1

domatesin kanser için önleyici faydalarını olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmış bir şeydir. domatesli içeriğinde fazlaca likopen,beta karoten,alfa lipoik asit gibi sağlık açısından faydalı takviyeler bulunmaktadır. özellikle likopenin antioksidan özelliği çok fazla olduğu için kanser oluşumunun önüne geçen bir besin kaynağıdır. likopen de yiyecekler arasında en fazla domatesin içerisinde bulunan bir maddedir. özellikle kanser hastaları domates suyu tükettikleri zaman kanserlerinin belirli oranlarda gerilediği görülmüştür.
likopenin insan vücudu üretemez bu yüzden kanserle savaşmak için muhakkak dışarıdan likopen bulunan besinlere bolca takviye etmeliyiz.
ayrıca domates taze taze tüketmek yerine püresini ,domates salçasını veya pişmiş olarak içerisine az miktarda da yağ katılmış domates soslarının tüketmek çok daha fazla vücuda likopen girişi sağlamaktadır.
domatesin içeriğinde bol miktarda ligde bulunduğu için diyet yapanlar da rahatlıkla kullanılabilir tokluk hissini artırır kan şekerini dengeler sindirim sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir. bunların yanında domates kanda bulunan kolesterol seviyelerini de düşürür ayrıca içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde yaşlanma belirtilerini azaltır ve kanserle savaşan çok önemli bir besin kaynağıdır.
yapılan araştırmalarda özellikle kırmızı renkteki besinlerin içeriği sayesinde kanserli hücrelerin fark edilir oranlarda azaldığı tespit edilmiştir.
domatesi hiç sevmeyen birisi olarak sanırım benim işim ileride allah korusun hasta olursam eğer çok zor olacak gibi görünüyor. sağlık açısından oldukça faydalı ancak ben bir türlü sevemedim bu yiyeceği.

0

yani domatesin kanser için bir faydası olacağını zannetmiyorum. eğer faydası olsaydı yani kanser denilen bir şey kalmaz ama domatesin normalde vücudumuz için faydalı bildiğim kadarı ile kan yapıyor yani hem sağlıklı da yani domates cildimize bile iyi geliyor ama kanseri ilk defa duydum diyebilirim.