1

psikoloji alanında kişiliğin ölçülmesi için yapılan birçok test mevcuttur.ayrıca test dışında yapılan bazı yöntemler ile de kişilerin kişilikleri hakkında çeşitli bilgiler edinilebilir bunlar gözlem ve görüşme yöntemleri ayrıca derecelendirme yöntemleridir.bunun dışında uzman psikologlar tarafından hazırlanmış olan kişilik testleri ile de insanların kişilikleri rahatlıkla belirlenebilir.
kişilik ölçülmesi testleri ile amaçlanan şey insanların nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu belirlemektir. agresif mi sakin mi bir kişiliğe sahip oldukları ya da içe dönük dışa dönük gibi durumları belirleme de bu şekilde kişilik testleri uygulanarak tespiti yoluna gidilebilir.

-1

destan devre edebiyatında şiir saat kurmuştur kendine iyi o kadar kötü ki aslaca taşınarak yazılan yazılar ustam etten sonra aydınlar’ın yazdığı kütüphanelerde olursun yazma var şiiri divanları getirin diyecekler matbaanın gelişmesi özellikle halk arasında sazlarla dile getirilen bugün hala kalk o kadar ki milletin karakterini öğrenmek isteyenler için dikkat çekici bir