0

mesela buna çok küçük bir örenek gözsterebiliriz. arkadaş ortamındayız ve sigara içen bir kişi sigara içmeyen arkadaşına sigaradan 1 tane uzatıyor ve arkadaşıda alıyor kötülükten kötülük doğurtuyor.

0

her insan ilk doğduğu an kendisiyle birlikte bir mizaçla doğar bunu bebeklerde görebilirsiniz bazı bebekler çok sessizdir bazıları ise olur olmadık ağlar bağırıtlar bu onların kendileriyle birlikte getirdikleri mizaçla ilgilidir. tabii ki mizaç tek başına etkili değildir bebek büyümeye başladıkça mizaç üzerinde çevrenin etkileri olmaya başlar bunun sonucu mizaçta ufak çaplı değişiklikler olur. yaş biraz daha büyüdüğünde az çok mizaç oturmuştur. bundan sonrası ise hayatta karşılaşılacak zorluklara ve yaşam şartlarına bağlıdır. mizacı sağlam geliştirmiş olanlar ve çevresinden kötü olarak etkilenmeyen kişiler kötülüğe kokay kolay yönelmezler. çok duyarız bir insan paraya ihtiyacı olduğu için banka soyarken bir diğeri para kazanmak için ufak işlerde başlar çalışmaya sonra yavaş yavaş yükselir işte iki numaralı kişi mizacı i sağlam oturtmuş doğru ve yanlışı ayırabilen ve doğruyu iyiyi yapabilen insandır birinci birey ise ya mizacınfan gelen küçük kötülüklerle doğmuş çevresini de farklı anlaölandırmış olabilir ve bu da onu kötülüklere itmiş olabilir yani iş önce kişinin mizacıyla başlar sonra mizaca yapılan müdahaleler ve mizacı bunlardan etkilenip etkilenmediğidir son olarak da iyilik ve kötülük olarak adlandırdığımız davranışlar ortaya çıkar bence.

0

yaşadığımız dünya kötü insanlar nasil kötü olmasin. adaletsiz bir dünya malesef

0

hiç bir insan kötü degildir fakat oluyor yani sıkıntılardan dolayı bir cok ölümler oluyor fakat gaps oluyor ama insanın gözü dönüyor

0

hiç bir insan kötü değildir.onu kötü yapan etkenler vardır.

0

bir insan doğduğu zaman masum doğar. büyüme evresinde çevresel etkenlerle birlikte gelişmeye başlar. gördükleri, duydukları, hissettikleri ona birşeyler katar. gördüğü şey iyiyse içinde psikolojik olarak iyiye kayar. ama kötüyse ve ailesi tarafından kötü bir ortamda büyüduyse eğer gelecekte o çocuk pek sağlıklı olmayacağı gibi çevresine de pek bir yararı olmaz. çocuk çocukken gelişir. büyüyünce değil. eğitim şart..

0

ya insanların farklı yapıları var bazı insanlar kötülüğü çabuk adapte oluyorlar halbuki kimse doğuştan kötü değildir insanlar kendilerini kötülük yapmaya isterler imanı zayıf bir insan çabuk kötülüğe düşer ve hayatı kararir

0

hiç kimse hayata kötü bir insan olarak gelmez o insanı elbet kötü yapan etkenler vardır kötü bi aile şiddet gören bir çocuk itip kapılarak büyümüş biri bu tür tiranvamlari atmadığı için ilerde bu tür intikamlarla ve kötülükle buyuyorlr onu inançlarımıza yönlendirmenin bir aile nerden bilecek bu çocuk gi kötülüğü büyüdükçe bu duygu ilerleyecek ve sınırlı agradif bir yetişkin olacak eğer kötü bir arkadaş çevresinde arsa tam tuz biber olur eğer aklıyla düşünerek hareket etmezse bu insanın gideceği yer hep bela ve kotuluktur

0

insan kötü olması bilimselde olabilir anneden bankadan gecen genler kötü olmasınada sebeb olur. ama kötü olmak yaşadığı şehir, semt, aile gibi etkenlere çok etkiler. çocuğun yaşadığı hersey onu etkilemesi kötü olmasına sebeb de olabilir.

0

bence bu duruma göre değişir bazı insanlar kötüdür kötülükle beslenir bazı insanlarda iyidir iyilikle mutlu olur sürekli iyilik yapmak ister bir insan isteğiyle yapar herşeyi bence şeytan o bu bahane bence insanın kendisi seçer iyi yada kötü olmayı bence kötü olmak insana hiç bir şey kazandırmaz aksine herşeyi kaybettirir mutlu yaşayamaz kimsenin sevgisini kazanamaz ama iyi olsa herşey dört dörtlük olur hayatında bence kötü olmayın sizde iyi ve güler yüzlü olmayı deneyin en doğru yol bu bence.

0

her insan içinde iyiliği ve kötülüğü barındırır . önemli olan seçtiği yoldur . insan iyilikleri ile mi mutlu olur yoksa kötülük ile mi beslenir . bence bunu herkesin kendine sormadi gerekir . ancak şöyle bir durum da söz konusu , eğer bir çocuğa küçükken sevgi verememişseniz kötü şartlarda yetişmesini sağlamış ve onunda kötülükle yetiştirmeye calışıyorsanız zaten iki seçenek vardır bu çocuk ileride ya sizin gibi biri olmaktan hep kaçınacaktır yanı kötülükten . diğer bir yolu ise ,ne gördüyse onu yapacaktır ve bunu yapmaktan haz alacaktır çünkü vicdan duygusu körelmiştir . bence her insan içinde kötülükten barındırır ancak bunu yapıp yapmaması yine kendine kalmıştır .

0

insan doğuştan masum daha sonra yaşadıkları insanı kötü biri yapıyor tabi ki kötü olmamak gerekiyor. kötü insanlar sadece dünyayı suçlayamazlar sonuçta bir insana akıl ve mantık verilmiş bu yüzden bir insan iyiyi kötüyü ayırmalıdır kötülük daha sonradan insanın kendisinde var ettiği bir şeydir.

0

kötü insan diye bir şey asla yoktur. her insan saf ve tertemiz dünyaya gelir. bu şekilde gelişir ve büyür. fakat insanın başından geçen bazı olaylar onların içinde bastırılan duyguların dışarı çıkmasına sebebiyet verir. çoğu katil, tecavüzcülerin hikayelerine bakın araştırın. hepsinin çocukluğunda yaşadığı bir travma vardır. bu travmalardan etkilenmeleri sonucunda hayatları tamamen başka bir yola girmiş oluyor ve bu da onları kötü insanlar olarak tanımlamamıza ileride sebebiyet veriyor.

0

bence kötü insan yoktur çünkü insanlarla güzel konuşunca insanların içine girince insanlarla muhabbet edince insanlar bir nevi yumuşuyor daha güzel sohbet ediyor saygıdeğer oluyor sevimli oluyor yani insanı kötü eden ya çevresidir veya ailesidir veya arkadaşlarıdır yani bir insanın annesi veya babası kötü değilse o insan bence kötü değildir bunu bozan bir neden vardır mesela 15 temmuz darbesinde bizim insanlarımız olmasaydı bizim ülkenin şu anda olmazdı insanlar birlik beraberlik içinde olmasalardı şimdi ülkemizi darmaduman edeceklerdi etmişlerdi yani insanlar hiçbir zaman kötü değildir onların kötü olmalarına neden olan bir takım sorunlar vardır onun için insanlar mecburen kötü görünüyor olabilir

0

bence çevre şartları da oldukça önemli hepimizin içinde zaten kötülük var

0

iyilikte kötülükte her ne varsa bizim içimizdedir.ne ekersek bu hayatta onu biçeriz.iyilik eden iyilik bulur kötülük eden ise kötülük bulur.kötülük insanın içindedir ,nefsine uyması durumudur....bazı insanların arkadaş çevresinden de etkilendiği görülmektedir.insanlar çevrenin etkisi altında kalmamalıdır ve hayır işleri yapmalıdır kötülük düşünmemelidir.dünya geçici bu dünyadan yaptığımız iyiliklerimizle gideceğiz.

0

iyi ya da kötü insan yoktur. bazı eylemlerinde iyiyi tercih eden ya da kötüyü tercih eden insan vardır. her insanın içinde biraz iyilik, biraz kötülük vardır. durumlar ve şartlar bunu nasıl kullanacağımıza ve neyi tercih edeceğimize bizi yönlendirir. burada insan kendine şunu sormalı 'vicdanım rahat olacak mı?' . bu soru her iki durum içinde geçerlidir.

0

etkenler insanı kötü olmaya iter örneğin sürekli kötülük gören birisinden iyilik bekleyemezsin

0

her insanın içinde iyilik de vardır kötülük de. allah öyle yaratmış .davranışlarında bu ikisinden birini seçmekte özgürdür. allah özgür irade vermiş, iyi ve kötüyü yarattıktan sonrasını insana bırakmış ki zaten insanın yaratılış amaçlarından birisi de bu. ama bir kişi iyi dediklerimiz kötünün kötü olduğunu bilir ve tamamen özgür iradesiyle iyiyi seçer, sınavı da kazanır. kötü dediklerimizden bir kısmı ise belki pek de idrakinde olmadan [ tabii bu onu bu işten sorumsuz kılmaz ] şu an kötülük yapıp günahkar olanlar [ ki tevbe kapısı küfre dalmadıkça her an herkese açık demiş yüce yaratan, ümit kesmemeli ], diğer bir kısım bilerek ve isteyerek yine tamamen özgür iradeleriyle resmen kötülük düşünüp planlayıp yapanlar, bunlar iflah olmaz kötüler elbette ama yine de insanlardan ümit kesmemeli diyorum. fakat bunların dahi kötü olmasında etkenler vs ler varsa da artık o kötülük yapıldıktan sonra bir önemi kalmaz zulum gören açısından. cezai ehliyeti vardır yapanın seri katiller ya da insanlığa görünürde yararına çalışıyormuş gibi zarar verenler hiç görülmeyenler ve en kötüsü e sinsiler tabii, yani kötülüğün ve kötülerin de çeşitleri var. yahudi toplumu gibi her şeyi yıllar önceden planlayıp tüm insanlığı kendi amaçları uğruna değiştirmeye ve bile isteye kötülük yapmaya tüm yaşam amaçlarını bunun üzerine inşa eden bu tür şu anki dünyanın şu halini de onlara borçlu olduğumuz bu kötülere ne demeli bunun asla bir müsamahası olmadığı gibi onlarla savaşmak farzdır. insanlığa büyük iyilik etmektir. kısacası iyiler kötülerle savaşmalı ve şu an kaosun içinde savaşıyor. iyi kötü savaşı var diyorum.

0

bence kötü insan kötüdür ne yaparsan yap iyi olmaz ,iyi insanlar da kötü olamaz kanımca yaradalis meselesi mı acaba