0

ben kendi mutfagimi herzaman temizlerim.dolabimi silerim.içini bosaltip silip oyle geri eşyalari yerlestiririm.ocagimi silerim.mutfak rafalarini dolaplarini silerim.mutfam masamin tozunu alirim.sandalyelerini yikarim.mutfak temizligi cok onemlidir bence.mutfak temiz olmayinca benim hic bisey yiyesim içesim gel.ez o mutfaktan.heryerini silerim.asla kir toz bırakmam.ben titiz olmayi cok seviyorum ve herkesinde boyle temiz olmasini istiyorum.oglum günlük mutfagı berbat eder her yeri dagitir.oyuzden gunde on kez mutfakla uğrasıyorum galiba.temizlik yapmaktan hiç gocunmam.zaten ev hanımıyım.işim bu benim.yapmam gerekenler.mutfak temizligi misafirler içinde çok onemli.mesela eşiniz dostunuz size çaya geliyo.mutfaga giriyo.ocagin ustu berbat yağ icinde.sizce o kişi çay içermi.hayir kesinlikle içmez hatta midesi bulanir.bide şöyle düşünün misafiriniz mutfaga giriyo.heryer pırıl pırıl parliyor mis gibi kokuyor.insanin herseyi yedikçe yiyesi içtikçe içesi geliyo.ozaman insan kendisiyle gurur duyuyor.benim kıź çocugum olursa ona hep titiz olmayı öğreticem.temizligin nekadar önemli oldugunu hep anlatmaya çalışıcam.ben bigün komşunun kızının evine misafirlige gitmistim.yeni evliydi oda.içeri adimimi attim.okadarmi temiz okadarmi mis kokar ev.mutfagina girdim baktim.heryer yerli yeri de herşey düzenli. bence herkes temiz olsun.hem sağlık açısından hemde güzellik açısından.

0

ev temizliği için her zaman yeteri kadar vakit ayrılmıyor maalesef.her zaman ertesi güne erteleme biliyoruz. o yüzden mutfaktaki eşyalarımızın sağlıklı ve uzun ömürlü olması için her gün temizlenmesi gerekir. eğer ki bugün temizlemezsek hem yemek yaparken hem de sağlığımız için gerçekten çok büyük tehlikeler açar. evde sürekli temizlenmesi gereken eşyalardan ilki kesme tahtasıdır. kesme tahtasını genellikle çok kullanırız mutfakta. üstünde bir biber doğrarız, salata yaparız ,soğan doğranır yani birçok şey yaparız kesme tahtasının üstünde. o yüzden sürekli bakteri üretir çok kullandığımız şeyler. sürekli temiz'in yapmamız gerekir. eğer ki 1 yıl kullandıysan kesme tahtamızı değiştirmeliyiz daha sonrasında. çünkü belirli bir süre sonra kesme tahtaları gerçekten de bakteri üretiyor bu da sağlığımız için gerçekten çok zararlı bir şey. başka bir eşya ise ocak başlıkları. ocak başlıkları genellikle sürekli üstüne yemek yaptığınız bir yerdir. o yüzden sürekli temizlenmelidir. artık marketlerde ve her yerde mutfak temizleyici ilaçlar var. o yüzden bu ilaçları alıp iyice milangaz'ın silinmesi gerekir. çünkü burada yemek yapılıyor ve sürekli dökülüyor ,kenarları yağlanabiliyor kızartma yapılıyor. o yüzden sürekli temizlik yapmamız gerekir ocak başlarında. başka bir işi ayse bulaşık makinesi kapağıdır. bulaşık makinesi kapağını 2 haftada bir veya 1 haftada bir sürekli temizlik yapmalıyız. bunların üstünde çeşitli bakteri yer alır ve sürekli mikroplar buraya bulaşır. o yüzden sürekli temizlemeliyiz burayı. çünkü bulaşıklarımızı atıyoruz sürekli o yüzden temizliği önemlidir. başka bir mutfaktaki eşya ise kahve makinesi.kahve makinesi genellikle mutfakta en çok kirlenen eşyalardan birisidir.düğmelerini,kenarlarını sürekli silmeliyiz her gün. çünkü her sabah kalktığımızda genellikle kahve içeriz açılmak için. o yüzden kahve makinesinde temizliği oldukça önemlidir. başka bir eşya ise özellikle de benim dikkat ettiğim bulaşık süngeri dir. bazen ev hanımları bulaşıkları elinde yaşayabiliyorlar bulaşık makinesi atmak yerine elde yıkamak daha avantajlı geliyor onlar için.bulaşık süngeri bakteri ettiği için sürekli onun temizliği çok önemlidir. ev hanımları özellikle de buna dikkat etmelidir. çünkü tabaklarımızı ,bardaklarımız, çatallarımız yani bir çok şeyimiz bunun temizleyerek çıktığı için bakteri üretmesi oldukça çok fazladır. genel anlamda mutfak eşyaları sürekli temizlenmesi gereken eşyalar bunlardır. ben en çok buna dikkat ediyorum açıkçası.başka bir zaten mutfak eşyası pek aklıma gelmiyor. o yüzden bu tür mutfak eşyalarına özellikle de dikkat etmeliyiz. hem sağlığınız hem çocuklarımız hep ailemiz için oldukça önemlidir bu temizlik.

0

mutfakta hijyenik olmamız lazım o yüzden hersey temizleli

0

mutfakta sürekli olarak mutfak masası, mutfak tezgahı, fırın, buzdolabının dış yüzeyi ve halının sürekli temizlenmesi gerekir.