1

turunçgiller ailesinden olan limonun sağlığımız açısından birçok faydası vardır. limonun içerisinde bol miktarda antioksidan ve c vitamini bulunur ayrıca antikanserojen bir etkiye de sahiptir. limon hem vücut sağlığımız açısından hem de cilt sağlığımız açısından da sürekli olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz doğal bir besin kaynağıdır. gün içerisinde mutlaka düzenli olarak limon tüketmeye özen göstermeliyiz .hiçbirşey yapamıyorsan eğer içtiğimiz suyun içerisine birkaç damla limon suyu sıkarak suyumuzu alkali bir kıvama getirip o şekilde tüketimi öyle sağlığımız açısından oldukça faydalı bir etki yaratacaktır.
limon içeriğinde bulunan bol miktarda c vitamini sayesinde grip ve nezle gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir ve hastalandığını zaman bol miktarda limon tükettiğimizde hastalıktan çok daha kısa sürede kurtulabiliriz. limon ayrıca doğal bir antibiyotik kaynağıdır bu yüzden boğaz enfeksiyonu yaşadığımız zamanda limon tüketmek faydalı olacaktır.
limon tüketmek veya limonlu su hazmı kolaylaştırır ve daha kolay bir sindirim sağlamanıza yardımcı olur bu sayede kabızlık sorununu giderir ve kilo vermeniz için de yardımcı bir ek besin olur.
doğal bir antibiyotik kaynağı olduğu için de limon hastalıklarda özellikle yüksek ateşi düşürür bu yüzden bu senelerdir süregelen nane limon alışkanlığı gerçekten hem hastalığa iyi gelen hem de ateş düşürücü olarak kullanılan bir içecek olmuştur.
diş eti enfeksiyonu veyahutta diş ağrısı sorunu yaşadığımız zaman sorumlu olan bölgeye limon sürerek diş ağrısını hafifletebiliriz. ayrıca haftada bir kaç defa limon suyu ile dişleri fırçalamak hem dişlerinizin ve diş etlerinizin besleyip güçlendirecek hem de çok daha beyaz bir görüntüye kavuşmasını sağlayacaktır.
limon suyu saçlara uygulandığı zaman da saçlara canlılık veren ve güçlendiren bir etkiye sahiptir ayrıca saç derisinde bulunan kepek probleminde ortadan kaldırmaya yardımcı olur. saçları güçlendirdiği için saç dökülme problemi ne de iyi gelir.
içeriğinde bulunan antiseptikler sayesinde cildi koruyucu bir etkiye de sahiptir. eğer cildinizdeki problemi varsa karbonat ile limon suyunu karıştırarak çilli bölgelerinize sürdüğünüzde ve bunu düzenli olarak haftada birkaç defa yapıp ardından düzgün bir nemlendirme işlemi yaptığınızda bir süre sonra çiller'in izin çok fazla azaldığını ve sonrasında tamamen yok olduğunu göreceksiniz. ayrıca cildinizde akne problemi varsa eğer bal limon ve suyu karıştırarak akli olan bölgeye sürdüğünüz zaman hem aknelerin ve azalma olacak hem de eğer cildinizde leke problemi varsa onlarda da azalma meydana gelecektir. ayrıca içeriğinde limon bulunan maskeleri cildinizi uyguladığınız zaman limonun içerisindeki antioksidanlar sayesinde cildinizin yaşlanmasını da geciktirebilirsiniz.
sabahları aç karnına ılık suyun içerisinde birkaç damla limon sıkarak içtiğiniz zaman hem tokluk hissi verecek hem vücudunuzu toksinlerden arındıracak hem de bu sayede kilo vermenize yardımcı olacak bir etki yaratacaktır.
astım hastalarının da gün içerisinde limon tüketmesi sayesinde nefes darlığı problemlerinde azalma görüldüğü tespit edilmiştir

0

c vitamini içerir çağlarda kullanılırsa çayın etkisini azaltır

0

limonun faydaları :
1. limon ph alkalin seviyesini dengeler.
2. limon suyu bağışık sistemini güçlendirir.
3. limon suyu kanı temizler.
4. kan şekerini düzenler .
5. kilo veriminde yardımcı olur .
6. idrar söktürücüdür.
7. kemik erimesini durdurur .
8. sindirime yardımcı olur.
9. bebeklerin kemik gelişimine yardımcıdır.
10. uykusuzluğa iyi gelir .
11. cildi temizler .
12. konsantrasyon ve hafızayı güçlendiriyor.
13. soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir .
14. mide bulantısı ve araç tutulmasına iyi gelir.
15. saç bakımlarında kullanılır .
16. ev temizliğinde kullanılır.
gibi birçok yararı vardır .