0

meyve alırken öncelikle mevsimin meyvesi olmasına dikkat ederim.çünkü mevsimi değilse organik olmuyor.ondan sonra taze olmasına dikkat ederim.canlı renkli olmasına dikkat ederim.çürük hasarlı olmamasına dikkat ederim.birazda fiyatına bakarım.bazı meyveler ilk çıktığında çok pahalı oluyor.örneğin erik ,karpuz gibi.bunları ise fiyatı normale gelince alırım.

0

meyve alışverişi mutfağımızın en önemli harcamalarından birisidir.insanların özellikle soğuk kış günlerinde özellikle tükettikleri meyve alırken de çok dikkat etmeliyiz.meyveler öncelikli mevsiminde tüketmek çok faydalıdır insan vücuduna eğer ki mevsimde tüketiyorsanız zaten o meyvenin pek bir faydası olmuyor. o yüzden meyve meyve genellikle mevsimde alınmalıdır. mesela elma alırken biraz sert olmasına çürüksüz olmasına yumuşak şekilde olmasına dikkat edilmelidir eğer ki böyle ise hiçbir şekilde alınmamalıdır. genellikle çürük elmalar purşak elmalar çok fazla kaldığı için bir yerde iş zaten çocuk olduğu için insan vücuduna gerçekten çok zararlıdır.musa diyorsanız eğer sarı renkte ve açık bir şekilde albenisi olan muzları tercih etmelisiniz. muhtarın genellikle dış kısmında kahverengi değişik sarı renkli benekler oluşur eğer ki böyle ise muz iyi bir kalitede değildir bunu almamalısınız.üzüm alıyorsanız eğer genellikle hangi renk olduğu fark etmez ama canlı renkte olursa daha iyi olur ve tombul şeklinde olursa genellikle tombul şeklinde olanlar hormonlu gıda vardır hormonla yetişen üzümdür o yüzden hiçbir şekilde böyle büyük üzümleri almamak gerekir ince telli taneli üzümleri almak daha iyi olur.eğer ki portakal alıyorsanız genellikle kış mevsiminde alınmalıdır ağır olmasına dikkat edilmelidir özellikle. portakalın içi kuşak şeklinde olmamalıdır ve sulu olmalıdır özellikle.genel anlamda herhangi bir meyveyi alıyorsak yani çilek, nar, karpuz, incir, kayısı, kivi ,avokado ,ananas ve birçok meyve alırken gerçekten özellikleri burçak olmasına ve hormonu olmamasını büyük olmasına çok dikkat etmeliyiz genel anlamda bunları dikkat edilmeli meyve alırken.

0

tazeliğini güzelliğini ezik olmamasına dikkat edilmelidir kokusuna bile bakılmalıdır bence. ilk önce görünüşü dikkat çekmelidir daha sonra tadına bakmalıyız hoşumuza giderse alabiliriz.seçer kendi elimizde yumuşak olmamasına dikkat etmeliyiz ki daha çok dayanabilirsin ezik olmamasına çürük olmamasına dikkat edilmelidir.

0

taze olmasına dikkat ediyorum herkes gibi birde evde bebek olunca iki kat tazeliğe daha çok önem veriliyor. ee tabii fiyata da bakmıyor değiliz. ve kesinlikle her meyve ve sebze mevsiminde yenilmeli. yani şu kış günü satılan çilekleri ben şahsen almam ve yemem. hormonlu olduğunu bile bile almak bile bile lades demektir.