0

kahvenin riski içindeki kafeinin fazlalığı. ama hem kahve çok keyifli bir içecek hemde kafeinin “makul” miktarları zararlı değil. dahası uyanıklık halini arttırmak, motive etmek, hatta dinçlik hissi yaratmak gibi bir avantajı bile var. yapılan birçok araştırmada şeker hastalığını önleyici olabileceği bildiriliyor. alzheimer ve parkinson hastalığına karşı düzenli tüketimde koruyucu etkisi olabileceği konusunda da araştırmalar var. yaşlılarda hafızayı güçlendiriyor. sık migren atağı geçirenlerde bu atağı önlüyor. bunlar faydalı yanlarıydı lakin tabiki zararlı olan yanlarıda mevcut. kalpte ritim problemi olanlarda çarpıntıyı tetikleyebiliyor. kontrolsüz tansiyonu olanlarda kan basıncını arttırabiliyor. günde 5 fincan ve üzeri kullanımında kemik erimesine neden oluyor. günde 3 fincan ve üzeri kahve tüketimi doğurganlığı negatif yönde etkiliyebiliyor.

0

neskafenin selülit yaptığını duymuştum ben. çok faydalı değilmiş o . onun dışında türk kahvesi de kararında içildiği müddetçe sıkıntı olmaz . telvesini de biraz için diyorlar hatta. yüze de peeling olarak kullanılabilir.

0

kahvenin zeka artırıcı özelliği olduğu söyleniyor aynı zamanda zihni uyanık tutmaya yarayan bir madde yani kafein içeriyor aynı zamanda kalp sağlığını koruduğu yönünde söylentiler de var ancak çarpıntı yapıyormuş belli bir yaştan sonra.

0

kahvenin zararları da var yararlarıda çok sık veya günde bir kaç tane tüketilen kahvenin zararlı olduğu söylenir. özellikle içinde kafein barındırdığı için hergün kahve kullanımı iyi olmayacaktır mideye de zararı olur. kahve tabiki kullanılmalı ve arada içildiği zaman herhangi bir zararı görülmemektedir. sık sık tğketilmediği sürece kahvenin zararı olduğunu düşünmüyorum.

0

her gün bir fincan kahvenin zekaya yol açtıgı söylenmektedir bir zararı yoktur kahvenin