0

büyüklerimiz derler ya sağlıklı olsun bende öyle diyorum gerisi önemli değil.

0

bir çocuk için bunları düşünmem aslında şöyle çocuğum olsa böyle güzel olsun aman ona taş değmesin el üstünde tutayım zeka küpü olsun bilmem ne bu tür duygulara kapılmam kapılmadımda kapılmak ta istemem doğrusu. bir çocukla alakalı daha doğmadan karar vermek yanlış bence belki kendi kafanızda yetiştirme içimi olarak hayaller kurulabilir kitaplar okunabilir o ayrı birşey ama çocuğun hayatını etkileyecek olan şeylere karışmak istemezdim şöyle olsun böyle olsa iyi olurdu giib. aslında hçtek istediğim şey hayırlı bir evlat olması vatana millete hayırlı olsun ahlaki akıllı mantıklı bir çocuk olsun kendini yetiştirsin benim için önemli olan budur. ben ne olması gerektiğine karışmam. çocuk nasılsa öyle gelir dünyaya. allah korusun ama çocuğunuz beklemediğiniz anlamda engelli bile doğabilir nasıl yani ozaman da şöyle güzel böyle güzel olsaydı zeki olsaydı diye mi düşüneceksiniz. ozaman tek düşündüğünüz keşke başkalarına muhtaç bir çocuk olmasaydı diyeceksinizdir. ama allah bilir biz bilmeyiz hayrı da şerri de bu bakımdan bence kimseye böyle yaklaşmamak heleki bir çocuğa böyle yaklaşmamak ve böyle düşünmemek olacaktır. benim için iyi merhametli bir çocuk olması da kafi. bu benim için en büyük mutluluk olur ki zaten.

1

valla kimse kusura bakmasın kimsenin saçına göre tarak vurmaya gelmiyoruz bu siteye. soruya cevap değil eleştiri odaklısınız hepiniz. teoride bu soru herkesi rahatsız eder ama pratikte herkes zeki güzel çocuğu olsun istiyor yalansa yalan deyin hadi. babam beni yıllarca istediği kalıplara girmediğim için dışladı. çevremde kamyonla insan var çocuğu okulda başarılı değil diye üzerine gidip gerekirse şiddet uygulayıp psikolojisini bozan. bu soruda bu konuya gizli mesajdır. o kadar çok ki kızları güzel oğulları zeki olsun isteyen aileler. benim babam da zekamı hep aşağıladı hayatım boyunca ve fazla kilolarımdan dolayı beni kız isteme merasiminde dahi aşağıladı. tövbeymiş. ben yıllarca bu toplumsal tuhaf düşünceler altında ezilmiş biriyim ve beklediğim cevap da her evlat annesi babası için güzel ve özeldir. atomu parçalamak zorunda değil vicdanlı ahlaklı karakterli ve dürüst olması dünyaya bedel denmesini isterdim. bi allah'ın kulu şu cevabı veremedi. sorular cevap üzere soruluyor eleştiriye açık olsa sohbet sistemi olurdu bilginize.

-1

bu nasıl bir soru böyle neredeyse tövbe etmeyi gerektirecek kadar allah herkese her şeyin her bakımdan en hayırlısını versin diyorum.

0

böyle bir soruyu yanıtlamak istemezdim cenabı yaradan saglıklı huzurlu bır evlat versın yeter diye düşünüyorum görselliği falan önemli değil önemli olan saglıklı olmasıdır