0

bir bucuk su bardagi seker uc yumurta bir cay bardagi sut bir miktar sivi yag veya margarin kabartma tozu, vanilya, aldigi kadar un uc bardak kadar once sekerle yumurtalar iyice cirpilir ardindan sut, yag, vanilya, un, kabartma tozu da katilarak tekrar cirpilip yaglanmis kek kalibina dokulur 180derecelik firinda 30dakika pisirilir afiyet olsun

0

1 su bardağı toz şeker , 3 adet yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ ,3 tane kabartma tozu ben şok'tan aldığım için piyalenin kabartma tozunu kullanıyorum.. ondan dolayı 3 tane kabartma tozu atıyorum. en azından daha çok kabarmış oluyor kek çok da güzel oluyor, iki tane de içine vanilya atıyorum, aldığı kadar da un koyacağız ilk önce kasenin içine yani derin bir kasenin içine 3 adet yumurtayı kırıp bir su bardağı şekeri atıyoruz ve çırpıyoruz sonra sıvıyağda döktükten sonra gene çırpmaya başlayacağız, ondan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da attıp çırpacağız sonra aldığı kadar unumuzu ekleyip tepsiyi ben genellikle yağlıyorum çok az bir şey ondan sonra işte tepsinin içine dökeceğiz fırının içine atıyoruz fırına verip pişiyor ben hiçbir zaman derece tutmuyorum göz kararıyla karar veriyorum. yani ondan sonra bir güzel afiyetle yiyorsunuz afiyet olsun. gerçi burada tarıf vermek çok zor oluyor normalde tarıf veremem ama gene de vermeye çalıştım inşallah olur. yani normalde benim kekim gerçekten çok güzel oluyor ve çok da güzel kabarıyor.

1

sade kek yapmak için 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı da süt konulur. öncelikle yapmanız gereken şey 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri güzelce iyice köpürene kadar çırpmanız gereklidir. yumurta ve şeker iyice götürdükten sonra içerisine 1 su bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı süt ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. hazırlamış olduğunuz bu sıvı karışımın içerisine elenmiş un ve kabartma tozu ile vanilya da ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru havalandırarak onu iyice karışıma yediriyoruz. bu işlemi yaparken mikser kullanmak yerine kaşık yardımı ile yavaş yavaş havalandırarak karıştırmak kekimizin çok daha güzel kabarmasını sağlayacaktır. kek harcımızı hazırladıktan sonra yağlanmış kek kalıbının içerisine, kek harcını döküyoruz. önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında her öncelikle altını pişiriyoruz. altı pişik kekin kenarları da yukarıya doğru kabarıp kızarmaya başladıktan sonra fırının üstünü yakıyoruz ve üst tarafınıda güzelce pişiriyoruz.
keki fırından çıkarmadan önce birkaç noktasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. eğer batırmış olduğumuz kürdanlı kek hamuru hiçbir şekilde gelmiyor ise kekimiz pişmiş demektir. keki pişirdikten sonra servis tabağına ters çeviriyoruz ve kek kalıbının üstüne nemli bir bez koyarak kekimiz biraz soğuyana kadar o şekilde bekletiyoruz. kek sıcakken kalıptan çıkarma ya çalışırsak, kekimiz parçalanabilir. o yüzden bir süre soğuyana kadar beklemeliyiz. eğer kekin kalıptan çıkmasında sorun yaşıyorsanız kenarlarından dikkatli bir şekilde bıçak sokarak kalıptan hafifçe ayırabiliriz. keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aldıktan sonra servise ve yemeye hazır hale gelmiş demektir.

0

yumurta yogurt un kabartma tozu bir cay bardagi sivi yag bir iki bardak şeker sade kek icin temel mazemeler