0

malzemeler:
1 kg çilek, dört su bardağı toz şeker, bir çay kaşığı limon tuzu

öneri:
minik ve kokulu çilekleri seçmeye özen gösterin. limon tuzu içeren daha uzun süre bozmamasını sağlar. reçetesiz şekerle sekiz 10 saat bekletmek ekstra su ilave etmeleriniseniz bir sene daha özlü özlü olmasına yardımcı olur. reçel pişerken biriken köpekleri almaya dikkat edin reçeliniz ilerde bir şekerlenmesi. eğer kaynamaya başladıktan sonra bir çay kaşığı tereyağ atarsınız reçel çok az köpürür.

pişirme:
çilekleri yıkayın ve sap kısımlarını kaparım. çekleri bir tencereye etme şekeri dökün. tencerenin kapağını kapatıp sekiz 10 saat veya bir gece bekletin. sürenin sonuna söylicez falan çilekli orta yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. kaynamaya başlayınca altını kısın ve arada dikkatli bir şekilde alttan üste karıştırın.30 dakika boyunca çıkarılamadı kalsın bey sizlerinde bir kent be bir kevgir yardımıyla sığma ihmal etmeyin. ocaktan almadan iki 3 dakika önce limon tuzu ve limon sürekli tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın.oynadılar çektirdiniz kavanoza reçeller doldurun, soya ne kadar kapakları kapanmıyor. soğuduktan sonra kapakları kapatıp buzdolabında saklayın

0

ayni gül reçeli gibi birsey buyuk ihtimal cicek yaprağı ile yapilir

0

çilek saplarından ayrılır, güzelce yıkanır, üzerine toz şeker dökülür 2 saat bekletilir ve suyla kaynatılır.

0

pek bilgim yok brn yaomayi sevmem ama yemesini çok iyi bilirim tesekkurler

1

öncelikle cilekleri iyice yikiyoruz sonra tencereye atip seker döküyoruz 1 gece bekletiyoruz ve sonra cilekleri orta yüksekte kaynatip.pisiriyoruz ben öyle bilyorum

1

çilek reçeli vaz geçilmezimiz kahvaltıların tereyağın üstüne sürdüğümüz mis kokulu tatlı şey bunun tarifini bilmemek ayıp olur ben evdede yaptığım tarifi size yazıyorum.
bir kilo çilek
çok tatlı sevmeyen yarım kilo şeker yoksa oda bir kilo tabi çileğiniz eşkiyse
çilekleri yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye koyun üzerine şekeri dökün agzını kapatıp bir gece sabaha kadar sulanmasını bekleyin sabah sulandığını göreceksiniz ocağa alın kaynamaya başladığı zaman yüzün de köpükler oluşur süzekle üzerinden alın yoksa o köpükler reçelinizin çabuk bozulmasını saglar yavas yavaş köpüklerin gitrtiğini ğördüğünüz de on dkk daha kaynatın ve kapatın ocağı sonra üstüne bir tülbent geçirin ve balkonun güneşli bir bölümün de bir gün günlendirin ertesi gün çilek reçeliniz hazır afiyet olsun canım istedi yaz gelsede yapsak.

1

çilek reçeli hemen hemen her ailenin özellikle çocukların çok sevdiği reçel türünden biridir yaz aylarının başlangıcında çıkan kokulu küçük çileklerde alınır temizlenir. büyük olanları ikiye bölebilirsiniz.temizlenip yıkanan çilekler 1 kilo çileğe 1 kilo şeker eklenerek 1 gece bekletilir suyunu bırakan çilekler önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakılır. kaynarken üzerinde biriken köpükler alınır. içine 1 çay kaşığı tereyağ eklenir suyu çekip kıvama gelen çilek reçeline indirmeye yakın birkaç tane limon tuzu yada 1 kaç damla limonsuyu damlatılır.daha sonra sıcakken temiz kavanozlara konulur .kavonozlar ters çevrilir soğuyana kadar bekletilir. afiyet olsun

0

çilekleri yıkayıp doğrayın sonra şeker ve suyla tencereye koyup kaynatın koyu kıvama geldiğinde altını kapatın :)

0

oncelikle cilekler guzelce bol suda yikanir daha sonra derin bir tencereye cilekler konur icine seker ve su ilave edilir bir bucuk saatte kadar kaynatilir sonra kavonaza doldurulur afiyet olsun

0

malzemeler

1 kilo küçük boy çilek

1 kilo toz şeker

yarım limonun suyu

yapilişi

ilk olarak çilekleri bol suda yıkanarak kurumaya bırakın, çilekleri yıkarken saplarını da koparmayı unutmayın. çilekleri derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün. bu durumda çilekleri ortalama 8-10 saat yani 1 gece civarı dinlenmeye bırakın. sürenin sonundan çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın.

pişme esnasında ortaya çıkan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli temizleyin. 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu da ilave edin 3 dakika civarı da böyle pişirmeye devam edin. ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
herkese iyi günler dilerim.

0

1 kilo çilek
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
yapılışı ; çilekleri iyice yıkayın ve saplarını kesin.daha sonra çilekleri bir tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edin.tencerenin kapağını kapatın ve 8-9 saat bekletin.beklettikten sonra kaynamaya bırakın.kaynamaya başlayınca altını kısın ve alttan üste doğru ara ara karıştırın.30 dakika tıkırdadıktan sonra üzerindeki köpüğü alın.ocaktan almadan 3-4 dk önce limon tuzu atın ve karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.daha sonra kavanozlara doldurun ve ağzını kapatmadan soğumaya bırakın.soğuduktan sonra kapaklarını kapatın ve buzdolabına koyun .

0

çilekleri temizliyoruz temizledikten sonra 1 gece bekletiyoruz daha sonra limon suyunu ocaktan aldıktan sonra döküyoruz reçelini ileride köpüklenmemesi için üzerindeki köpüklerini temizliyoruz reçelimizin kararmaması için tencerenin kapağını iyice kapatıyoruz reçelimizin iyice tatlanması için koyduğumuz kapları ters çevirip bekletiyoruz reçellerimizi serin kuru nemsiz ortamlarda bekletmeliyiz. şayet fırın varsa 3-5 dakika kaynatınız

0

çilek reçeli yapımı sanıldığı kadar kolay değildir.bazı püf noktaları var ki,bunlara dikkat etmezsek istediğimiz sonucu alamayabiliriz.öncelikle küçük çilekler her zaman daha iyi sonuç veriyor ve yemesi oldukça keyifli.çilekler yıkanıp ayıklanır.uzerine bire bir ölçüde şeker konulup sabaha kadar şekerde bekletilir.daha sonra reçel kaynatma işlemine geçilir.kaynara çıkınca ocağın altı kısılır ve birazda kısık ateşte kaynatılır.bu işlem sırasında oluşan köpükler bir kevgir yardımıyla alınır.köpük alma işleminde sabırlı olmamız gerekiyor.zira bu köpükleri iyi almazsak çilek reçelimiz küflenebilir.ocaktan almaya yakın içine birkaç limon tuzu parçası atılır ve soğumaya bırakılır.soğuyan reçeller cam kavanozlara alınıp serin bir yerde saklanır.bunların hepsini yaptığım halde benim reçelim kıvam olarak çok koyu olmuyor nedense.çok sulu da olmuyor ama ben biraz daha koyu kıvamlı reçelleri seviyorum.yazar arkadaşlar kıvam tutturma konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim.

0

bunun için öncelikle küçük çileklerin seçilmesi gerekiyor daha sonra çilekleri yıkayıp saplarından ayırmak gerekiyor sonra çilekleri eziyoruz daha sonra şekeri ekliyoruz sürelerini ve miktarını tam olarak bilmiyorum çünkü hiç yapmadım ama kokusu tüm evi sarıyorr..

0

tarifini burdan vermek çok zır ama ilk once bahçeden çilket toplanir iyice yikanir sora devami gelir

1

çilekleri ilk önce yapraklarından ayırın ve sonra rendeleyin bir kavanoz için yani 3 litre için 30 tane cilek kullanın ve rende yardımı ila hepsini bir püre haline getirin sonra bir tencereye su koyun çileği rendeden çıkarıp bir kaseye koyun tencerede ssuyu isıtın sonra çilekleri suya atın ama fazla su olmasın sonra ise şeker dökün toz seker suyla karıştırın yaklaşik 30 dakkika karıştırın sonra recelin kapağını kapatıp 10 dakkika bekletin ama ocağı kapatın sonra kaseye veya bir kavanoza koyun.

1

yarım kilo çilek alınız güzelce yıkayınız sonra bir kaba koyunuz yarım kilo şeker katiniz 1 gece bekletiniz bu süre sonunda tencere koyup güzelce kaynatiniz kıvama gelince limon tuzu atınız tamamdır afiyet olsun.

1

çilek reçeli yapmanın püf noktası reçel yapılacak çileklerin seçimi çok çok önemlidir. çilek reçeli yapmak için küçük ve kokulu çilekler seçilmesine dikkat edilmelidir. çünkü çileğin tüm aromasını meyve oluşturmaktadır. eğer reçelininiz bir türlü istediğiniz yoğun kıvamda olmuyorsa pişirirken birazcık nişasta atılmalıdır.buda bir diğer büf noktasıdır reçel yapmanın aslında. nişasta çok hızlı yoğunlaşmasını ve güzel kıvam almasını sağlayacaktır. ayrıca bir diğer püf nokta ise çileğinizi bir gün öncesinden şeker içerisinde bekletilmesidir. şeker sayesinde çileğin suyu dışarı çıkacaktır ve reçelin tadının ortaya çıkmasını sağlayacaktır. son bir püf nokta ise reçelin soğuduktan sonra kavonozlara konulmasıdır. reçelinizin küflenmemesini istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle soğuduktan sonra kavonozlara koyulmasına dikkat edilmelidir. peki şimdi gelelim çilek reçelinin nasıl yapıldığına.

1

çilek reçeli yapımını bir gece önceden başlanır çilekleri su ve bir iki damla elma sirkesi ile temizleyin ardından yapraklarını ayıklayın yıkama ve yaprak ayıklama sırasında çilekleri zedelemeye özen gösterin dilekleriniz büyükse dinleyebilirsiniz derin bir tencereye çilekleri koyun üzerine de tozşekeri atın kapağını kapatın ve sabaha kadar bekleyin ertesi gün bekleyen çilekleri orta hararetli ateşe koyup pişirin ara ara karıştırın kaynarken üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla alıp atın kaynayan reçel 20 dakika daha kısık ateşte pişecek 10 dakika piştiğinde limon suyunu eklemeyi unutmayın kıvamı istediğiniz gibi yoğun olmadıysa biraz daha kaynatmaya devam edin yoğunlaşan çilek reçelinin altını kapatın ve soğuma ya bırakın soruların reçelleri kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın bu şekilde ömrünü uzatırsınız afiyet olsun

1

çilek receli tabiki vazgecilmez tatlarin arasinda olan birisidir.
tabiki gereki olan malzemeler öncelikle çilek 3 bardak yada 4 bardak şeker yaptıgın recele gore limon suyu koyulur.
tabiki öncelikle çileklerin temiz ve saglam olmasi gerekmektedir.limon suyu ise tabiki recelin ömrünü uzatan bir malzemedir.yaklasik 1.5 saat kadar ocakta kalması gerekıyor.
cileklerin tertemiz oldukdan sonra onları yıkamak gerekir sonrasında ise çilek ile şekeri bir kapa boşaltip gun beklemesi gerekir.sonrasında ise şeker ve çilek birbirne kaynastikdan sonra iyice kaynamasi lazım vede olana kadar iyice karistirmak gerekiyor receli tam olusmasi ıcın fokurdayan çilek üzerindekı kopukleri almak gerekiyor sonrasında tabıkı bozulmaması ve taze kalması için limon suynu dökeriz.sonrada onları kavanoza koyup saklayınız artık nerede muhafaza edersenız afiyet olsun herkeze.