ya 4 yıl süren bu eğitimin sonucunda o branşta olabilirsin. bildiğim kadarıyla asistanlığını hangi bölümde yaparsan o bölümde yoluna devam edersin ancak bu değişede bilir sonuçta dört yıl uzun her bölümde çalışmak daha mantıklı geliyor.

0

fıp fakültesine gitmel lazım 6 yıl boyunca
plastik ve rekonstrüktif bölümünü secerseniz 7 yıl olur

0

plastik cerrahi olabilmemiz için öncelikle doktor olmamız gerekiyor lisede okurken çok ders çalışmamız gerekiyor fakültesinde kazanmamız gerekiyor mümkünse iyi bir tıp fakültesine kazanmamız gerekiyor tıp fakültesinde çok başarılı olmamız gerekiyor yani tıp fakültesini kazanmak size şu anda çok zor geliyor bunu anlayabiliyorum fakat daha sonra plastik cerrahi olmak istiyorsanız çok çalışmamız gerekiyor çünkü bu fakülteden çıkan herkes tıp fakültesi mezunları yılda iki tane sınava giriyorlar tıpta uzmanlık sınavı tuş sınavı deniliyor sınavında da o senin açılmış bütün kadrolu halsiz başvuru yapmış oluyorsunuz yani bu üniversite sınavına çok benziyor ama üniversitede olduğu gibi yüzlerce kadro açılmıyor mesela benim mezun olduğum senin marmara üniversitesi sadece bir tahmin plastik cerrahi asistan kadar uzaklaştık bu sınavda belki de türkiye'de ilk ona girdim kendi yolunu mezunları içinde ve bu kadroya kazandım ine de kazanabilirdim ben türkiye 10. si olduğum seni oğuz türkiye üçüncüsü olur o kadının görevi bitti son derecede zor bir sınav çok stresli bir sınav dolayısıyla tıp fakültesinde çok başarılı olmanız çok ve çok doğru ve iyi bir ders çalışmanız gerekiyor zaten tıp fakültesi çok zor ve bu alanda bu çok başarılı olmak daha da zor bunun bitirdiğiniz zaman liseyi bitirdiğiniz fık tıp fakültesi'ni bitirdiniz tus sınavında en iyi not aldınız ve plastik cerrahi asistanlık olarak giriyorsunuz asistan olarak girdikten sonra işin iyi tarafı artık devlet memuru oluyorsunuz ve iyi kötü bir maaş almaya başlıyorsunuz ve artık çalışmaya çalışmaya başlıyorsunuz aynı zamanda bu bir eğitim süreci değil siz bir devlet hastanesinde doktor olarak bir kurumda bir üniversite ada hastanesi'nde ya da bir özel hastanede çalışıyorsunuz

0

tabikide tıp fakültesini okuyup estetik cerrahlığı alanına geçmen gerekiyor

0

tıp fakültesi bitirmek gerekiyor öncelikle tıp fakültesi eğitimi 6 yıldır.sonra branşla ilgili plastik cerrahlık bölümünü okumak

1

estetik cerrah olmak isteyen bir kişi ilk başta kpds den iyi bir puan almalıdır 50 ve üstü. bu puani aldıktan sonra tıpta uzmanlık sınavı na girmeli ve istediği bölüm için puanı tutturmalidir.
tus da başarılı olan kişi 5 yıl asistanlık yaptıktan sonra tez hazırlanması istenir bu tez uygulamalı olarak alınan dersler yaridimi ile hazırlanmalıdır tez kabul edildik den sonra kişi girdiği sınavda başarılı olursa estetik cerrah olmaya hak kazanır.

0

öncelikle ilkokul ortaokul lise eğitimini tamamlaman gerekiyor daha sonra ise üniversite sınavına girip tıp fakültesini kazanmak gerekiyor 6 yıllık tıp fakültesine başarıyla tamamladıktan sonra tıpta uzmanlık sınavı yani tus sınavı başarılı bir şekilde iyi bir puan aldıktan sonra estetik cerrahlık bölümüne gidip orada da eğitimini tamamladıktan sonra estetik cerrah olarak görev yapabiliyorsunuz diye biliyorum.

0

tıb fakültesi bitirip branş eğitimi iyi alarak adını duyurmak

0

estetik cerrah olabilmek için öncelikle üniversite giriş sınavlarında tıp fakültesi bölümünü kazanmak okumaya hak kazanmak gerekir. altı yıllık zorlu bir eğitimden sonra branşlara ayrılmak ve uzman olabilmek için uzmanlık sınavı tus'a girmek ve plastik cerrahi bölümünü kazanmak gerekir. dört yıllık uzmanlık periyotundan sonra estetik cerrah olmaya hak kazanabiliyorsun. fakat ne kadar mevkini ve kariyerini yükselirsen profesör doçent gibi makamlara ulaşabilirsen o kadar iyi. velhasıl doktorluk mesleğinde öğrencilik hayatın ve ders çalışman asla bitmez.

0

estetik cerrah olmak için 6 yıllık tıp fakültesini bitirip mezun olmak, mezun olduktan sonra tus sınavına girip plastik cerrahı uzmanlığını kazanmak ve 4 yıllık uzmanlığını yapmak gerekmektedir

0

benimde hayalim estetik cerrah olmak. bunun için epey bir çalışmam lazım ve bunun farkındayım. bunu insanlarla paylaştığım zaman bazılarının tepkisi milletin orasına burasına bakmakmış gibi algılanıyor ancak benim fikrim öyle değil. benim amacım mesela yüzü yanmış bir insan düşünün ve kendinizi o insanın yerine koyun. psikolojisini bir düşünün. insan içine bile çıkamazsınız değil mi. işte bende o insanları tekrar topluma kazandırmak için daha doğrusu topluma kazandırmakta bir faydam olsun diye istiyorum. umarım cerrah olurum.

0

estetik cerrahı olmak için; tıp fatültesini bitirmek gerekir.

0

estetik cerrah olabilmek için sanırım sağlıkla ilgili olduğu için tıp fakültesine gitmek gerekiyor

0

tabiki tıp fakültesini bitirmek gerekir. 6 yıl bittikten sonra uzmanlık sınavına girilir. plastik cerrahı secebilirsiniz.

0

ilk önce tıp fakültesi bitirilmeli ardından tus sınavından bölüm tercihi yapilarak okunulabilinir.

0

estetik cerrah olmak icin estetik tıp fakultesine gidip 6 yıl uzmanlık yapmanız gerekir

0

tip okuduktan sonra 6 yılım sonunda alan severken

0

tabii ki öncelikle tıp fakültesini bitirmelisin tıp fakültesine girebilmek için ise lisede sayısal okumalısın tıp fakültesi'ni bitirdikten sonra yüksek lisansını 4 yıl boyunca estetik operasyon üzerine okumalısın bu aşamaları geçtikten sonra sanırım artık sen de bir estetik cerrah olabilirsin eğer başka bir aşama var ise bilmiyorum